rakan-rakan bloggers

Wednesday, March 24, 2010

hati berbicara

assalamualaikum...
errmm ..lately ni rase hepy sesangat..huhuhu ati berbunga riang..nak wat camne..someone makes my life soo colourfull n wonderfull..
hati brkata:hish leya farikha..berpijaklah anda di bumi yang nyata..x ambik pngajaran ngan ape yg dah pernah berlaku ke..
aku:hmm nak wat camne..perasaan ni menghalang..tapi hati ni kuat menentang..tapi..die btol2 buat aku heppy..
hati berbicara:tp betul ke die org yg bakal bawak ko keluar dari pintu yg terkunci selama ni??
aku:entah lah aku pon x pasti..tapi aku dah biase terkunci kat dalam bilik yg x de cahaya ni..
hati ku berbicara:sampai bile kau nk terpaku di pintu yg tertutup..sedangkan banyak lagi pintu yg terbuka untuk ko...
aku:dulu dah pernah ak pernah pergi kat pintu yg trbuka tu..and lastly aku terkunci didalamnye..smpai skarang..ape lg yg perlu aku harap dalam hidup aku..layak kah aku berharap sesuatu yg menjadu takdirnya???
hati ku berbicara:kau juga insan biasa..kau layak dapat ape yg insan lain dapat..jika kau x sempurna..begitu juga mereka..banyak lg yg boleh kau harapkan dlm dunia ini..kata2 mu ini seolah2 kau lupa yg tuhanmu mencintaimu..kau lupa selama ini tuhanmu sentiasa ada disisi mu..yg menerangi kegelapanmu..
aku:aku tidak pernah lupa..tetapi aku leka dgn dugaan dan kedukaan yg diberinya..aku x kuat melalui dugaan darinya..
hatiku berbicara:sesungguhnye idupmu x kan manis,andai jalan yg kau lalui x pnh berliku,kiranya engkau tahu ,bhw dsetiap likuan hidupmu itu trsembunyi nilai yg blm kau singkap kerana kau msih melalui jln itu dgn jemu..kau gundah saat dlikuan itu.kiranya kau tahu dr likuan itu buat kau kuat menggenggam tabah,bjalangagah.trus n trus mnyusuri jln & kau singgah dtiap likuan ..kau singkap erti yg bernilai dr sebuah..UJIAN KEHIDUPAN..
aku:terima kasih duhai hati..aku akn sentiasa ingat pesanmu itu..aku akn cuba menikmati hidup ini dan lalui dugaan itu dgn sabar..

Sunday, March 21, 2010

itu aku!!



I Always been the kind of girl that hid my face
So afraid to tell the world of what I’ve got to say
But I have this dream right inside of me
I’m gonna let it show
It’s time
To let you know, to let you know

This is real, this is me
I’m exactly where I’m supposed to be now
Gonna let the light, shine on me
Now I found, who I am
There’s no way to hold it in
No more hiding who I wanna be
This is me

Do you know what it’s like to feel so in the dark
To dream about a life where you’re the shining star
Even though it’s seems
Like it’s to far away
I have to believe by myself, it’s the only way

This is real, this is me
I’m exactly where I’m supposed to be now
Gonna let the light
Shine on me!
Now, I found, who I am
There’s no way to hold it in
No more hiding who I wanna be
This is me…I’ve got it find you…This is me


You’re the missing piece I need
The song inside of me
You’re the voice I hear inside my head
The reason that I’m singing


Now, I found, who I am
There’s no way to hold it in
No more hiding who I wanna be

tuhan beri aku cinta


Walau aku senyum bukan berarti
Aku selalu bahagia dalam hari
Ada yang tak ada di hati ini
Di jiwa ini hampa

Ku bertemu sang adam di simpang hidupku
Mungkin akan ada cerita cinta
Namun ada saja cubaan hidup
Seakan aku hina

Tuhan berikanlah aku cinta
Untuk temaniku dalam sepi
Tangkap aku dalam terang-Mu
Biarkanlah aku punya cinta

Tuhan berikanlah aku cinta
Aku juga berhak bahagia
Berikan restu dan halal-Mu
Tuhan beri aku cinta

adess lirik lagu ni mcm ade kne mngena ngan seseorang lak..
whatever pon ak mmg ske ngan lagu nih..best seh..x caye layan r
mmg besh

kerinduan

assalamualaikum....errmm lame nye leya farikha x update blog nih..hmm windu nye nk blogging mcm2 citer yg aku nk citer ni..tp lately ni ak agak bz r..sibuk ngan short sem..adess nk wat camne kne jd tahfiz lak...wooo bnyak surah kne hafal..tp nk wat camne..ak da tahun akhir..da x bley delay ag daa..kne ambik gak..ak nk graduate ngan mmber2 aku..namo graduate sowang2 mau nye meraung aku ti..x terbayang dek akal aku nih lau graduate sowang2..x de feel langsung..x pe2 i can survived..hmm skang ni aty aku berbunga2 ecehh!! bkn nye sbb pe ek..lately ni ak ase epy sngat ngan idup aku..ntah r..harap2 ase hepy nih x smentara r..sume prob family da settle akhirnyew..skarang ni ase bleh r tarik nafas dalam2 huh!! alhamdulillah..hmm aku x leh citer bnyak nih..ni pon curik2 mase jew ni..hmm windu kat semua org..n haaaa x lpe gak yew..kat cik irah..aku x kire nk teddy bear gak!!xmo mr.k tp nk teddy dr ko tau cik irah..nk yg beso pnyer..aku tuntu eh bkak sem ti..nk yg cute2 mcm aku tau..wahahaha..k laa aku kne out dlu..bnyak keje nih..hmm ak akn try always update blog nih,huhu blogger ne tahan lau x layan blog woo

Tuesday, March 9, 2010

my little room


hmm ni laaa bilik 3 dara pinggitan..sorang dr kedah,sorang drsg.besar n sorang ag dr kl..nasib baik tiga2 satu kepala..lau bgabung dak 3 org ni.suasana riuh smacam..moon@munirah azmi seorang mmber yg smpoi n btrus terang lau bab komen m'komen ni ak advised x yah tnye die laa dak ni bkn nye reti cover2..bleh terdiam korang lau dgr die komen about dri korang..tu laa kan lau org terlalu jujur ni payah gak..x jujur ag laa payah..ape daaa...budak sekoq ni wlu pon luaran die agak boyish..tp dalam ati ada taman munga maaa...ini owng mnyak sensitif..tngok cite industan mmg tangkap leleh..xpaham ak minah sowang nih..hehe muni hg jgn marah naaa...hg salu gak dok ngutuk aku kat blog hg..ni ak bls dendam naa...huhuhuhu..x baik marah2 ti hilang seri kat muke ko.da kne nyusahkan en.apit ti..

siti naseha@seha:dak nih agak payah nk describe..ego,kurang bdikari..n ag satu prangi die yg wat ktowang tension ialah..apabila kami penat2 balik dr kelas n die mle mbebel..aduhaii..serabut kepale otak ak nih..ak ni lau time moody mmg ak...ecehh sesedap rase je ak ngutuk dorang wahahhaa..by the way,dorang ni laa kawan plg best in da world..luv munie n ceha mmmuuaaxx

bile short sem da bermula...


salam...

adess malasnye laa nk study..short sem lak tu..alaaahai..org len syiok2 b'cuti aku lak dok sini menghafal..mesti mati kebosanan aku ti,hmmm nasib badan laaa nk wat camne.sndri carik pasal bak kate abah,muke ak ni muka m'bawa masaalah..tp len lak yg mama ckp..mama kate aku ni pmbawa rezeki n lambang cinta mama kpd abah..how sweet mama aku nih(^_^)huhu maybe abah x dpt terima yg satu2 nya ank pmpuan die da dewasa n x perlu dkawal spenuhnye..

dr awl ag mama n abah da ckp..dorang bg aku bebas..tp skali je ak wat hal.lesen kebebasan tu akan digantung slame lamenye..OMG!! ngeri aku lau asyik kne kurung..alhamdulillah ak msih ag jd dri aku n x terpengaruh ngan anasir2 yg sentiasa mnggugat iman aku..aku dpt rasekan perubahan dlm diri aku wlu pun sikit..hmm kalau laa ak x protes mse sem 1 tu..confirm ak x yah ambik short sem nih..ak tpakse delay subjek ni sbb bnyak sgt yg kne hafal..da la ak ni pesakit migrain yg tegar..wahaaa jeles nye ngan dak2 yg dpt cuti..sti dorang tgh senang lenang skang nih..

sume ni gara2 konon nye laa nk protes x mo ambik course law..konon nye nk gagal kan sume subjek sem 1..lastly syok sgt jwb mse exam..(da lme x exam..gian lak(^_^) ) trus lulus dgn jaya nye sume subjek aku..kcuali subjek QFQ1210..abah pon ape ag..perli2 aku r..bdesing gak r telinga.."aik,abh dgr org tu x minat law..law is all about fact laa,bosan laa,undang2 dcipta utk dlangar laa..tbe2 die dpt 4 untuk subjek law..ermm lau da jodoh kesitu..redha je laa"perghh!!! hancur punah impian ak utk tkr course..ak sbenar nye minat IT,counselor n psycology yelaaa abah bg 2 pilihan..msuk UMT ambik bidang aquaculture or msuk kuis..pilih bidang sndr..

UMT??oh tidaaak jauh tu kat terengganu..ag satu..ak ni kesian tngok ikan2 kne bedah ngan abah aku,inikan lg ak yg nk bedah ikan tu..Oh tidaaaak!!! mlonjak2 ati ak nk msuk kuis..konon laa dpt pilih bidang sndr..skali dpn ust halim..ust tanye.."kamu nk ambik bidang ape??kne tanye kamu..x leh tnye ayahnye..sbb kamu yg nk study" dgn senyum lebar ak nk ckp IT or masscom...tbe2 ak tpandang abah..abah bg hint ngan suh ambik law..oh tidaaak!!! rse nk nangis ak mse tu..mne tak nye..peguam tu cita2 yg ak blacklist dr ak skolah ag..jd pguam brmakne ak da tempah tiket ke neraka..sbelah kaki kat neraka n sbelah ag kat syurga..OMG!! rse nk mnangis pon ade mse tu..dek krn kputusan spm ak bg subjek PQS n PSI agak mmberansangkan..jd automatik ak dterima mnjadi law student..h

mm rela je laa walau pun tpakse..1st ak msuk kuis,ak da tbayangkan classmate ak sti skema2 je sumenye..oh tidaaak!!!bosannye idup ak x colourfull langsung!! skali..luar jangkaan daaa..sume otak lbey kurang aku jew..senak perot ak gelak kan dorang.1st expectation dorang kat aku.."sombong"wahahaha..lps da kenal aku 2,3 bulan kitorng 1 class jd rapat..slalu hanging out together n ak mmg btuah r dpt classmate mcm dorang..dorang gelar aku booduck chomel sbb dorang tnampak nick ak tu kat friendster..teruk gak r ak kne sakat time tu..nme booduck chomel tu ak dpt time skolah dlu..ape2 pon skarang ak redha ngan jalan idup aku..agaknye mmg bakat aku dlm bidan law..cme ak je yg x prasan hakikat tu..so conclution short sem nih..sndr carik pasal.sndri tanggung r!!! chao (^_^)


Friday, March 5, 2010

menantii

Ohh……..
Di sunyinya hati ini sendiri ku menanti
sesuatu yang tak pasti darimu
darimu ohhh….

Ku tahu dirimu tak bisa kumiliki
meskipun ku takkan henti
mengharapkan hadirmu
ohh… menanti terus menanti dirimu
dan tak inginku berpaling meski hanya mimpi
menanti ku menanti cintamu kan kembali padaku

mungkinkah semua ini terjadi ?

sejak pertama melihatmu berdua dengan kekasihmu
hancur luluh sudah harapan hati ini

Ku tahu dirimu tak bisa kumiliki
meskipun ku takkan henti
mengharapkan hadirmu
ohh … menanti terus menanti dirimu
dan tak inginku berpaling meski hanya mimpi

menanti ku menanti cintamu kan kembali padaku
menanti terus menanti dirimu
dan tak inginku berpaling meski hanya mimpi
menanti ku menanti cintamu kan kembali padaku
(lirik di liriksemualagu.blogspot.com )

biarkan ku nikmati bayangmu
biarkan ku nikmati bayangmu
biarlah hanya malam temaniku

menanti terus menanti dirimu
dan tak inginku berpaling meski hanya mimpi
menanti ku menanti cintamu kan kembali padaku

biarkan ku nikmati bayangmu
biarlah hanya malam temaniku
menemaniku….ohhhhh…..

my heart will damage


Lyrics Damaged by Danity Kane

Song : Damaged by Danity Kane

Lyrics Damaged :


[Shannon:]
Do, Do you got a first aid kit handy?
Do, Do you know how to patch up a wound?
Tell me,
Are-are-are-are you?
Are you patient,
Understanding?
Cause I might need some time to clear the hole in my heart and I

[All:]
I've tried every remedy
And nothing seems to work for me

[D. Woods:]
Baby, (baby)
This situation’s driving me crazy
And I really wanna be your lady
But the one before you left me so

[Chorus:]
Damaged, damaged
Damaged, damaged
I thought that I should let you know
That my heart is
Damaged, damaged
So damaged (so damaged)
And you can blame the one before
So how you gonna fix it, fix it, fix it?
(Baby, I gotta know)
How you gonna fix it, fix it, fix it?
(What you are gonna do, baby?)
How you gonna fix it, fix it, fix it?
(Baby, I gotta know)
How you gonna fix it, fix it, fix it?
(What you are gonna do?)

[Andrea:]
Do, Do you got a first aid kit handy?
Do, Do you know how to patch up a wound?
Tell me,
Are-are-are-are you?
Are you patient,
Understanding?
'Cause I might need some time to clear the hole in my heart and I

[Aubrey:]
You try to gain my trust
Talking is not enough
Actions speak louder than words
You gotta show me something
My heart is missing some pieces
I need this puzzle put together again

[Chorus]

[All:]
Can you fix my h-e-a-r-t?
Cause it d-a-m-a-g-e-d?
Can you fix my h-e-a-r-t?
Tell me are you up for the challenge
Cause my heart is

Damaged, damaged
Damaged, damaged
I thought that I should let you know
That my heart is
Damaged, damaged
So damaged (so damaged)
And you can blame the one before

Damaged, damaged
damaged, damaged
I thought that I should let you know
That my heart is
Damaged, damaged
So Damaged (so damaged)
And you can blame the one before
So how you gonna fix it, fix it, fix it?
How you gonna fix it, fix it, fix it?
How you gonna fix it, fix it, fix it?
How you gonna fix it, fix it, fix it?

My heart is Damaged, Damaged, Damaged

My heart is Damaged, Damaged, Damaged

My heart is Damaged, Damaged, Damaged

My heart is Damaged, Damaged, Damaged

My heart is Damaged

cheating!!

Lirik Lagu Hanya Sandiwara - Riz AF6

Song / Lagu : Hanya Sandiwara - Riz

Lyrics / Lirik Hanya Sandiwara :


Terganggu pagi minggu ku
Melihat kekasih lama
Di muka pintu oh…oh…oh

Keliru daku keliru
Kenapa dia datang
Mencari aku

Dapat aku rasakan
Seperti ada yang tak kena
Pada dirinya oh…oh…oh

Dan sudah ku jangkakan
Dia datang menagih
Cinta yang lama

Cukup sekali
Kau persendakan
Harapanku yang luhur padamu

Tiada apa lagi
Yang tinggal kini
Hanyalah kenangan duka saja oh…oh…oh

Dulu
Daku hanya sandaran
Merawat kedukaan
Ketika lara mencengkam sanubarinya

Pernah menguris hatiku
Mencabar emosiku
Seperti diri ini tidak punya harga

Puas aku bersabar
Mengharap dia kan berubah
Rupanya itu hanya
Sandiwara saja

Pergilah dikau pergi
Ku tak memerlukanmu
Biarkan saja ku cari cinta yang lain


Lirik Lagu Mengintai Langit - Coco

Song / Lagu : Mengintai Langit - Coco
Lyrics / Lirik Mengintai Langit :


Setiap hariku tulis
Yang Ku telah jatuh cinta
Tapi ku rasa bersalah
Tidak ku nyatakan ... padamu....
Adakah engkau merasa
Apa yang sedang kurasa
Kepada tancap asmara
Harapnya kau dah terima

Chorus.

Maafkan aku kerna menyintamu
Maaf jikaku tak padan denganmu
Tapi ku berjanji
Kau juita hati
Akan ku jaga hingga akhir nanti

Maafkan aku terus memujamu
Maaf aku yang terlanjur merindu
Didalam hujan renyai
Aku mengintai langit
Mengharap engkau akan setuju
Menyintai aku....

Menyanyi dan bisikkanlah sayang
Baiknya kau dalam jiwa
Tak tahan rasanya menanggung kasmara
Agar dapatku lelapkan mata...
Mengkhayalkanmu, bermimpikanmu sepanjang malamku...

lagu ni mengisahkan seorg lelaki yg menyintai seorg gadis tanpa pengetahuan gadis tersebut..lelaki itu tidak berani menyatakan cintanya kpd gadis itu..dia meluahkan perasaannya hanya diatas kertas..lelaki ini juga seorg yg terlalu merendah diri....lirik ni sungguh menyentuh hati...

ermm mmg lirik ni mnyentuh hati..tp ak tpikir lak,npe laki tu x brani nk bg tau kat "gadis"tu yg die ske kat gadis tu..ish pelik btol..mne g keberanian seorang lelaki ecehhh!!..ak teringat lak kate2 sorang mmber laki aku..die kate..sejantan mne pon laki nih..tp lau bab prasaan n kasih syg.leh melting mcm ais..tp btol gak drpd lirik ni pon..nmpak sgt laki ni jenis rendah diri..hmm tapi die kenal tak 1 perkataan "try" yg mmbawa mksud "cuba"..org salu sbut blm cuba blm tau..
ntah laa tp lirik lagu bnyak bawak makne kat aku..mse munie kenal kan lagu ni kat aku...ak trus rase ade something kat lagu nih...by the way..biar lah lirik ini berbicara tentang ape yg tersirat di dalamnye
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Miss Nuffnang

There was an error in this gadget