rakan-rakan bloggers

Tuesday, January 26, 2010

manusia syaitan dan malaikat



Manusia - Eh, dah subuh dah?
Malaikat - bangunlah wahai anak Adam, tunaikan solat subuh mu .
Syaitan - Alahhhhhh, kejaplah, ngantuk ini....awal lagi nie?.zzzzzzzz

Manusia - Nak makan, laparlah ??
Malaikat - Wahai Anak Adam, mulakanlah dengan Bismillah...
Syaitan - Ahh, tak payahla..... dah lapar ini !! mmm..sedapnyaaaa? .

Manusia - Hari ni nak pakai apa ye?
Malaikat - Wahai anak Adam, pakailah pakaian yang menutup aurat..
Syaitan - Ehh,panaslah, takde style langsung, nampak kampung!!!



Manusia - Alamak, dah lewat!
Malaikat - Bersegeralah wahai manusia , nanti terlewat ke pejabat..
Syaitan - Ahhh?awal lagi?mmm..aaahh? suruh si X, punchkanlah?

Manusia - Azan sudah kedengaran... .
Malaikat - Wahai anak Adam, bersegeralah menunaikan kewajipan
Syaitan - Baru pukul berapa.. rilex lah..awal lagi nieii?.

Manusia - Eh, eh... tak boleh tengok ini, berdosa...
Malaikat - Wahai anak Adam, alihkanlah pandanganmu, sesungguhnya Allah Maha Melihat dan mengetahui !
Syaitan - Perggghh.... best tu... . rugi ooo kalau tak tengok nie..

Manusia - Saudaraku sedang melakukan dosa
Malaikat - Wahai anak Adam, cegahla ia..
Syaitan - Apa kau sibuk? Jangan jaga tepi kain orang, lantaklahh? .

Manusia -Elok kalau aku sampaikan nasihat ini kepada orang lain
Malaikat - Wahai anak Adam, nasihat-menasihatil ah sesama kamu..
Syaitan - Sendiri pikirlah, semua dah besar, buat apa susah2.... pandai2lah?

Manusia - aku telah berdosa..
Malaikat - Wahai anak Adam, bertaubatlah kamu,sesungguhnya Allah Maha Pengampun. .
Syaitan - Tangguhlah dulu, lain kali boleh bertaubat... lagipun muda hanya sekali....rugila. ... (kalau sempatla)



Manusia - Kalau pergi, mesti seronok!
Malaikat - Wahai anak Adam, kakimu ingin melangkah ke jalan yang dimurkai Allah,berpalinglah dari jalan itu .
Syaitan - Jangan bimbang, tiada sesiapa yang tahu...Jomlahhh?

Manusia ? Uuhhh?letihnya arini..tak solat lagi nieee?.
Malaikat - Wahai anak Adam, taatilah Allah dan RasulNYA,kebahagiaan di dunia dan akhirat untukmu. Solat itu wajib bagimu...
Syaitan - Hey anak Adam, ikutilah aku,kebahagiaan di dunia (sahaja) dan kebahagiaan diakhirat (jangan mimpilah!) untukmu....

Sekarang anda mempunyai 3 pilihan :
1. Anda - Patutke aku biarkan E-mail ini tetap dalam mailbox aku.
2. Malaikat - Ingatkan pada kawan yang anda kenal (Forward E-mail ini)
3. Syaitan - Tak payah

for all my friends


the best, nice, good, and lovely friend so defficult to find and get, i hope i can to save you as my best friend, and i hope i can take care for you, i hope every thing nive and good for you,and i hope you will be happy in your life, forget ever thing happened with you in the bast, because the bast already went, jast you life your mumint, and don't think about the future, because the future is still unknown, jast life your mumint with every secound, always keep smilling infromnt of every one, because the smilling is a life, always try to make the people smile like you, because when you make them smile they will love you, leaved every your Concerns and Grief, because the life is Precious more than miss with thinking for the bast, our life is sweet, but we have to understand how to life it.

your sensrly

your leya

dont judge a book by its cover


Berhenti merendahkan orang lain! Berhenti meremehkan ahli maksiat! Kerana ini tidak akan merubah apa-apa selain menimbulkan rasa sombong kerana merasa diri lebih baik, sedangkan kita tidak tahu darjat seseorang itu disisi Allah.

Maksiat dosa yang menimbulkn rasa rendah diri dan memohon rahmat Allah lebih baik dari perbuatan ta’at yang membangkitkan rasa sombong ujub dan besar diri.

Abu Madian r.a berkata:

“Perasaan rendah diri bagi seorang yang telah berbuat maksiat dan dosa itu lebih baik dari kesombongan seorang yang taat”

Walaubagaimanapn ini tidak bererti menanggap remeh pada dosa tetapi apalah ertinya kita taat yang membuatkan kita melakukan dosa besar iaitu sombong.

Oleh itu kekurangan orang lain bukanlah untuk kita menjadi sombong tetapi jadikan ia sebagai amal untuk kita tolong orang supaya mengetahui dan memperbaiki kekurangannya

Sungguh mulia seorang yang rendah hati dihadapan orang dan merasakan semakin rendah diri dihadapan Allah. InsyaAllah

Saturday, January 23, 2010

true friends


salam...
ermm mingu ni genaplah seminggu arwah true friends aku pergi menghadap ilahi..
hmm ryndu nye laa kat die.tp x pe aku redha dgn pemergiannye...moga dia aman
sentosa kat alam sana..walaupun ape yg terjadi kita yg hidup ni mesti teruskan hidup..
najib safuan ialah seorang kawan yg x akan aku lpekan dlm kamus hidup aku
mmg x d sape yg bleh ganti tmpat die dalam hati kami kwn2 die..sy nye die pergi terlalu awl
tanpa sempat mngucapkan selamat tinggal kat ktorang n aku terkilan sangat sbb hajat die
nk kumpul kan ktorang utk wat gath x tercapai...aku sentiasa doakn ajib dicucuri rahmat
aamin..al fatihah untuk arwah najib safuan...

Thursday, January 21, 2010

epy bezday





salam..
hmm lately ni cik leya ni agak bz ngan events2..huhuhu nak wat mcm ne kan,smpai x leh nk update blog mcm selalu..semalam 22.1.2010 merupakan hari lahir seorang kwn baik leya..iaitu ayna..huhuhu ayna i mmg seorang kwn yg sgt baik kelebihan ayna nih die pndai sket r dr ktorang dlm bab study nih..p die x pnah riak n sombong..die salu tlg kwn2 die..mne nk carik kwn camni??1 dlm 1000 tau..beruntung lak aku...sementara ada kesempatan nih aku nak wish hepy bezday kat ayna semoga panjang umur.di murah kan rezeki n hepy always.haaa lg 1 umur tu da 20 moga2 cepat dapat jodoh.huhuhu..pastu leya nk pesan kat ayna..jd lah kamu wahai ayna seperti sebiji epal yg berada di puncak dahan..sukar dipetik n memerlukan org yg hebat utk memetik nya..jgn skali2 jatuh kan dri ayna e tanah semata-mata kerana x de org nk petik ayna..igt ek attoyibat lil toyyibin..wanita yg baik utk laki2 yg baik...so.jom laa kite same2 baiki dri kite supaya jd yg terbaik among the best..enjoy2 gak..akhirat jgn lpe... n lastly semoga kite dpt capai cita2 kite n bukak firma sendiri..huhuhu..future lawyer on board...epy bezday
sayang....semalam ktorang wat suprise party untuk die nih..sib baik x nangis dak nih..smpaikan x pasal2 x balik bilik leya dbwat nyer..

ciri2 wanita idaman

tgh duduk2 smbil mam marshmallow..teringat lak kat ape yg mmber ak post kat blog die..aku post blek ni pon sbb nk jawab borang kaji selidik die jew..hhihih jgn marah ek munie..lab u...

Menawan Hati Jejaka

Kosmo! 15/1/2010 bersamaan hari Jumaat lepas (dalam bahagian pesona) membincangkan topik niyh. Aku rasa isu ni dah lapuk... Tapi still panas sampai hari ni. Heheh. Ada 8 ciri yang menjadi favourite sang arjuna ke atas bakal suri hidup depa.

Ladies.., check it out!!

Memahami
Sikap ini membuatkan lelaki rasa dihargai dan diterima seadanya.

Menghargai

Wanita yang menghargai lelaki adalah wanita idaman lelaki sebab penghargaan kalian membuat lelaki berasa bangga.

Menjaga penampilan
Sentiasa kelihatan cantik, kemas, bersih serta menarik.

Pandai berbicara

Lelaki tertarik pada wanita yang pandai berkomunikasi. Walaupun topik kegemaran lelaki berbeza dengan wanita, mereka pandai untuk mengimbangkan diri.

Bersikap keanak-anakan
Wanita yang ceria menimbulkan keghairahan dan naluri kebapaan terhadap lelaki.

Pandai bergaul dan menyesuaikan diri

Memperoleh nilai lebih di mata lelaki.

Menghormati diri sendiri

Tidak membiarkan lelaki memperlakukan dirinya sesuka hati.

Simpati dan prihatin
Kebaikan yang wajar dan spontan mencerminkan hati yang mulia.


nota blogger:

aku x la ambik sejibik2 dekat lam paper kosmo! tu. kang depa saman aku mampuih.. hehe. ada yang aku olah pakai ayat sdn. bhd. hampa paham kan..??


-----------------------------------------------

Lepas aku baca semua tu.., aku pun try la survey diri aku.. Eiysh... Macam susah plak aku nak jawab. Mwahaha. Aku kan boyish sket. Hehe. Betul x? Haha. Ida, Nan, Mahan, Qilah, Seha, ngan Alia ada jawapannya..
j/p:ko mmg boyish munie..aku pon sme tp stil ade kperempuanan ag..

BORANG SURVEY DIRI

Nama : kwn tuan pnye blog
Umur : Baru nk mncecah angka 2
No. Tel. Bimbit : 013-2345678


SOALAN :
ANDA ADALAH RESPONDEN KAMI. SILA NYATAKAN KOMEN BERDASARKAN 8 CIRI TERSEBUT.


Memahami-
memahami tu mmg penting,lau bf x msg bab x de kdt tu faham2 je laaa..tp lau bf kuar ngan pmpuan len..nak paham ape ag tuh..angkat kaki trus r..

Menghargai-
Mesti la aku hargai org yg aku syg..hanya die je tau betapa aku menghargai die...x de istilah main2 dlm hidup aku..

Menjaga penampilan-
Kadang2 aku rasa aku selebet. Hehehe aku ni ske dress up simple je sume yg aku wat nih demi mama aku..mama ckp..da laa ade sorang je ank pmpuan.tlg laa leya.bg laa mama rse mcm mama de ank pmpuan..so,sejak dr tu ak mle laa wat transformasi..kurangkan sket boyish.munie?bile a??

Pandai berbicara-
bergantung pd keadaan..kdg2 tu manje2 gak r ngan die.tp dlm manje tu terselit ketegasan...suara aku nih x leh dmain2 kan ti len yg jd..hik3...x caya tanye laa roommate aku 2 org tu..lau aku jd seducer mcm ne...

Bersikap keanak-anakanakan
aku just bersikap mcm nih kat org yg tertentu saje..hehehe..malu nk jd keanak-anakan dpn org..
dah besar pnjang nk jd budak2 ag ke...

Pandai bergaul dan menyesuaikan diri-
Worst. Aku ambik masa yang lama nak sesuaikan diri dengan orang. & aku seorang yang susah nak caya kat orang tapi lau korang ckp..aku wat2 caye laaaa

Menghormati diri sendiri-
Of course!! Jangan sesuka hati nak pegang aku ok?? Memang aku lempang.. maruah u mahkota aku.pride is everything 4 me!! hanya org yg berhak je bleh..sebab tu je harta yg aku ade..lau maruah aku da x de..ape gne aku hidup ag...

Simpati dan prihatin-
Cdeyhnya kalaw tengok budak2 sakit. Dah la kecik, nk gtaw x reti nk g tau. Last kali merengek ja kat mak ayah . Kesian..


-BORANG SURVEY TAMAT-


Lalu aku menekan butang send.

2 days later...


KOMEN MENYELURUH:

Anda bukan kategori idaman lelaki. (mwahaha). Anda kasar. Cara cakap anda pun tah hape2. Anda seorang yang lasak dan tidak lemah lembut. dah aku mmg x reti kontrol hipokrit nme nye lau bpura2..jd lah dri anda sendiri..sikap anda ini membuat kan wen sukar untuk jatuh hati pd anda..hehehhee




apa punya komen daa..

p/s: sapa dah lengkap ciri2 di atas aku sarankan hampa kawen ja

pengkhianatan




Hari nih aku nak citer pasal sorang mmber aku nih nme die nazirah atau ak lg mesra pgl die ira..ira ni mg cun tp aku bkn nk citer pasal kecantikan die..tp pasal kebodohan bf die..ira nih da laa educated,cun,baik.tp balak die layan die mcm sampah je!!!aku tak tau laa mne balak die letak otak tu...kat lutut agaknye..laki2 lain dok ngorat2 awek die.rebut2 awek die.die bley layan awek die mcm tu..ish mmg bongek.nak harap kan muke mmg si wan tu x de rupa..ira bley dapat better dr die..trp aku x paham knapa ira tu sayang sgt kat die.x pnh lg dlm hidup aku spanjang ak de pngalaman bercouple..bf aku maki2 aku..blm pernah lg..dayus btol laki yg maki2 pmpuan nih..sedangkan belum kawen da maki2 ape tah lg da kawen..agak2 nye kaki tgn skali naik..aku benci tol golongan laki yg mcm nih..sib baik laa ira tu smpat realize yg bf die tu mm laki x gune..da kebas duit ira beribu2 pastu senyap je..org cal x mo jwb..msg x mo bls.bkn nye sekejap dorang knl..2 tahun..mcm x caye lak si wan tu just nak kan duit jew...mmg bongek..ketahui lah wahai laki2 sume..pmpuan nih x mo harta,kereta,kmewahan.sume x tu penting yg pmpuan nk kat seorang bf hanya lah bf die saje..dpt luang kan mse..dlm sehari tu wlu pon sekejap luangkan laa mse sket..ni tak..bie tnye npe lmbt reply??ko bleh sabar tak??reti sabar tak?? itu yg di jawab nye..sib baik laa bkn bf aku..lau bf aku wat camtu.sayonara laa jwb nye.x de mkne nye ak nk tunggu ag eh.hmm sib baik laa ex si ira ni still lg setia tungu die..hm ira..aku ase kan die la yg patot ko syg,bkn nye wan keparat yg tau kikis ko tu jew..nasib kite same ira.mncintai org yg salah.cme bezanye..aku cpt realize n lps kan die dr idup aku..syg tu mmg syg..tp ape gne nye tunggu lau mkin lme ko yg mkin sakit...da terang lagi bersuluh...hmm ira!! ko pon bleh buat mcm yg aku bwat..chaiyooo!!!!pasni jadi heart breaker lak muahahahhaa

Wednesday, January 20, 2010

hati ooo hati..


Duhai hati..
hati ini sudah lama tidak berperasaan..
kering..kemarau..
dan mungkin berhabuk..
yang ada sudah pergi...
yang tiada makin menghilang...
yang disisi belum tentu memahami..
yang faham blm tentu mendengar..
yang mendengar belum tentu merasai..
diri yang merasai..segalanya perlu ditelan..
biar pahit..biar keras..
namun amat berguna..
agar menjadi lebih kuat..
kadang-kadang kita perlu meluahkan...
kerana kebisuan sukar ditafsir..
pandangan sukar dimegertikan..
somehow unpredictable

Monday, January 18, 2010

aku tetap aku!!!



hmm sejak ade mse free nih rajin lak aku update blog aku nih...hmm nk wat camne..hanya di blog ni laa aku meluah kan segala2 nya..tension,masaalah..dengan blogging.sume tu bleh di release kan..
hari ni aku nak ckp pasal sesuatu yg aku x pasti kesahihannye..ramai yg kate aku dah berubah..aku dah x mcm dulu ag..maaf kan aku kwn2..aku x sedar langsung perubahan aku nih..aku sendiri tak tau ape beza aku yg dlu dan aku yg skarang...ye 1 je yg aku dapat rse..hati aku ni seolah2 dah kering,keras dan seolah2 x de prasaan dah..pedulikan je lau org sakit kan aku ke..org heppy kan aku ke..sume tu da x bermakne bg aku..tercuit pulak hati nih bila ade sorang kwn mngadu.."leya ko da brubah laa,sape yg buat ko jd mcm nih??" jawapan nye..ntah laa aku rse aku ok je sme je..x de yg brubah laa..mybe aku terbawak2 masaalah aku..smpaikan dgn mber pon aku jd mcm tu...korang igt.senang ke nak senyum dlm sedih..ketawa dlm menangis..sume tu sukar bg aku..tp jgn risau..kegembiraan korang ttp 1 keutamaan bg aku..bile aku tanye aku "aku yg dlu mcm ne??yg skrg mcm ne??"jawapan yg die bg agak menggeletek hati aku..uhuhuhu"leya yg dlu manje dan serang pmbuat kopi yg manis,leya yg skrang kasar,x manje mcm dlu.aku rydu nk mnje2 ngan ko leya."hahaha mne dtg manje nye oii..hmm ntah laa aku pon x tau..mne g leya yg korang knl dlu..alahaiii sedih nye bile kwn aku yg ckp mcm tu.ade gak org yg alert psl aku...thanks sgt2 kat korang sb jd kwn aku...aku mntak maaf sgt.dsebabkan seseorang..aku tlh menghukum korang sume..ntah laa aku sndri pon rse mcm x knl je ngan dri sndri...tp x pe..aku akn bangun dri kejatuhan aku..n aku akn jd leya yg dlu..aku akn carik dri aku balik..aku lpe yg aku masih ade kwn2 yg baik disisi aku...kwn2 yg sentiasa menyokong aku..slalu bg smangat kat aku..korang tau tak..aku bersyukur sgt dpertemukan ngan korang..lastly thanks maaf skali lgi...

leya farikha
mood sedey

Sunday, January 17, 2010

kisah penjara pudu



kisah ni btul2 trjadi.....takut beb....patut la penjara tu cm mnyeramkn.......huh!!!!!!!!!!! Berlaku di Penjara Pudu Kuala Lumpur di suatu ketika dulu. Hanya boleh disebarkan pada orang2 tertentu sahaja... Sebelum Penjara Pudu ditutup dulu pernah diceritakan bahawa terdapat satu bilik dipanggil 'Bilik Terakhir'. Dibilik inilah seringnya berlaku kejadian pelik sejak Penjara Pudu ditutup. Dinamakan 'BILIK TERAKHIR ' adalah kerana dulu ia merupakan bilik kediaman terkahir bagi si pesalah jenayah berat sebelum menjalani hukuman gantung sampai mati pada keesokan harinya dibilik gantung. Di BILIK TERAKHIR inilah pesalah dikatakan akan meratap,menangis, menjerit, bercakap seorang diri dan berbagai lagi perlakuan kerana menyesali kesalahan mereka yang lalu. Mereka menjadi begitu kerana dikatakan tidak kuat semangat menghadapi maut keesokan harinya yang telah diketahui mereka. Menurut kata warden-warden yang masih ada di Penjara Pudu sewaktu proses pengosongan Penjara Pudu dijalankan, mereka sering terdengar suara-suara sayu meminta tolong, suara orang menangis dan bermacam-macam lagi dari Bilik Terakhir tesebut. Tak kurang juga ada diantara warden yang terlihat seekor kambing hitam sering masuk menembusi pintu bilik itu tanpa dibuka dan kemudian tidak pula kelihatan kambing keluar semula. Ramai bomoh dan pawang yang dipanggil bagi memulihkan bilik tersebut mengatakan bahawa suara-suara yang sering kedengaran diwaktu malam dari Bilik Terakhir itu adalah akibat roh-roh pesalah yang mati ditali gantung tersebut tidak tenteram kerana mati mereka ditali gantung. Nak dijadikan cerita pada suatu malam Jumaat ketika hujan renyai-renyai seorang warden telah ditugaskan mengawal kawasan yang berhampiran dengan 'Bilik Terakhir' itu. Ketika sedang berkawal kira-kira lebih kurang pukul 01:00 pagi beliau terdengar seperti tapak kaki sedang berlari-lari berhampiran bilik tersebut. Ia cuba beranikan diri untuk untuk melihat apakah bendanya itu.Sedang ia mengamat-amati maka terlihatlah dalam kesamaran seekor kambing hitam sedang menuju kearah Bilik Terakhir itu lalu lesap begitu saja. Ia berasa harian bagaimana seekor kambing boleh ada dikawasan itu? Oleh kerana ingin tahu ia beranikan juga diri menghampiri Bilik Terakhir itu. Alangkah terperanjatnya mendapati pintu bilik itu telah bertukar menjadi pintu gua. Mulalah ia berasa gementar, seram serta menggigil ketakutan namun diberanikan juga diri memasuki pintu gua yang samar-samar itu sambil meninjau- ninjau didalamnya jika terlihat akan kambing tadi. Apabila apabila sampai je kedalam gua tersebut alangkah terperanjatnya ia bila didapati banyak harta karun dalamnya. Ia cuba mengambil harta itu tetapi tiba-tiba hilang dari pandangan lalu menjelmalah satu lembaga yang mengerikan seraya berkata, 'Heyyyyyy manusiaaa. Jangan awak sentuh harta itu. Hartaaaa itu bukan kauuu yang punyaaaa ' ' Ahmaaaaaad Albab yang punyaaaaaa ' Ha Ha Ha Ha Ha ' Yaaaaaaa, Ahmaaaaadd Albab yang punyaaaaaa ... ' hehehehehee........ ......... ..... time kaseh coz dengan kusyuknya korang membace..hihihihihi...

lelah untuk hidup!!



ya allah tidak ku terdaya lagi...
menahan dugaan yang mencabar ini...
terasa bagai noktah telah ku temui...
mengakhiri segala yang telah ku mulai..

ya allah engkau lindungilah aku...
limpahkan lah daku dengan cahaya iman
agar tabah ku mengharungi dugaan..
agar tidak ku terhenti dipertengahan..


kadang2 aku selalu terfikir..knape mnusia ni x pnh bersyukur dgn nikmat yg tuhan bg..
knp kadng2 manusia nih rse ptus asa untuk hidup..sedangkan bila dorang da mati nanti.dorang akn harap2 dpt hidup smula..mnusia nih x pernah puas dgn ape nikmat yg tuhan bg..
mcm tu gak lah aku..time rse penat untuk hidup tu..mcm2 aku pikir..nk bnuh dri laaa..tp bile ak pikir2 balik x gne pikir sume tu..selagi ade peluang bernafas.bernafaslah sepuas2 nye.nikmatilah hidup yg tuhan bg nih..


Saturday, January 16, 2010

ruang bertaubat.....



assalamualaikum wbt shbtku trsyngku... baca bnde ini sambil

menghayati muzik yg sy sent ini.....


di saat kegelapan,

ku mencari cahaya untuk menerangi diri,

di saat ku jatuh,

ku sedar KAU sentiasa bersamaku,


di saat ku alpa,

KAU beri pengajaran supaya ku berubah,

di saat ku memerlukan,

KAU sentiasa berada di sisi,


aku tahu diri ini cukup lemah untuk menempuhi

hidup ini tanpaMU...


Ya arhamarohimin...

Ya aqqromal aqqromin..

Ya ghoirroroziqin...

Ya ammar nal khaifin...

Ya wuli yal mukminin...

Ya mau firatin muknibien....


Ya Allah pandang lah kami....

berikanlah kami hidayahMU....

semoga kami sentiasa diberkati

dan diredhai olehMU....


Amin3 ya Allah....


hantar kembali kepada 10 rakan anda

termasuk saya...

lihat siapa kwn yg sama2 mengingatiNYA....

Maydee

Friday, January 15, 2010

kecaman untuk kaum adam!!!


aku pelik ngan kaum lelaki ni....ape meaning pompuan dlm hidup dorang r...kdg2 aku rse dorang letak darjat pmpuan ni bwh tapak kaki dorang je...untok dorang pijak2...pmpuan ni just di anggap sebagai pemuas nafsu n hamba seks je...seolah2 pmpuan ni langsung x berharga..mcm bola...yang mana blm dpt kejar..bile da dpt tendang mcm tu je....aku bkn nye x open minded..tp lau da mlucah tu ak mmg r x leh trime..yg nk dok tnye soalan dlm2 org wat pe...da kalau ko ade bini nti ko tnye laa puas2 da halal bg ko..bidang yg ak ambik,brtentangan ngan cara korang..nak wat camne...ye ak close minded..x up to date..budak kampung sbb x leh gurau mcm tu..aku still lg ade ,maruah..aku bkn pelacur..aku still lg ade harge diri..aku da cube sdaye upaya aku supaya x benci kan kaum lelaki nih..sbb aku tau 1 hari nanti kaum ni laa yg akn jd pmimpin aku..tp selagi aku cbe..lagi bnyak lak hal2 yg blaku..ak da x mampu mcm ni beb..lantak korang laa nk kte ak x de nafsu kat laki ke aku ni less ke..aku da pduli..dsebab kan kaum korang gak laa ak jd bnci ngan sumenye...bkn sikit2 kaum korang sakit kan aku..da main2 kan aku..pastu hina aku lak..kesabaran org de batas nye..aku bukan nye patung yg x de prasaan..aku bkn nye badut untuk korang gelak2 kan..dan aku x kan biar kan maruah aku dperkotak katik kan..tlg laa bg aku sikit ruang utk ak bnafas dgn tenang..ak x mntak pon ape2 duit,kereta,harta..aku x mntak sume tu..yg aku nk cme sdikit ktenangan dan brhentilah drpd mnyakiti aku..kdg2 aku terfikir..npe laa tuhan kurnia kan hati aku ni lmbut sgt...ape org wat..aku diam kan je..aku pendam je...lastly yg sakit nye ak sndri...kdg2 aku rase mcm org bodoh lak..btol laa ape yg ammar ckp..ak terlalu mnjaga hati org..smpaikan hati aku sendiri aku lpe kan...x pe laa ammar..walaupon ko laki..tp ko tergolong dlm kawan2 aku..antara org yg aku syg...ak x msuk kan korang dlm list aku..nth r..marah aku ni skejap je...ntah2 abis je post blog nih..aku terus ok..
ntah r..tp..please laa jgn wat aku hilang respect ngan kaum korang..please

kepoyoan mnyambut bezday

teringin lak nk citer knangan aku dok smbut bezday bezfwen aku si munirah azmi..hhaha mmg kami prank die bis r..mlm bezday die ak wat x tau je...pastu nye sok ktorang g kuar mines..jln2 celeb kat sne mls g jauh2 pnat..aku ngan seha mg kikis wet die abis2..hahaha mle 2 tman die g bli kasut,mak aih ak paling x ske tman org g bli kasut..lau baju tu ok lg tp lau kasut mg ak x leh.aku da wat mke ketat daa mne x nyer nk dkt 5 kdai kasut ktorang msuk..1 pon die x kenan,adess aku da x tntu arah da nih.da laa pkai heel.cabok btol laa ak duduk je.tp nk wat camne dlm bnyak2 org..org yg salu bg pndangan bernas tu aku laaa.da dpt pair of shoes tu..

Kami g jadi artis x bertauliah la.. Lepas gian, lepas tension.. Box 1st, 10 lagu.. Dasyat tul. aku nyanyi lagu matahari, teruskanlah. aku syok sungguh ngan lagu Agnes Monica. Aku pun x taw npe. Feeling aku nyanyi.Seha plak nyanyi lagu De Laila ngan Cinta Untuk Syakila. pmpuan ni minat sungguh lagu yg kena 'tarik' giler2 smpai pcah mic.bezday pilih girl lak pilih lagu Saleem, Bukanku Tak Sudi ngan My Heart Will Go on. Dua2 lagu slow beb .. pastu aku ngan mun dok bduet lak..lgu ceritera cinta. Lastly kali jadi vokal trio.. dok nyanyi Hampa Hatiku..yg jd rapers sape ag lau bkn mama seha..hahaha..aku lak dok ambik part dangdut.sje je nk test kegedikan aku nih hehehe..

tp de lak bnda yg m'malukan blaku..time tgh nyanyi lagu richard marx..lagu tu stuck..adess tpakse laa mun g pgl technition..aku ngan seh dok bongek2 nyanyi tanpa lagu..haha da gian nk karok...skali aku g dangdut..ak sendiri seram dgr sore aku tuh..ngeee...tbe2 tanpa ak sedar ade 1 mamat ni da tpacak kat pintu...adess bapak pnyer malu laa x terkata ak dbwat nyer...terus tersengih2 ak tahan malu..ades malu siot....die just snyum je...lau toreh mke aku time tu da x bdarah kot hahaha...otomatik ak jd pmpuan plg sopan hahhaa..da termalu katakan...

lpas je mamat tu blaa.pe lg smbung r nyanyi..aku da lme x wat hobi aku nih..mse ngan ex aku dlu..salu gak msuk karok..da abis 10 lagu nak bla la dari box. Tetibe si Seha plak wat hal... "Woi, aku x puas agi aa. Tambah lagu jom... Aku support." (Walawpun tadi skrin jammed.., tetap tidak mematahkan semangat anak2 seni meneruskan karier part-time mereka. Kah3) Ah.. Sudah. Penyakit dia datang dah. Hahaha. Apa g, jommm..... Okey aa... 3 lagu.Takat sorang satu lagu. Apa sangat. Tgk2 dia mintak 6 lagu. bongek sungguh minah ni. So, 2 lagu la sorang sbg ending.. aku booking lagu Pretty Boy ngan Mungkinkah. (dua2 lagu ada maksud tersirat...). mun mcm biase r ngan lagu inggeris die..lagu bsb ngan axl's syiot tol minah nih.... Cinta dan Air Mata & Cinta Dewi Kamala menjadi pertaruhan artis Siti Naseha a.k.a Seha. Hehe. Pecah gegendang telinga aku ngan mun dengar dia nyanyi.

da abis 6 lagu.ktorang g mencekik..hahaha lapo rpe nye peyot nih..sape ag yg dok blanje lu bkn cik mun..hahaa buli abes r.pas mamam aku kecek mun suh bli big aple donut..my favourite tu..
sib baik mun nk bli kan hehehe...x de balak pon x pe..doran ni ckup wat aku hepy...saaaayaaang korang....


ni tym tggu cruise. x bleyh blah buh nama cruise.. padahai bot besa ja. dan lagi dok makanpisang ngan cempedak. tengah agak2 lapar tu mmg la sedap...

secebis kenangan


kalau aku tahu ni kali terakhir ak smbut raya ngan ko
ak sti x lps kan pluang braye ngan korang
syg nye aku x de..




ensem kwn aku nih..
semoga ko bahagia kat alam sne..



salam...da lme aku x update blog nih...mcm2 yg blaku dlm tempoh nih..huhu lately ni..aku asyik teringat kat arwah najib...sayu je hati aku nih..smlm aku mimpi die..aku tgh duduk tpi tasik smbil nangis...aku sedih sbb ijam buat aku mcm hell...tibe2 ade org pegang bahu aku...aku nmpak ajib senyum kat aku...dr pndanga mata die..aku tau die ckp kat aku...jgn sedih leya..kalau laa arwah msih hidup..mesti best gelagat die slalu wat aku tersenyum.x de istilah sedih untuk kwn2 die..kwn ajib sti hepy,die x pnah lokek utk tlg kwn..smpaikan saat2 akhir hidup die pon die stil lagi tlg kwn die..spe yg dpt trime khilangan kwn mcm tu secara mndadak..die pergi skelip mata je,tnpa smpat aku bg tau yg aku syg sgt kat die..apa yg smpat aku tatap ialah sekujur tubuh yg berselirat dgn wayar..aku just smpat ckp.."ajib bngunlah,ko kte nk kumpul kan sume kwn2..tp ktorang x nk bkumpul kat sni..."tp ajib diam je..cme ak nmpak air mata die...x lme tu aku balik dr hospital.tbe2 mail bg tau..ajib tgh tenat,otak die da mati..tp jantug die still brfungsi..aku tau da x de harapan mse tu..tp aku still lagi brharap..yg ajib akn bngun dn tersenyum ag...lela ngan ayu da nangis...tbe2 aku tringat pesan ajib.."leya ko lau jd pmpuan,biar jd mcm durian tau..jgn mcm kedondong..durian tu luar nye bduri..dlm nye sedap n manis..kdondong tu luar nye cantik,tp msm n bduri...tbe2 mail call ag..."leya..ajib leya..ajib da x de.ajib da tgl kan kite.." ya allah..time tu aku rse lemah lutut aku.lela da mraung..ayu da mnangis.tp aku,ak x tau pe yg aku rse..smpai kan ajib da dkapan kan n dmasuk kan ke liang lahat pon aku msih mngharapkan kmatian die adlh 1 ksilapan..ajib..semoga ko damai disana..insyaallah lau amal kte baik..kte akn bjumpa dtempat yg sme..ak jnji ak x kan bersedih2 lg sbb ko..sb ko laa knangan yg terindah dlm hidup ktorang kwn2 ko...







Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Miss Nuffnang

There was an error in this gadget