rakan-rakan bloggers

Friday, April 22, 2011

jika seorang isteri menangis..


perhh comel2 nak kawen gak huuuu


Jika isteri menangis dihadapanmu…. “hargai lah ia sblm terlewat…”   Jika seorang isteri menangis dihadapanmu, itu bererti dia tidak dapat menahannya lagi… Jika kau memegang tangannya saat dia menangis, dia akan tinggal bersamamu sepanjang hidupmu.. Jika kau membiarkannya pergi, dia tidak akan kembali menjadi dirinya yang dulu, selamanya!   Seorang isteri tidak akan menangis dengan mudah, kacuali didepan orang yang sangat dia sayangi, dia akan menjadi lemah!   Seorang isteri tidak akan menangis dengan mudah, hanya jika dia sangat menyayangimu. Dia akan menurunkan rasa EGOnya.   Wahai suami2, jika seorang isteri pernah menangis keranamu, tolong pegang tangannya dengan penuh pengertian. Kerana dia adalah orang yang akan tetap bersamamu sepanjang hidupmu disaat kau terpuruk terlalu dalam … Wahai suami2, jika seorang isteri menangis keranamu, tolong jangan mensia-siakannya. Mungkin, kerana keputusanmu, kau akan merosakkan kehidupannya.   Saat dia menangis didepanmu, saat dia menangis keranamu. Lihatlah jauh kedalam matanya. Dapatkah kau lihat dan kau rasakan SAKIT yang dirasakannya keranamu ?   Apakah keistimewaan perempuan ini ? ”   Disebalik KELEMBUTANYA dia memiliki kekuatan yang begitu dahsyat..   TUTUR katanya merupakan KEBENARAN..   SENYUMAN’nya adalah SEMANGAT bagi orang yang dicintainya. .   PELUKAN & CIUMAN’nya mampu memberi KEHANGATAN bagi anak2nya..   Dia TERSENYUM bila melihat temannya tertawa..   Dia TERHARU Dia MENANGIS bila melihat KESENGSARAAN pd org2 yg dikasihinya. ..   Dia mampu TERSENYUM dibalik KESEDIHAN’nya. .   Dia sangat GEMBIRA melihat KELAHIRAN..   Dia begitu sedih melihat KEMATIAN..   TITISAN air matanya bisa membawa PERDAMAIAN.   Tapi dia sering dilupakan oleh SUAMI krn 1 hal…   Bahawa “Betapa BERHARGAnya dia”…   Sebarkan ini ke SELURUH ISTERI2 yg solehah dan SUAMI2 yang kamu kenal agar mereka tidak lupa bahwa ISTERI mereka   begitu berHARGA… Dan sangat berHARGA.      

Sunday, April 10, 2011

huru-hara kawen part 2


smbung blek kisah smlm..

yg lagi parahnye..segala kelemahan dan kekurangan isteri diceritakan kepada kwn pmpuan nye tu..ya allah btape parah nye hati si isteri lau dpt tau..ak malas nk nasihat or ckp bnyak sbb die dok semeja ngan aku (cousin bff aku ) kbetulan lak mlm tu ktorang nk release tension ktorang lepak kat tasik putrajaya tserempak lak ngan pasangan kekasih x jd ni..alang2 nk g mkn..join le sesame..tp yg peliknye..laki ni ngaku lak die da kawen..n pmpuan tu bkn awek die..tp gaye nye mcm pakwe makwe.hmm lantak deme laa..tu kisah laki lak..

kisah pmpuan lak..korang ni jgnlah t'lalu excited sgt nk komitmen..means kawen..jgn t'lalu excited nk tunang n kawen sume tu..once korang b'tunang korang akn t'ikat ngan laki tu..x de mknenye nk ubah2 fikiran dah..apetah lagi kawen..mmber2 aku yg da kawen rmai merungut n mnyesal kawen muda..ag 1 sblm kawen pastikanlah korang master dlm hal umah tangga..cth nye..memasak,kemas umah,jaga budak kecik n belajar ilmu jaga suami (jaga ea,bkn control k) kalau takat pndai msk maggie p'bagai perisa tu..x yah la derr..botak laki korang t..time tu mule la si suami garu kpale..isteri lawa tp...tetttt...haa x leh ckp..huhu..ak ngaku ak pun bkn nye baik sgt..dlu ak slalu kuar mlm..walau pun x manis dipandang..aku just mncari ketenangan dengan angin mlm dgn bsantai di tepi tasik,dataran putrajaya..dan sume mmber ak pmpuan..n tabiat tu pun da lame ak tgl kn sejak umo ak ni da mningkat..hmm tpulang lah kat korang nk ikut ckp ak or x..ak pon x perfect..hehe kamsahamnida...bubye!!

Saturday, April 9, 2011

huru-hara kawen part 1


Hello-hello..kopi or milo..hehe  haaa ni ada cerita panas ni!! lately ni ramai betul muda mudi berebut-rebut nak kahwin..terutamanya cousin-cousin aku..baik laki baim perempuan bukan main lagi. mari sini aku nak bagi sedikit advice ye kepada remaja-remaja diluar sana..perkhawinan ni umpama pertaruhan hidup tau..untung lau dapat suami yang rajin,penyayang and  pemalas??dah la pemalas and then panas baran and tidak bertanggungjawab..hmm merana lah hidup anda semua..keputusan untuk berkhawin ni keputusan yang besar tau..melibatkan banyak pihak..bukan nya main suka-suka je..ape korang ingat ni main khawin-khawin per cm masa zaman childhood dulu??tak de nye derr nya..anda semua tidak boleh memutar masa kembali kepada zaman bujang apabila anda sudah ke alam rumah tangga..okay?? kepada si calon-calon suami sekalian..apabila anda sudah berkhawin, ingat yerr anda dah tidak boleh bebas macam zaman bujang anda..faham-fahamlah yang ada orang kat rumah tu menunggu anda..janganlah balik rumah sampai lewat malam..tak lena tidur isteri kat rumah tu.and then dah kahwin ni faham-fahamlah juga ek yang korang ni tidak boleh bebas berkawan ngan wanita-wanita single..x kisah lah tu bff korang ke..bfst ke..wtf ke..aku bukannya cakap kosong je..tapi aku pernah tengok sendiri depan mata.lelaki ni dah kahwin..tapi kul 11 still lagi keluar dengan bestfriend die..perempuan lak tu..yaing lagi sadisnya isteri dia kat rumah tu tengah sarat mengandung..dia leh lak keluar lepak-lepak ngan kawan perempuan dia malam2 siap imbau-imbau kenangan lama lagi..perhh lau aku jadi isteri dia..dah lama aku hempuk-hempuk perempuan tu..buat timbul fitnah je..

Bersambung....

princess careless a.k.a cik coffee punye diary



assalamualaikum..rindunya aku nak update blog kesayangan aku nih skrg aku susah sangat nak update blog..sekali seminggu pun macam payah, bz nye memanjang je kalau x bz pon time free tu laa mood untuk update blog tu tak de..klu dah x de mood tu x yah cerita laa mmg merapu rapan je laa update nye..x pun terperuk kat draft je laa post tu.dulu aku blogging ni sekadar saja2 and cuba2 jew..lame2 blogging ni da jadi darah yang mengalir dlm tubuh aku..ecehh hiperbola pulak..blog ni umpama jiwa aku,luahan hati aku..semua yang ak cerita kat dalam ni adalah benar semata2 dan tiada yang benar melainkan yang benar2 belaka haha..kalau ade cerita2 yg ak sandar kan kepada sesuatu watak tu..haaa pandai2 lah korang teka sape watak tu..x de jauh2 nye watak tu..kalau tak aku, msti kwn2 terdekat aku..blog ni laa diari online aku..ak namekan blog ni princess careless sebab nye tu laa gelaran yang my papa bagi kat aku..ratu cuai..sebab nye jugak aku ni selalu cuai dengan barang2 aku..ic ngan kad bank dah banyak kali hilang huhu..bukan nye ape..kalau aku simpan 1 barang tu..msti tempat tu btol2 selamat,smpai aku pon x boleh jumpe hik2..

ak ni cepat lupa sket..sebab itu laa sekarang ni benda yang penting2 aku letak kat tempat yang senang jumpe..macam kat tepi tv ke..almari make up ke..

hehe kalau si kb tu selalu je kate ak ni selewe (cuai) tapi mampus r..suke ati aku r..daripada aku simpan2, aku x jumpa.baik ak biar kat situ..senang sket nak jumpe..hehe tu laa sedikit sebanyak sinopsis tentang aku ngan miss blog aku

p/s: muni ya!! domo,domo,domo,domo choanhe
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Miss Nuffnang

There was an error in this gadget