rakan-rakan bloggers

Thursday, June 14, 2012

Ceramah Ustaz Azhar Idrus



14JUN
pon pon… sape peminat setia Ustaz Azhar Idrus angkat tangan???hehe…
jikalau sebelum nie sekadar menonton Ustaz Azhar Idrus di channel Youtube sahaja, peluang untuk bertemu & mendengar ceramah Ustaz Azhar Idrus secara lebih dekat lagi akan tiba tidak lama lagi…buat mereka yang berada hampir dengan Kolej Universiti Islam Antarabangsa Selangor, jangan lepaskan peluang keemasan ini untuk berada di Masjid Al-Azhar, KUIS.
Tarikh: 23 JUN 2012 (Sabtu)
Tajuk: Anak Kunci Kejayaan
Jam: 7.30 malam
Datang beramai-ramai…ajak sahabat-sahabat lain sekali…bukan senang nak membawakan Ustaz Azhar Idrus live di KUIS…Jangan lepaskan untuk menimba ilmu ini.. Datang lah awal untuk sama-sama menunaikan solat maghrib berjemaah di Masjid Al-Azhar…Jumpa sahabat-sahabat semua di sana yer…

Alangkah bagus jika seha dan munie disini

hello chingu!!!
Tengah dok sorang-sorang termenung 
tetibe terfikir alangkah baiknya jika Munirah azmi dan siti naseha disini 

pasti aku tak kan termenung macam ni..
babe aku rindukan korang rindu sampai ase nak nangis bawah bantal 

siyes ni aku tengah menangis ni tengok ni


Sedihkan muka aku menangis..comel lak aku nengok kan 
boleh buat muke macam ni hari-hari kalau ade suami nanti (Mahunye mkn kaki nanti hehehe )

Tetibe di hari yang indah lagi ceria ni aku teringatkan saat-saat naseha membebel kat aku ayat yang paling aku ingat ialah ayat nak bangun pagi 

naseha: aleyaaaa bangun solat subuh!!!

dan kalau aku dah bangun, aku akan menjawab

aleya: kau tengok aku ni tgh mkn ke??

rindu jugak dengan munirah azmi yang suke menyempit kat katil aku..dia bajet badan kami ni saiz missworld kot  huhu 
SAHABAT-SAHABATKU JOM KITE KELURA MAKAN SUSHI!!



p/s: yang tulisan besar tu je motifnye sebenarnye 
hehehehehe

Hari senyum sedunia

Assalamualaikum blogger pemalas kembali lagi..sekali lagi aku minta maaf sebab entry ni dah mcm sikat yang dah kurang gigi hehe..maksud aku aku jarang post entry..tujuan besar aku nak post entry ni sebenar nye untuk berlagak ngan korang sebab aku dapat tawaran belajar ececeh sekadar gurauan sahaja yer bukan nak berlagak tapi sekadar mahu berkongsi kegembiraan terutamanya kepada sahabat sehidup sematiku munie

ceritanye macam ni..disebabkan aku rajin berjemur tengah-tengah panas minggu ni aku diserang penyakit yang berbahaya!! takde lah bahaya sangat sebenarnya..saje je nak buat gempak..demam biase je pun..tengah aku bajet-bajet tak larat and terlantar atas katil tiba-tiba adik bongsu aku si naim menjerit..kak yaaaa, kak yaaaa ade surat dari pakwe kak yaaaa...haaaa panjang yaa nye kan..terkejut beruk aku dibuat nye tibe-tibe rase hilang demam. Aku pun ape lagi dengan semangat wanson nyambek yang tibe-tibe menyerap ke tubuh ku..aku pun berlari-lari anak ke arah adik aku..

Laaa rupe-rupenye posman yang dimaksudkan "pakwe aku"..kurang belacan punye adik..terkekek-kekek posman tu gelak (maybe tengok aku excited sgt kot) lepas bagi jelingan maut kat adik aku..aku pun membelek-belek surat tu..kat sampul besar tu tertulis Managment And Science Universiti..hooyay!!hooyay!! aku dapat tawaran futher study..tawaran futher tu tak penting sangat!! yang penting nya aku dapat tawaran untuk course yang aku minat and memang minat aku sejak aku dilahirkan lagi Bachelor counselling And Guidance (HONS)!! ape lagi terus kebah demam aku..sempat jugak aku menari-nari samba dengan adik aku untuk meraikan kegembiraan aku..hehe

Thanks kepada Msu sbb sudi bagi tawaran yang menggembirakan ni..walau macam mana pun aku tetap jugak tunggu keputusan UPU untuk bachelor julai ni..doa-doakan aku dapat yer kengkawan..Adios!!


happy nye!!!

Friday, May 18, 2012

Petua Penjagaan Rambut Terbaik

Hai guys!! Hari ni aku nak share something kat korang..share pasal apa yer?? haaa pasal penjagaan rambut lah..aku tahu ramai antara followers,readers yang baca entry ni mesti sangat mengutamakan penjagaan rambut kan??firstly aku nak share petua-petua nenek moyang kita dulu-dulu..untuk rambut yang cantik, bersinar, serta lembut dan sihat petuanya ialah:



Ambil secawan santan, biarkan sampai santan tu naik sikit and sapukan kat rambut, rambut ye bukannya kulit kepala.kalau tak nanti kulit kepala korang berminyak..

.


Then kalau sesiapa yang malas nak buat sendiri bolehlah pergi ke salon-salon yang berdekatan. Kalau macam aku, aku selalu pergi salon dekat the mines shopping fair salon ni namanya bud garden studio. Kenapa aku suka pergi salon tu?sebab utamanya styler profesional sendiri yang akan jaga rambut korang and then sambil dia buat treatment kat rambut korang, sambil tu dia akan bagi consultation..bagus nya salon ni,sangat friendly korang akan rasa macam dah lama kenal dan mereka menganggap customer macam kawan.Memang TERBAIK!!!

Blogger yang ketinggalan zaman

hi peeps!! sayugianya dah lama aku a.k.a cik coffee tak update blog..hambek ko!!! sekali aku bukak-bukak bingung and termenung seketika OMG!!


Opss Terkejut beruk aku dibuatnya!!!

 layout blog dah berubah!! blog have new looks!! ape aku patut buat ni dah berbulan-bulan aku tak bukak blog terkial-kial aku seketika


What should i do (T_T)

by the way, takde lah susah sangat cuma ambil masa sedikit la.bagus jugak dapat belajar benda baru.Think positive je la cik coffee oii..okaylah readers semua cukup sampai ni entry ni..aku nak explore blog yang baru ni huhu baru bagi aku tapi dah lapuk bagi korang hehehe kuikuikui




Think positive and jadi cool macam uncle ni peace (^_~)

Friday, March 30, 2012

Antara Adab Dan profasionalisme

salam sejahtera semua hari ni cik coffee nak bangkitkan 1 isu yang rasa-rasanya semua orang pernah mengalaminya..iaitu betapa kurang adabnya beberapa penjawat awam dan swasta di malaysia ni. Nak dijadikan cerita, cik coffee diminta untuk membawa nenek cik coffee ke sebuah klinik kesihatan di area serdang tak perlulah cik coffee mention nama klinik  tersebut. Mula-mula ayah cik coffee pergi ke kaunter 1 untuk pertanyaan dan dari jauh cik coffee dah nampak muka petugas dikaunter tu ketat semacam je. 

Tapi mengenangkan mood cik coffee tengah dalam keadaan baik cik coffee buat tak tahu je then dia bagi lah flow untuk cik coffee bawak nenek cik coffee.Cik coffee pun tanpa berlengah lagi pergilah kekaunter seterusnya iaitu kaunter 7. Sampai-sampai je kat kaunter tu ade sorang uncle nak bagi sample darah kat nurse kaunter tu..then nurse tu cakap "darah letak kat bakul tu lepas tu boleh balik" nada nurse tu agak tinggi jugak lah memang sgt tak beradap! then uncle tu kemas-kemaskan sample darah yang ada pada dia tiba-tiba nurse tu ulang balik "sample darah tu letak kat bakul, lepas tu boleh balik..berapa kali nak ckp,dah 2x dah cakap tak faham-faham!" kali ni nada dia mmg tinggi and spontan mulut cik coffee cakap "hish biadapnye nurse ni"

 apa nak jadilah dengan mereka-mereka ni cublah senyum dan layan dengan baik. walaupun penat or dah tak larat, layan lah elok-elok. bile tengok moto and visi tempat tu bukan main lagi mesra lah penyayang lah tp?? sendiri fikir lah ye


Senyum tak perlu kata apa-apa

Thursday, February 16, 2012

K-pop Star Collection



Hellow, Hellow, Hellow..hari ni aku happy sangat sebab aku dah jumpe mp3 cute yang dicari-cari. punca nye adalah hasil dari sifat cemburuku apabila melihat teman-teman ku iaitu si Ainatul Zuhrah, Nur Syahirah Dan Nurul Afiqah masing-masing mempunyai mp3..dan begitu asyik mendengar mp3-mp3 mereka..lalu aku pun berasa terpanggil untuk memiliki mp3 seperti mereka..kebetulan pulak tgh aku berjalan-jalan di kedai online facebook..aku terjumpa 1 kedai ni Korean Stuffs memang style laa..antara item-item yg buat mata aku Bling-bling!!


 Cotton Candy Mp3 Huwaaa Sangat Cute!!!!
Yang ni Harga die RM70.00

 Mmg Style..TVXQ LED WATCH
Big bang, Super junior, 2NE1 pon ade 
Tengok la sendiri kat Online shop ni yer
Harga die RM30.00 jer Murah kan??


 Whoaa!!! Korean Star Led Mouse!!!
sebagai ELF ak pilih yang ni..
Harga die RM38.00



Owh aku tak mampu setia 
kerana merah ialah favourite ku
Dong Bang Shin Ki!!!!

Itu lah antara item-item yang mampu mengeluar kan tanda $$ kat mata aku ($_$) kalau korang lawat online shop ni maybe lagi banyak $$$ yang muncul kt mata korang..selamat berbelanja!!!

P/s:korek-korek tabung tengok ade duit lebih tak hehehe

Thursday, February 9, 2012

Ha dong hoon dan Pororo


yeaaaa~~~...Pororo!!...^_~


kartun Pororo nie asal nyer dari Korea...kartun nie mmg femes giler kt sana...1st time aku tau kewujudan makhluk comel nie masa aku dok layan  Running Man...bila HAHA + Pororo, jadi lah HARORO...mamat korea ni mmg lawak giler..aku minat sangat..


 Berbalik kepada tajuk utama entry ni tadi Haha ni memang seorang yang happy go lucky, sangat-sangat kelakar. Karakter die macam kanak-kanak tapi sangat menyentuh hati wanita aku ni..kalau korang ade rase-rase nak usha pakwe korea aku ni..sila-sila la carik kat youtube atau klik kat Running Man


 Pendek tapi comel hehe
he


Variety show Running man
dari kiri:lee gwang soo,yoo jae sook, song joon ki,ji suk jin, kim joong kook
dari kiri depan : song ji hyo, kang gary, lizzy, ha dong hoon







 mission accepted

Belajar edit gambar dengan pixlr



Salam semua hari ni  aku nak kongsi sedikit kegembiraan aku..iaitu aku dah berjaya edit picture kat internet ni..korek punya korek, gali punya gali..kambus punya kambus lastly aku terjumpe laman web ni..

name die pixlr mungkin dah ramai taw pasal web ni..tetapi mungkin juga ada kebarangkalian makhluk-makhluk yang lambat loading macam aku ni masih wujud dalam bumi malaysia ni..

First of all korang klik dulu kat link ni Pixlr then bukak-bukak je korang akan nampak web yang gelap semacam ade 3 tab browse,open url,webcam..

Terpulang kat korang nak pilih mana 1. kalau aku, aku ambik browse sbb aku gunakan gambar kat laptop aku je..then dalam tu banyak aplikasi yang menarik yang mana budak tadika pun reti explore sendiri. 

untuk sape-sape yang dah berjaya edit picture dekat pixlr ni korang boleh la try edit picture dekat laman sesawang yang lain Laman yang bersawang lain

 


p/s: malu bertanya sesat jalan..jadi jgn berjalan-jalan yer

What you give ,you get back

dah lame aku mnyepi..sorry my baby blog..ak abaikan kau..eh2 lpe lak nk bg salam..assalamualaikum..hmm tarik nafas dalam2 n lepas...hah tenang sket ati aku ni..sejak 2 mnjak ni bnyak lak komplen dr org kat sekeliling aku..ak da lain laa,x active r,da slow r..pndiam r...

adess mse ak active dlu mcm2 lak dorang ckp..boyish r suh jd lmbut r bnyak ckp r..bile ak da jd mcm ni dorang x nk trime lak..masing2 persoalkan perubahan aku..npe ak jd pndiam??npe ak da slow??bkn ke ni yg korang nak..apsal persoalkan ag??ak da ckup pnat nk puaskan ati korang..smpaikan skrg ni ak ase mcm ak da x wujud..ak da x knl sape diri aku..makin lme ase mkin disappear..

korang terima laa leya yg korang create skrg ni..aku leya yg korang create..leya yg ikut ape yg korang nk..ak da letih ngan sume ni..bg ak ruang utk ak bernafas..bwat laa ape yg korang nk bwat kat aku skrg..fitnah laa selagi terdaya..rampaslaa org yg kat sekeliling aku..bile korang da puas..tlg biar kan aku sorang2 bg ak space utk diri aku..walaupun dunia ni kejam..tp aku tau alah tu maha adil..bg laa aku rase kebahagian tu walaupun sikit..

ape yg korang dpt lau fitnah aku??igt,setiap ape yg kite bwat..akn dibalas balik...cme cpt or lmbt je..tnggu lah hari korang t..korang akn ase lebih teruk dr ape yg korang bwat kat aku..ak sabar je tunggu..ingat what u give..u get back..

 Yg penting aku bahagia

Perpisahan Untuk Keredhaan Allah

Salam semua..ni entry kedua aku dalam tahun ni..memang nampak agak melampau kerana orang lain dah bertimbun-timbun entry baru dan aku masih lagi crawling mencari idea yang perlu aku kongsi dengan reader..ade readers ke? hanya mereka-mereka yang tahu..

By the way tirai 2011 aku ditutup dengan kisah cinta bersegi-segi terlalu banyak seginya sampaikan aku pun dah tak tahu berapa per segi kah cinta itu hehehe..metafora betul lah ayat aku nih..kepada Aizam Mohd yusof maaf kan aku sebab ambil keputusan untuk tinggal kan kamu, bukan kerana aku telah menjumpai kekasih yang lebih handsome,mantap dan bergaya dari kamu..tetapi kerana kekasih yang tiada tandingnya di muka bumi ini..tuhanku yang maha SATU..

aku pasti setiap wanita semestinya inginkan pemimpin yang boleh melindunginya..bukannya keadaan yang reverse yang mana dia perlu membimbing imamnya.dan itu juga lah yang berlaku pada aku..jika aku rasa aku dah tak boleh nak beri kebaikan dalam hidup seseorang tu..melangkah pergi dari hidupnya adalah keputusan yang sangat briliant!! nak buwat camne kan dah kite memang tidak boleh meninggal kan kebaikan..kebaikan itu ditendang-tendang..jadi sebelum kene terajang baik angkat kaki dan ca alif but = CABUT

p/s: kta perlu jadi seperti pari-pari mutiara yg mana jika dia hinggap dalam kehidupan seseorang dia                meninggalkan kebaikan.

ala-ala tomey nye pari-pari ni

 ~Senyum tak perlu kata apa-apa senyum~


Balasan AmalanYang Tak ikhlas

Salam mesra-mesra semua!! seperti yang semua tahu aku ni seorang blogger yang pemalas dan aku sangat malas nak update blog aku ni..tp disebabkan member aku si syera ni dah merayu-rayu suruh aku publish kan cerita ni..aku pun dgn berbesar hati nak cerita kat korang semua..

"PERHATIAN kepada semua mahasiswi anda diminta untuk menghadirkan diri di dataran siswi untuk solat hajat perdana,kehadiran adalah di wajibkan "

Disebabkan pengumuman akak tudung labuh yg menjerit-jerit suruh semua siswi turun..jadi aku pun dengan terpaksa rela pun turunlah dataran kat bawah ni..dengan bertelekung litupnye dengar ustaz Misbah bg ceramah..
tgh aku khusyuk-khusyuk dengar ceramah ( actually bnyak sembang ngan ayna,fiqa and syeira) tibe-tibe datang sekor kucing jantan yg tak bermoral dengan selamber nye die angkat kaki die sebelah and dalam kiraan 1...2...3..mencurah-curah air ke ladang gandum (ala-ala iklan koko krunch)

  sesedap rase je die pancut kat aku..student-student lain ape lagi..
"akak-akak!! kucing!! kucing kencing!!"

Ciss!!bedebah punye kucing!! belum sempat ak piat telinge kucing tu..die dah lari terkedek2 dengan cat walk nye..kurang asam!! jd nye x dpt lah aku menunaikan amal aku yg terpaksa rela tadi..

p/s:Lain kali buat sesuatu tu..ikhlas-ikhlas kan lah diri tu dulu..

Ni betul-betul marah ni






Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Miss Nuffnang

There was an error in this gadget