rakan-rakan bloggers

Thursday, December 17, 2009

utk kwn2




Dear my friends . . .
Tahukah anda kalau orang yang kelihatan begitu tegar hatinya,
adalah orang yang sangat lemah Dan butuh pertolongan?
Tahukah anda kalau orang yang menghabiskan waktunya
untuk melindungi orang lain adalah justru
orang yang sangat butuh seseorang untuk melindunginya?
Tahukah anda kalau tiga hal yang paling sulit untuk diungkapkan adalah
:Aku cinta kamu, maaf Dan tolong aku..
Tahukah anda kalau orang yang suka berpakaian warna merah
lebih yakin kepada dirinya sendiri?
Tahukah anda kalau orang yang suka berpakaian kuning
adalah orang yang menikmati kecantikannya sendiri?
Tahukah anda kalau orang yang suka berpakaian hitam
adalah orang yang ingin tidak diperhatikan
Dan butuh bantuan Dan pengertian anda?
Tahukah anda kalau anda menolong seseorang,
pertolongan tersebut dikembalikan dua kali lipat?
Tahukah anda bahwa lebih mudah mengatakan
perasaan anda dalam tulisan dibandingkan mengatakan
kepada seseorang secara langsung?
Tapi tahukah anda bahwa hal tsb
akan lebih bernilai saat anda mengatakannya dihadapan Orang tsb?

lawak kan??



bacalah...kalautidak.....
Allah saja yang tahu...
Message: Tolonglah ambil masa 2 minit untukmembaca ini....
kalau lebih dua minit tu bukan membaca la tu..tapi mengeja..
Dengan Nama ALLAH yg Maha Pemurah lagi MahaPengasih...
Bayangkan benda ini berlaku pada anda.....
Suatu hari pada masa Sembahyang jumaat
yang di hadiri oleh lebih kurang1,000 jemaah...
tiba-tiba masuk dua orang lelaki yang menutupi seluruh tubuhnyer
dgn pakaian hitam.. tak nampak apa cuma dua biji mata and membawa mesingun...
lalu salah seorang lelaki tu bertempik
""Sesiapa yang sanggupMATI kerana ALLAH sila berdiri di tempat kamu
"Selepas mendengar amaran lelaki itu maka segeralah bertempiaran lari para jemaah itu utk menyelamatkan diri.... daripada jumlah yang 1,000 tadi tu hanya tinggal lebihkurang20 orang sahaja yang masih berdiri di tempat masing-masing termasukPakIman tu...
Lelaki yang bertempik tadi segera membuka tutup mukanya lalu melihat ke arah Pak Imam sambil berkata: "OkPakIman, saya dah halauSEMUA yang hipokrit, sekarang bolehlah PakIman mulakan sembahyangJumaat".... Lalu kedua lelaki tersebut berpaling dan meninggalkan jemaah.... Macammana.. adakah anda rasa lawak dgn cerita di atas.
selainterhibur anda fikirlahlah..." Lawak kan , dari 1,000 org yg mengaku diaIslam hanya20 yg betul-betulberiman... "" Lawakkan berapa banyak manusia yang mudahlupakan ALLAH bila menghadapi bahaya... kedua lelaki hanya membawa mesin-gun.. dia tak kata pun nak bunuh.. tapi generasi skrang.. amat lemah..baru kena ugut terus lari lintang pukang.. lupa yg dia tak sembahyang jumaat lagi...""Lawak, ada juga yang agamanya cuma seminggu sahaja..tu pun bila time sembahyang jumaat.. tunjuk muka kat org kampung.. ada tu lagi dashyat setahun 2 kali aje.. bile time sembahyang raya...""Lawakkan, ramai orang percaya kepada gosip dan apayang di tulis oleh surat khabar daripada apa yang tercatit dalam al Quran""Lawak kan , berapa ramai yg percaya dunia hanya sementara, akhirat adalah tempat yang kekal, tapi berlumba-lumba mengejar dunia""Lawak, kita boleh bersembang dgn boy friend atau girlfriend berejam-rejam tapi nak berdoa kepada ALLAh alahai.. tak cukup masa..Dan lebih lawak lagi, bila kita boleh post banyak thread atau email yang berunsur lawak jenaka dan lucah kesemua tempat tapi merasa berat nak berkongsi dan nak hantar artikel2 yangberunsur agamaLawak kan ??? Kenapa gelak tu kan realiti.. tapi yg paling lawaksekali.. berapa orang yang lepas baca benda ni akan sampaikan ka torang lain... berapa orang yang akan buka email ni untuk luangkan masa membaca? berapa banyak????wallahuaallam..

kawan..



SELAGI AKU IDUP...


KORANG SUME KAWAN2 AKU....

SELAGI ADA WAKTU AKU.....

AKAN AKU LUANG MASA NGAN KORANG.....

SELAGI AKU BERNYAWA....

KASIH SAYANG PERSAHABATAN NIH

HANYA UNTUK KORANG SUME SAHABAT....

SELAGI ADA KORANG.....

AKU HAPPY SANGAT.....

SELAGI AKU BOLEH BERTUTUR...

AKU NK WISH THANKS KORANG.....

TERIMA AKU SEBAGAI KAWAN....

all abou man!!

LELAKI

Ko pedulikn dia,
Dia ckp ko xbgi kebebasan,
Ko xpeduli,
Dia ckp ko xprihatin...

Ko reject,
Dia ckp ko jual mahal,
Ko terima,
Dia xpedulikan ko...

Dia xdpt kejar ko,
Dia kejar kwn ko,
Dia dpt ko,
Dia kejar org laen lagi...

Dia kuar ngan pompuan laen,
Dia ckp kawan,
Ko kuar ngan lelaki,
Dia ckp ko curang...

Ko bgi diri ko,
Dia ckp ko jenis murahan,
Ko xbgi,
Dia ckp ko xsyg dia...

Ko merokok,
Dia ckp ko pompuan liar,
Dia merokok,
Dia ckp dia lelaki..

Ko pkai mekap lawa,
Dia ckp ko nk tarik perhatian jantan,
Ko xreti mekap,
Dia ckp ko xreti bergya...

Ko gna duit,
Dia ckp ko boros,
Dia gna duit,
Dia ckp utk msa depan...

KALO LELAKI BCA NIE..,
DIA CKP SUMA NIE SALAH,
KALO KO XBGI BCA,
DIA CKP KO KEDEKUT..

sahabatku..

Haritu kite jalan sekali,
bez kan jalan sambel bgurau..
Tp lg bez bile awak kasi adiah tu,
tu lar adiah paling saye tak boley lupe..
Senyoman manis awak..

Esok2 bile saye xley jalan,
saye nak awak iringi saye,
mase nie saye dah xboley nak pggl awak mcm slalo,
awak yg kena datang...
Mase nie gak saya nak adiah lg tp saye dah taknak senyoman awak tu..
Saye nak Al-Fatihah..
Awak bacekan tuk saye ekh sbb saye dah xboley bace sdiri..
Pastu,
bile ader owg letak saye bawah papan,
awak jgn nanges @ cari saye sbb saye dah xboley tego awak..
Janji ek!!! Frenship poeber.. (^_~)

Monday, December 14, 2009

kawan?? mcm ape ek??



Kawan...


1) kawan tu bkn mcm main FUTSAL.
Mula-mula kejar... dah dapat sepak...

2) kawan tu bkn mcm main SKATE .
Mula-mula gosok.. . lepas tu pijak...

3) kawan tu bkn mcm main RAGBI. Mula-mula tangkap.. . dah dapat tendang.. .

4) kawan tu bknnya mcm PAMPERS . dah pakai,buang.. .

5) kawan tu bknnya mcm BARANG KEMAS .Waktu baru beli pakai. .. Dah sengkek gadai. ..

6) kawan tu bkn mcm PELANGI . Hari cerah takde.. . hujan gerimis baru muncul...

7) kawan tu bkn mcm KERETA . Rosak skit,jual. .. ambik kereta baru.. .

8) kawan tu bkn mcm CHIPSMORE . kejap ade kejap takde.. .

9) kawan tu bkn mcm BANK . Bila dah takde duit,pegi kat sana ambik. ...

10)lagi...kawan tu mcm ape ye????

Haa.. . kawan tu mcm AWAK LA . .bila saya hantar msg, awak akan baca msg saya dgn teliti sampai habis...dan tersenyum2...Walau ape pun tanggapan org tentang kawan...bagi saya,kawan tu penting.Seorang kawan takkan biarkan kawan dia menangis,sedih,berduka dan sebagainya.Kawan yg sejati adalah seorang kawan yang dapat diajak duduk danberbincang tentang pelbagai perkara.Yang penting,seorang kawan akan sentiasa menghadiahkan senyuman kpdkawan-kawannya.. .

terharu nye aku..bilew mmber aku bg msg nih kat aku.. n aku dgn bangga nye..
post kan msg die kat blog aku nih..syg korang my fwens..

zaman kita..

budak2 yg lahir pd thn 70/80/90an mesti ingatmase skola rendah dulu:

- kat skola ade salesman jual bukucerita.ari ni bg list, esok mintak duitbeli walaupun cerita buku tu dah tau.
salesman susu pon camtu gak.-

kat library, budak2 mmg baca buku tpjust tengok gamba je.bile ade programNilam, sebok semua nak pinjam buku.

- RMT kat skola mkn x best, tp ygberduit pon join RMT, x phm....

- pakai pensel box yg bole bukak dpnblkg, pastu ade sharpener kat tgh2 die.- main lwn pemadam, syg nak guna utkpadam.padahal itu fungsi sbnr, utk padam!

- pakai pembaris yg bergerigi, kat dlm ade air pastu ade bende berkilat dlm air tu.

- cikgu pakai pembaris kuning pjg.Ade pemegang kat tgh2 tp x penah nmpk cikgu pgg pon kat situ.- bulu ayam jd ramping krn sering dijadikan rotan.

- time pendidikan seni, lukis sume bolehtp bile time kaler sume hampeh.ade gakbuat anyaman pakai kertas warna, kolajla, ape la...

- main game 2D.super contra, supermario, street fighter, sume pakai tape.

- jam tgn Boy London jd idaman, sbb bole tuka2 kaler ikut suhu n cuaca.

- takut BCG tp lepas inject poyo la pulak...

- balik skola beli JoJo xpon Dendang.Tora pon best gak.Beli se mata2 nakmainan, coklat die x mkn pon.

- Kasut berlampu kat tapak, yg iklan diekat tV bole tembak alien tu...

- Siri kartun; power rangers, ultraman,transformers, ninja turtles,Thundercats, maskman, Gaban dan mcm lg.

jgn lupe sume ni sbb zaman skrg budak2 xsmpt lyn bende2 ni.

kite akan sentiasaberubah, cume asal-usul kite yg permanent.huhu

~ni la baru zaman kita kawan2
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Miss Nuffnang

There was an error in this gadget