rakan-rakan bloggers

Wednesday, August 10, 2011

Bile Boys serius dalam bercinta

Salam 1 Dunia semua..keh3..kalau entry sebelum ni cik coffee ade bisik-bisik dgn kaum adam..haaa entry kali ni pulak cik coffee nk b'gosip ngan kaum hawa ni..ape topik nye??menarik taw..kepada kaum-kaum hawa yang dah ade boy friend, bkn buaya friend taw..igt tu..haaa kalau korang nak taw hubby,abg,daddy,pa,kande or sebagai nye..yang korang syg ni betul-betul serius nak maut cintakan korang..cik coffee ade bagi sikit tips-tips yang boleh membantu korang untuk detect keseriusan boy friend korang ni..okay now check this out girlz!!!


1. Kecantikan kamu diketepikan…keikhlasan kamu diutamakan…
2. Apabila timbul orang ketiga, dia akan hilang akal dan sanggup berbuat apa saja untuk merebut kembali kekasihnya.
3. si dia akan sentiasa menghantar sms..wlpan diblas..ini tnda si dia sentiasa memikirkan kamu…
4. Si dia sanggup menitiskan air mata demi kekasihnya.. Bukan semua lelaki anggup menitiskan air mata hanya untuk seorang perempuan. Tidakkah kamu terharu melihat seorang lelaki yang sanggup menitiskan air mata demi kamu. Itu membuktikan cintanya begitu kuat buatmu.
5. Sentiasa menghiburkan hati kamu dikala gundah…Sentiasa bersungguh melakukan sesuatu untuk kamu..
6. .Jangan kamu anggap teman lelakimu seorang yang kuat membebel Sekiranya setiap masa dia cuba memberi kamu nasihat. Ingat, nasihat bermaksud mengingati.
7. Jika sudah sayang, macam-macam akan kamu fikirkan termasuklah bimbang akan kehilanganya. Begitu juga jika teman lelakimu menyatakan dia selalu memikir dan risaukan kesudahan hubungan kamu. Ini bermakna dia selalu fikirkan mengenai hubungan kamu dan bagaimana untuk menyelamatkannya dari berakhir begitu sahaja
8. Ada juga lelaki yang cepat berasa sensitif dan mudah marah sekiranya apa yang diperkatakannya tidak diambil perhatian, lebihlebih lagi dari orang yang dia sayangi. Baginya kamu bersikap acuh tidak acuh. Hal ini boleh menimbulkan perasaan cemburu meluap-luap, tambahan pula sekiranya kamu boleh menjadi pendengar setia apabila berdampingan dengan orang lain. Pasti dia merasakan dirinya tidak berguna pada kamu..
9. Lucu tapi hakikatnya begitulah apabila teman lelakimu berperangai tidak ubah seperti anak-anak kecil semata-mata untuk mendapat perhatian daripadamu. Si dia mahu bermanja dan inginkan kekasih hatinya melayannya lebih daripada orang lain yang pernah kamu sayang. Kalau dia merajuk hati, sesekali cubalah untuk memujuknya.
10. Kamu hadapi masalah dan orang pertama yang datang membantumu adalah teman lelakimu. Tandanya dia tidak mahu melihat kamu susah dan rasa bertanggungjawab untuk membantu.
11. sekiranya teman lelakimu sentiasa bertanyakan soalan yang sama, “you masih sayang i?”, jangan anggap itu satu persoalan yang membosankan. Itu tandanya si dia tidak mahu kasih sayang kamu kepadanya menjadi luntur. Sebab itulah, kalimah tersebut sentiasa diulang-ulang agar kamu tahu betapa si dia sentiasa mahu kamu ingat diri kamu sudah dimiliki olehnya..
12. Tidak suka kamu memakai seksi…kerna tidak suka kamu diperhatikan lelaki lain wlpn berlengan pendek…
13. Dia berusaha mengongkong kebebasan kekasihnya kerana perasaan cemburunya yang meluap-luap.
14. Dia sentiasa mengawasi pergerakan kekasihnya kerana dia sentiasa berasa curiga.
15. Dia mudah merasa cemburu dan sensitif apabila kekasihnya tidak menumpukan sepenuh perhatian kepadanya.
16. Dia tidak akan melayan perempuan lain yang tidak ada urusan penting dengannya.
17. Kalau ditinggalkan oleh kekasihnya, ia akan berasa serik dan tidak percaya dengan cinta perempuan lain namun dia sentiasa mengharap kekasihnya kembali kepadanya.
18. Dia tidak suka kamu keluar malam…tanda ingin menjaga pandangan org terhadap kamu…
19. Dia tidak akan berlaku curang kepada kekasihnya namun jikalau dia dia berbuat demikian itu bererti hatinya belum 100 peratus mencintai kekasihnya.
20. Dia tidak suka ada lelaki lain mendekati kekasihnya.


HARGAILAH Lelaki dan terimalah mereka seadanya…. Berilah diri kamu peluang untuk kembali mencintai seseorang yang bergelar LELAKI.

Bile Girls Serius Dalam Bercinta


Salam Semua..hari ni cik coffee nak share sikit kepada kaum-kaum adam..nak taw ape die??agak menarik entry ni..kepada kaum-kaum adam yang ade aweks a.k.a girl friend..cik coffee ade sikit tips untuk korang taw,sama ade gf korang ni betul-betul siyes cintakan korang or sekadar biase-biase je..okay jom check this out!!!

1. Perwatakan kamu yang selamber dikhalayak ramai tidak menjejaskan sedikit pun mood gadis kamu untuk berjalan bersama kamu

2. walaupun adakalanya kamu memakai pakaian yang tak bergosok pun si dia senang apabila bersama kamu

3. menghabiskan masa setiap pagi untuk mengejut kamu dengan mendail no telefon kamu atau menghantar mesej kepada kamu untuk mengejutkan kamu solat subuh memandangkan malam td ada perlawanan kelab bola kegemaran kamu

4. menghadiahkan hadiah pada HARI JADI KAMU dengan hati yang ikhlas di mana hadiah tersebut di beli secara online memandangkan payah sangat nak carik kalau berjalan satu Malaysia ni

5. tetap tenang bersama kamu walaupun KAMU MENINGGIKAN SUARA 

6. tidak MENITISKAN AIR MATA dihadapan kamu walaupun KAMU MELUKAI hati si dia dengan SENGAJA atau TIDAK SENGAJA

7. memahami karier kamu sebagai SEORANG INSAN YANG PERLU MEMEGANG TANGGUNGJAWAB KEPADA KELUARGA KAMU TERLEBIH DAHULU

8. meletakkan diri selepas ALLAH, IBU BAPA, KELUARGA, KERJAYA

9.  tidak mengungkit KISAH PERIBADI kamu

10. tidak meletakkan tahap pelajaran atau MEMBEZAKAN tahap pelajaran dengan KAMU

11. cukup sekadar kamu sedar TANGGUNGJAWAB kamu kepada KELUARGA kamu terlebih dahulu dan seterusnya BARULAH KEPADA SI DIA

12. Tidak mengada-ngada untuk meminta itu ini kepada kamu

13. tidak merengek walau ada ular di dalam rumah

14. mampu menjaga diri sendiri apabila kamu berjauhan dengan si dia

15. akan merasa RINDU tatkala kamu JAUH denganya

16. akan memberikan kata2 semangat bila kamu KECEWA atau BILA KELAB BOLA SEPAK KAMU TERKANDAS

17 . boleh SUPPORT KELAB BOLA KEGEMARAN kamu walaupun si dia memiliki KELAB BOLA KEGEMARAN SENDIRI

18. mempelajari aktiviti seharian kamu

19. GOOGLE segala bagai info untuk membantu kamu MENDUDUKI PEPERIKSAAN dimana bila bersembang korang tak sembang kosong walaupaun ada 24 JAM masa sebelum MENDUDUKI PEPERIKSAAN

20. membantu kamu dengan MENGEMASKINIKAN segala bagai FAIL untuk memastikan KAMU TIDAK DIPANGGIL oleh PENSYARAH sekiranya MQA SERANG 

21. memasak masakan KEGEMARAN kamu walaupun PADA KETIKA ITU SI DIA SEDANG BERGELUMANG DENGAN ASSIGNMENT SEGALA BAGAI

22. menjaga air muka kamu walaupun ketika itu KAMU TIBA2 TERGELINCIR KETIKA BERJALAN DI ATAS LANTAI YANG BASAH

23. dengan rela hati menaip segala bagai KISAH COUPLE kamu ngan si dia di dalam BLOG

24. sabar menunggu KAMU MASUK MEMINANG

25. memujuk kamu dengan PELBAGAI SKILL memandangkan kamu ni KEPALA BATU 

26. sedaya upaya membantu JIKA TERDAPAT SEGALA KESULITAN YANG DIHADAPI

27. tidak KISAH kamu nak BERKAWAN dengan SIAPA, JANJI KAMU TETAP MENJALANKAN TANGGUNGJAWAB KAMU IAITU MENJAGA SI DIA

28. sabar dengan DUGAAN dalam MENANGANI PERANGAI KEBUDAK-BUDAKAN KAMU

29. sentiasa MESEJ atau CALL walau KAMU TAK REPLY ATAU ANGKAT

30. sentiasa mendokan KESEJAHTERAAN KAMU

31. BERSIKAP DEWASA DALAM MELAYARI KEHIDUPAN BERSAMA KAMU

32. menunjukkan PERASAAN ingin MENGENALI AHLI KELUARGA KAMU

33. sentiasa BERTANYAKAN KHABAR IBU dan BAPA kamu

34. sanggup turun SELATAN - UTARA untuk bersama kamu untuk menemani kamu menghadiri MAJLIS PERKAHWINAN sahabat kamu

35. menyediakan BAJU MELAYU kamu atas PERMINTAAN kamu untuk di pakai DI HARI RAYA YANG MULIA

36. membuat KUIH RAYA untuk kamu memandangkan KUIH RAYA yang kamu minati susah nak dapatkan dipasaran

37. KAMU adalah orang yang pertama di cari SEMASA DI PAGI RAYA




JIKA KAMU MENJUMPAI GADIS SEPERTI INI, MAKA INI MEMBUKTIKAN BAHAWA SI DIA AMAT SERIUS MENJALINKAN HUBUNGAN BERSAMA KAMU…
BERI RUANG UNTUK MENYELESAIKAN SAGALA BAGAI MASALAH DAN BUKAN DENGAN MEMBUAT KEPUTUSAN YANG AKHIRNYA MENGUNDANG KECELARUAN EMOSI…

Friday, August 5, 2011

Ciri-Ciri Lelaki Vogue Dan Wanita Macho


sudah berkurun lama tak update..serius mmg malas gile nak menaip membatu depan laptop nih..boleh kematu bontot..haha agak melampau disitu ye..ok lah kali nih aku nak share tips untuk membuat org jatuh cinta..echeche..kita ni semua manusia mesti ada rasa cinta, sayang dan sewaktu dengannya..kadang2 kita suka kt org tu tp org tu tak berapa nak perasan kt kita ni..kadang2 orang suka kt kita tapi kita tak suka dia..kadang2 kita suka orang yang kita suka, kadang2 orang suka orang yang kita tak suka..korang faham kan? aku pn tak faham..ngee~ baiklah..petua yg nak dikongsi ni dr Dato Dr Fadzilah Kamsah ye..beliau adalah idola saye sekian terima kasih..

~wanita idaman lelaki~
  1. Rasa cantik dalam diri, yakin diri. Yakin dengan ciptaan Allah.
  2. Sifat keanak-anakan. Sesekali dan jangan over
  3. Berakhlak mulia, sopan – santun, ada sifat-sifat wanita timur
  4. Beragama, taat perintah Allah
  5. Pandai tapi tak menunjukkan kepandaiannya
  6. Memahami lelaki
  7. Tidak terlalu cerewet, tidak cakap berulang
  8. Tidak terlalu cemburu
  9. Tidak terlalu canggih
  10. Dapat meransang semangat lelaki
  11. Ada kesamaan yang significant
  12. Sejuk mata memandang
  13. Pemaaf
  14. Seimbang
  15. Body language yang cantik
~lelaki idaman wanita~
  1. Nampak segak, macho, kemas
  2. Romantic – pandai mempamerkan kasih saying
  3. Gentleman, lemah-lembut, sopan
  4. Wajah seorang penjaga, pendidik
  5. Bijaksana dan matang, boleh buat keputusan
  6. Understanding, tolak ansur
  7. Dapat membimbing, boleh beri nasihat
  8. Tidak mudah merajuk
  9. Tidak terlalu ego
  10. Kelakar tapi jangan buat lawak bodoh
  11. Tidak kedekut
  12. Layan semua orang dengan baik
  13. Ada sifat yang boleh dibanggakan
  14. Pandai mendengar
  15. Punyai persamaan
  16. Bersih dan wangi
  17. Wajah kebudak-budakan, mudah senyum

Wednesday, August 3, 2011

Ragam Bulan Ramadhan

Salam sumer..cik coffee ade citer baru nih..al maklumlah dah lame cik coffee tak update..kawan-kawan semua tanye nape cik coffee tak update blog ni..sebenarnye..cik coffee kurang sihat sikit..dah seminggu dah demam selesema..on off je nih..haaa demam-demam pun cik coffee puasa ok..jangan ponteng-ponteng..sakit bukannye 1 alasan untuk kite ponteng puasa..cik coffee nak share 1 story yang bagi cik coffee agak kelakar dan memalukan la..huhuhu..citer nye bermula mcm ni..


Demam-demam cik coffee pun,cik coffee kena tolong jage gerai mama cik coffee kat bazar ramadhan..nak di jadikan cerita..tgh sibuk-sibuk layan customer..tetibe ade sorang customer berbangsa cina panggil cik coffee..sebenar nye die panggil pembantu cik coffee,tp pembantu tu buat badak je..cik coffee pun dgn tersenyum,layan die..perhhh memang agak menduga kesabaran laa layan die..tp cik coffee ttp senyum,sebab bg cik coffee customer always right!..dah penat2 cik coffee layan die..tetibe die ckp "waa amoii,u banyak baik laa,mmg sgt baik, sbb tu laa u cantik" dengan nada yang agak kuat..then x dpt lak cik coffee kira berapa bnyak customer yg ade time tu..banyak gile..hadoiii (T_T)..dan cik coffee dpt rasakan semua mata tertumpu kat cik coffee..x ckup dgn tu..customer td ulang ag..haiyyaa,manyak baik la u amoi..org cantik mmg selalu baik" x ckup tu..die g tanye org sebelah die.."manyak baik kan ini amoi,cantik laa" abg sbelah tu pon terpakse angguk-angguk..hadoiii customer ni..


cik coffee ase mcm nak mnyorok dlm kain pembantu indon cik coffee je..huwaaaa malu-malu..cik coffee cuba jeling adik cik cofee si cik wan kat sbelah..automatik die jelir kan lidah..hahaha jeles lah tu..hehehe elok je customer tu pergi..ade sorang customer ni tegur cik coffee.."ok lah tu dik,jarang taw org cina nak puji kite..pandai adik layan customer..hihihi cik coffee hanya mampu tersengih..(^_^")

Moral of the value nye..bile kite buat baik kat org,org mesti akan menghargai kite,tp kepada org yang nak menghargai pulak.janganlah puji lebih-lebih..nanti kembang lak org yang kena puji ni..Ape pun sentiase lah kite berbuat baik sesama manusia..buat baik dengan ikhlas,jangan harap kan balasan..okay semua..bubye..Gumapsimida!!!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Miss Nuffnang

There was an error in this gadget