rakan-rakan bloggers

Saturday, March 26, 2011

benci tapi rindu...



Bukan hanya sekadar penghibur
Diri ku ini sayang
Bukan pula sekadar melepas
Rindu mu oh sayang
Sakit hatiku kau buat begitu

Bukan hanya sekadar penghibur
diriku ini sayang
bukan pula sekadar melepas
rindu mu oh sayang
Sakit hatiku kau buat begitu
Kau datang dan pergi sesuka hatimu
Oh kejamnya dikau teganya dikau padaku
Kau pergi dan datang sesuka hatimu
Oh sakitnya hati bencinya hati padamu
Sakitnya hati ini
Namun aku rindu
Bencinya hati ini
Tapi aku rindu
Bencinya hati ini
Namun aku rindu
Bencinya hati ini
Tapi aku rindu





Saturday, March 19, 2011

Luagkan sikit mase bace entri ni ye kwn2!! (^_^)



Assalamualaikum..anneyonghaseyo..entri kali ni t'cipta sbb ak n k wat iklan sket..jgn marah ye..(^_^)..ak nk mintak mase korang sket luangkan mase utk bace entri aku nih..haha..kisahnye mcm nih..father ak ni ade sbuah syarikat that called..annur aquaculture development..syarikat ni dah b'operasi 5 thun..2 thun awal sangat lah berjaya dgn jayanya..tp jeng3 hal mule dtg..partner father ak da de bizz len ke hape tah..nak tarik diri..sorang nk tmpukan ngan biz kereta..sorang ag kontraktor..omo!! da x de -partner syarikat so, father ak x leh run syarikat tu sorang2 sbb x de org yg nk manage bhg marketing..father ak ni ade pngalaman 20 tahun  berkerja kat  bahagian perikanan dan pertanian UPM..so, bab ikan2 udang2 ni mmg dah expert lah..masaalahnye skrg ni..father ak x de partner utk manage syarikat die..sblm ni father ak da un syarikat tu lbih kpd consultant..iaitu p'khidmatan rundingan..mcm wat kursus and sebagainya..kursus tu father ak charge Rm 600.00 per head..teori and practically..so, sbenarnye ak nk bg tau ni je..sape yg berminat utk m'ceburi bidang aquaculture nih and sekaligus jd partner father ak..leh la contact father ak pnye number..
019-6479129 (Nordin) or lau segan nk ckp..email je ak kat miss_whatever 63@ yahoo.com
t ak wat 1 post psl company father ak tu ye..wait ya!!





sebahagian dr kursus 2007 


Tenaga pengajar yg t'libat 


Pembelajaran secara teori dan praktikal 


 Bedah jgn x bedah!!


Prasarana yg disediakan 


 ikan yg dibela sekian lame

Tmpat kursus

Annur Aquaculture Development



ANNUR AQUACULTURE DEVELOPMENT adalah syarikat perniagaan yang didaftarkan pada Januari 2007 di Kuala Lumpur, Malaysia . Syarikat ini ditubuhkan khas untuk projek yang berkaitan dengan perikanan, khasnya pembenihan udang Galah dan ikan air tawar kerana kepakaran pengarah operasinya bekerja selama lebih 20 tahun dalam bidang tersebut.
galakan dan insentif yang diberikan oleh kerajaan untuk meningkatkan tahap pengeluaran sektor pertanian, untuk memenuhi permintaan domestik dan eksport serta mengurangkan jumlah import barangan makanan, telah menggalakkan pelaburan dalam bidang ini.
permintaan terhadap produk makanan berkaitan ikan / udang akan meningkat sehingga 1.6 juta tan metrik menjelang 2010. jabatan perikanan telah menetapkan sasaran pengeluaran akuakultur sebanyak 600,000 tan metrik, bernilai rm 6.5 bilion dapat dihasilkan daripada aktiviti akuakultur menjelang tahun 2010. ANTARA STRATEGI PEMBANGUNAN YANG DIRANCANG, ADALAH DENGAN MENINGKATKAN PRODUKTIVITI SISTEM PENGELUARAN DAN MEMBANGUNKAN PROJEK TERNAKAN SECARA BESAR-BESARAN MELALUI PENYERTAAN SYARIKAT SWASTA.
OLEH ITU FAKTOR-FAKTOR YANG DI ATAS TELAH MEMBUKA PELUANG PENDAPATAN DAN PERNIAGAAN YANG BERPOTENSI UNTUK DICEBURI OLEH MEREKA YANG BERMINAT.

KURSUS YG DITAWARKAN
Terdapat banyak kursus yang disediakan oleh pihak kerajaan melalui badan-badan yang bertanggung-jawab termasuk juga daripada pihak swasta. Kami di Annur-Auaqulture juga menyediakan latihan, kursus dan khidmat nasihat dalam bidang akuakultur merangkumi pembenihan, pembiakan, penyediaan ladang/kolam ternakan dan sebagainya bagi ikan air tawar dan udang galah, antara kursus-kursus dan latihan yang disediakan:
  • Pembenihan Udang Galah

  • Pembenihan Ikan Air Tawar

  • Sistem kolam penternakan/pembenihan komersial

  • Tangki Fiber

  • Ikan Hiasan



  • Setiap kursus disediakan dengan cara yang mudah difahami dan praktikal. Dengan mengikuti setiap kursus, kaedah dan tunjuk-ajar yang disediakan ianya mampu memberi pulangan dalam pelaburan anda.
    Sila Hubungi:
    ANNUR AQUACULTURE DEVELOPMENT,
    KG. TANAH LESEN, JALAN TANAH WAKAF,
    PEKAN BAGAN TERAP, SUNGAI BESAR,
    45300 . SELANGOR DARUL EHSAN ,
    MALAYSIA .
    NO.TELEFON : 03-32162840
    MOBILE : 019 2597570 / 019 6479129
    WEBSITE : http://www.annuraquaculture.com.my
    E-MAIL : enquiry@annuraquaculture.com.my

    Sunday, March 13, 2011

    Memberi Kepercayaan itu sukar


    Hmm lately ni aku rasa terganggu sangat..aku x tau nape..but ak rasa jiwa kacau..memang susah kan nak beri kepercayaan dekat orang once kita ditipu..hmmm aku x boleh tolong diri aku daripada always rasa sangsi and curiga dekat orang sekeliling aku seolah2 ak rasakan sudah tiada keikhlasan dalam dunia ni..kadang2 aku rasa marah gak dengan diri sendiri, tapi bak kata mama aku..aku ni memang dari kecil macam nie..cepat fobia...once aku buat something, and aku rasa sakit..aku akan avoid benda tu..pelik kan aku nih? nak buat macam mana da memang fitrah aku mcm tu..so, aku merayulah dekat orang sekeliling aku..kalau agak2 rasa macam benda yang x patut bagi tahu tu..x payah laa bagi tahu..tapi kena la jujur dengan aku..aku memang pantang sikit kalau orang x jujur ni..memang agak susah la untuk aku maafkan, bak kate mama aku dalam relationship kita dengan someone tu kita kena jujur dan ikhlas..kalau x ada kedua2 tu, merana lah hidup.

    .by the way..hati aku rasa x tenang sangat..aku minta maaf  sangat2 sebab berperasaan macam tu..sangat2 minta maaf..1 je aku minta, jangan buat drama dalam hidup aku..kalau nak bagi pengajaran dekat aku..cukup!! aku dah dapat pengajaran yang cukup..aku rasa sunyi walau pun sekeliling aku ramai orang, sampaikan aku x leh dok sorang2 kalau aku dok sorang mesti aku menangis, mesti jiwa aku x tenang..cukup la sekali je aku rasa macam tu..aku dah x nak lagi..aku sebagai manusia ni bukan lama pun kat bumi allah ni..tolong lah bagi aku sedikit ketenangan untuk hidup yang bersisa ni..aku appriciate sangat2..thanks..

    Thursday, March 10, 2011

    Thesis+lappy = Serabut!!


     anneyonghaseyo...hehe lame ak x update blog ak ni..asyik merapu je kejenye..alhamdulillah everything okay..thesis Ooo thesis..semak pale otak ak mikirkannye..last2 minute lak lappy ak nk osak,last2 minute operating system ak corrupt...aghh.. damn..mcm2 dugaan penat ak b'hempas pulas turun naik mahkamah semata-mata nk wat thesis ni..tyme da nak siap..leh lak die corrupt..ase nak nangeh pon ade..tu satu hal, satu hal ag ak pnye lappy ni..ni laa tmpat ak simpan segala kenangan aku and document syarikat bapak aku...aghhhh god i'm loser..lps format lappy sume ilang..mengalir jugak r air mata ak..m'byg kan sume kenangan tu..tu je yg aku ade..hmm nk wat cane da nasib badan...trima je laa...anyway thanks to anep coz repair my lappy with kos yg murah..but,ak stil t'kilan ko g format sume..thanks to ira and omar gak yg x psl2 t'libat gak dlm masaalah aku ni..hmmm shinggu you're daebak laa!!..but ape pun gwenchana? yes i'm okay..but i feel pabo more than pabo..aghhh ape pon kne trimelah aresso??..ya aresso..haha bye kamsahamida...





    ugh..stress2!!!


    Klu mcm ni Boleh ilang idup aku 5 tahun!!


    Terencat daaaa!!!

    Tuesday, March 8, 2011

    [HD] Super Junior Star Dance Battle 2010

    Rindu 1/2 mati by Dmassive

    aku ingin engkau ada di sini
    menemaniku saat sepi
    menemaniku saat gundah
    *courtesy of LirikLaguIndonesia.net
    berat hidup ini tanpa dirimu
    ku hanya mencintai kamu
    ku hanya memiliki kamu

    reff:
    aku rindu setengah mati kepadamu
    sungguh ku ingin kau tahu
    aku rindu setengah mati

    meski tlah lama kita tak bertemu
    ku selalu memimpikan kamu
    ku tak bisa hidup tanpamu

    repeat reff

    aku rindu setengah mati

    aku rindu setengah mati kepadamu
    sungguh ku ingin kau tahu
    aku rindu
    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

    Miss Nuffnang

    There was an error in this gadget