rakan-rakan bloggers

Friday, March 30, 2012

Antara Adab Dan profasionalisme

salam sejahtera semua hari ni cik coffee nak bangkitkan 1 isu yang rasa-rasanya semua orang pernah mengalaminya..iaitu betapa kurang adabnya beberapa penjawat awam dan swasta di malaysia ni. Nak dijadikan cerita, cik coffee diminta untuk membawa nenek cik coffee ke sebuah klinik kesihatan di area serdang tak perlulah cik coffee mention nama klinik  tersebut. Mula-mula ayah cik coffee pergi ke kaunter 1 untuk pertanyaan dan dari jauh cik coffee dah nampak muka petugas dikaunter tu ketat semacam je. 

Tapi mengenangkan mood cik coffee tengah dalam keadaan baik cik coffee buat tak tahu je then dia bagi lah flow untuk cik coffee bawak nenek cik coffee.Cik coffee pun tanpa berlengah lagi pergilah kekaunter seterusnya iaitu kaunter 7. Sampai-sampai je kat kaunter tu ade sorang uncle nak bagi sample darah kat nurse kaunter tu..then nurse tu cakap "darah letak kat bakul tu lepas tu boleh balik" nada nurse tu agak tinggi jugak lah memang sgt tak beradap! then uncle tu kemas-kemaskan sample darah yang ada pada dia tiba-tiba nurse tu ulang balik "sample darah tu letak kat bakul, lepas tu boleh balik..berapa kali nak ckp,dah 2x dah cakap tak faham-faham!" kali ni nada dia mmg tinggi and spontan mulut cik coffee cakap "hish biadapnye nurse ni"

 apa nak jadilah dengan mereka-mereka ni cublah senyum dan layan dengan baik. walaupun penat or dah tak larat, layan lah elok-elok. bile tengok moto and visi tempat tu bukan main lagi mesra lah penyayang lah tp?? sendiri fikir lah ye


Senyum tak perlu kata apa-apa

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Miss Nuffnang

There was an error in this gadget