rakan-rakan bloggers

Monday, June 28, 2010

apa yg ak ase!!

assalamualaikum..dah lme aku x update blog..sorry ye kwn2 bkn nye ape..lately ni agak bz laaa..ak kne carik tmpt utk ak wat latihan sangkutan kehakiman..adess pening sudaa 3 mahkamah ak mntak..ak klu bleh nk advance r sket nk dpt pngalaman lbey..so,ak mntak r mhkamah kl,kajang n jalan terakhir kat s.alam..tp..1 pon blm bg jwpn..agak risau gak ati ni..

alhamdulillah dlm kalut2 nih ak sengaja m'bz kan diri aku spaya prasaan ak x terganggu..ak da x nk pikir ape2 daa psl ati ngan prasaan nih..ak da letih..kadang2 ak t'pikir gak kan best klu ak ni dciptakan tnpa ati n prasaan..x de laa terluka n melukai..ak x tau ape yg ak ase skrg..ery da slamat jd suami org..x trlmbt gak ak nk ucp kan slamat pngantin baru kat 1st love aku tu..ape yg ak ase eh??nothing ak pn x tau..ak expect yg ak akn nangis or ase trganggu..tp x de ape2 pon yg blaku..mybe sbb ak da terlalu pnat mnangis sbb die..air mata ni bkn utk dibazirkan..ijam lak tbe2 dtg blek dlm idup aku..bg tau yg die da btunang..wahh tahniah..klu dulu stiap kali ijam mncul..idup ak jd brcelaru..tp skrg ak bleh snyum n ucp tahniah je kat die..

wahh aku ase amazing sgt..bangga ngan diri sndri..ak lngsung x terganggu ngan berita tu..n die still kacau aku..kate da btunang??ntah r..ak pon x faham ngan aizam yusof nih..yg penting ak lngsung rase x terganggu ngan kehadiran die..ati aku ase kosong x de ape2 ntah bile ak dpt lpekan die pon ak x tau..padahal dlu ak suffer gler nk lpekan die..mybe sbb ati ak nih da di isi ngan name len kot..special thanks to that guy..skrg ak cbe nk kosongkan balik ati ni n berikan pd yg hak shj..ase mcm weird kan aku nih..tp hakikatnye camtu r..ak nk cbe utk jd heartless kat sume laki..bkn sbb ak anti lelaki..tp ak nk protect diri..ak da penan ngan semua ni..x de istilah mencuba daa dlm idup aku.. kalau ditakdirkan ahmad, jiran ak yg blajar kat mesir yg mnjadi pilihan mama tu jd jodoh aku..aku terima ngan ati terbuka..x de bantahan dah untuk mama...kalau abah nk nikahkan aku ngan sape2 pon dlm dunia ni..ak terima jew..sbb dgn yakin nya ak nk ikut ckp ustaz syuhadak bhw pilihan parents tu tersangatlah afdal..n cnta tu bleh dipupuk..sbb ak yakin cnta manusia ni x kmane..ak da cbe 3 kali utk mndpt cinta manusia di dunia nih..tp ak gagal..skrg ni kun fa yakun..klu allah katakan jd,maka jd lah..ak redha ngan ketentuan yg die ciptakan untuk aku..ak akn ambik iktibar dr kisah cinta munie..

skrg ni ak kne kuat..kne cbe sedaya upaya mlupakan insan yg bertempat kat ati aku nih..ak akn pergi dlm mse yg lme n ak akn kmbali after ak bjaye lpe kan die..mle2 mmg r ak ase still ag berharap..n then lps die sndri fikir ak bhagia ngan org len..ak serta merta ubah fikiran aku..mybe die bkn jodoh aku..ak decided utk pergi dr idup die sbb die takut nk bcinta..bkn sbb org len..ak x prnah ske org len..n once ak da fall in love kat die..ak ssh nk lpe kan die..but now i will try my best utk lpe kan die..n berikan ati ni pd yg berhak..ak da muak ngan mainan prasaan nih..ak da x nak involve dlm prmainan yg brnama "cinta"mmg lah cnta tu mncipta kenangan indah..tp knangan tu gak yg akn bnuh ati org yg involve dlm cnta tu..tragik kan..ak igt ag..dlu ak x prnah pcaya yg cnta tu indah smpai laa khairy ashraf jd kan ak gf die..ade sorang kwn ni nasihatkn aku..biar ti kecewa leya..stidak2 nye ko da mncuba..biar kecewa skrg..jgn kcewa kmudian hari...dah2!!cukup da ak mncuba..x de istilah cuba2 dah..cobaan..hak3

tp kan..mkin bnyak dugaan ati n prasaan nih dtg..ak prasan yg ak makin jd ladies hak3 kuar sudaa sikap kperempuanan aku..ak jd lmbut..alhamdulillah akhirnya tcapai gak hasrat mama utk ak jd mcm ank pmpuan2 org len..tp tu laaa...ak ag ske dri ak yg dlu..x de sape nk buli aku..whatever pon ak da bsr..tngung jwb ak ni mnimbun..ape pon ak mesti kuat!! ak nak jd mcm makino n tsukasa..chaiyoo leya chaiyo..gombate...n sayonara daisuke na hito..

Monday, June 7, 2010

kerana cinta iru perlukan kesempurnaan

assalamualaikum..

lame ak x menjejakkan nukilan2 beserta garapan aku kat blog ni kan..sorry laa my blog ak tgh kekeliruan prasaan..blog..leya farikha jatuh cinta lagi..tp..cinta leya tu da pergi..bukan salah die..die tak tgl kan aku tapi ak yg mngambil keputusan utk tglkan die..kenapa??bkn sbb bosan,bkn sbb ak da x syg..tp sebab ak dapat rase lagi lame die disisi aku die akn semakin terluka..bagi aku jika aku sayangkan seseorang,cukuplah dgn ak melihat die bahagia.ak akn tersenyum dgn hati yg senang..mmg leya farikha tak ditakdirkan memiliki cinta dunia ni kot.tp x pe laa ak redha..ak x prnah salahkan sesiapa dlm keserabutan idup aku nih.tp cme ak terkilan dgn liku2 idup aku..ak tau itu sume kehendaknya..ak kne pasrah dan redha..tp kdg2 terselit jugak rase terkilan..

ak nak citer satu kisah kat blog nih..ade sorang mmber aku nih..name die x perlulah di sebut kan..die ni slalu je kecewa dlm b'cinta..sekali dua tu mmg laa die kate serik.tp die ttp jatuh cinta lagi..satu hari ni die rase ade prasaan asing dlm hati die..t'hadap kwn yg kamcing ngan die..laki ke pmpuan???of coz laa lain jantina..n die x berani nak ckp..sbb die pmpuan..n lastly die pndam2 n rase tu ilang serta merta..tp lps die nk give up tu.dtg plak seseorang yg mngatakan bahawa lelaki tu pon same mcm die..m'mndam prasaan..mse tu tuhan saje yg tau btape hepy nye die.die nk cuba bg tau boy tu yg die pon ske kat boy tu..tp malangnya..boy tu x mncul2..sebulan..2 bulan..n die terasa yg mybe boy tu bkn diciptakan utk die..dan ade plak sorang guy len m'curah kn isi hati kat die..die pon terima..wlupun ati die..still ag ckp yg die still nk tunggu boy tu..rpe2 nye bahagia yg dcipta x lame..x smpai sebulan hbungan die dgn guy tu..guy u juz nk men2 kan die..hancur luluh hati gadis tu..mcm btimpa2 dugaan die..

n time tu lk si boy tu mncul semula..ape die ase time tu?? ntah laa takut nk pcaye lagi.tp dlm hati die still ade name boy tu..die pon tnggu2 dan menungu..akhirnya pd suatu malam yg( ak sndri pon x tau nk describe)boy tu t'luahkan isi hati die..girl ni sbnr nye nk je trus approve..tp ati girl tu kate sbar..bina keserasian dlu..sbb ni la 1st time girl tu love some1 n some1 tu pon love girl tu..prasaan tu x dpaksa..tp..lain plak yg trjadi..ati girl tu hancur sbb die da pnat mnunggu boy tu buat kali k2
 
kdg2 girl tu t'fikir..kenapa boy tu smpan prasaan kat die,sdg kan boy tu x nk b'cnta"terasa harapan yg baru dibina runtuh mcm tu je.si girl ni yakin yg die perlu b'putus asa dan berserah pd takdir allah jew..die nekad lps kan boy tu pergi..kerana die yakin ada some1 yg blh m'bahagiakan boy tu..bkn girl tu nk tnjuk baik..x same skali cme girl tu sedar n faham..cinta itu x semestinya memiliki...n girl tu akn bahagia melihat org yg disayanginya bahagia..mybe tu balasan pd girl tu sbb menolak cinta s'seorang..walaupun girl tu tau yg hbungan die ngan boy tu samar2 tp die katekan pd org tu..yg hatinya sudah dimiliki..sbb bagi girl slg di hatinya ada nme s'org lelaki..die x kn terima cnta lelaki lain..stlh die b'jaya singkirkan ex die.barulah die jatuh ati kat boy..n die x b'jaya lg lpekan boy..n sbb tu die x terima org lain..tp x pe ak tau girl ni akn survive..mula2 mg perit.tp lame ti msti ok..sbb die tau die x ckup smpurna n girl ni pon ade pesan kat aku..tlg mntak maaf bg pihak die kat boy tu sbb girl tu pnah m'cintai die..'maaf,kerana ak mencintaimu".n lps ni girl ni akn dissapear dalam mase yg lame..dgn harapan.dpt menenangkan keadaan yg bserabut nih n die.ak harap girl ni akn okay..da la mls ak citer kisah boring si girl ni..biarlah die dgn prasaan die..cme ak doa2 moga2 suatu hari ti..die kn temu cinta sejati die..sarang hae yo
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Miss Nuffnang

There was an error in this gadget