rakan-rakan bloggers

Thursday, August 27, 2009

RA vs MA

adoyaii dah msuk sem3 nih..aku rasa malas sangat nak g class
adoyaiii tahap malas yang mlampau...
lagi2 class pagi..smpaikan seha terpaksa menarik aku bngun dari tilam
empuk kpunyaan aku..smpaikan mun sanggup memijak kaki aku..
dengan kakinya yang basah...(baru lps ambik wuduk)hik3
entah pnyakit ape laa yang mnyerang aku..

wake up2 leya..sem 3 ni struggle...bnyak subjek 3 jam kredit..
mampus ko lau dpt 3 pointer ke bawah..
alamat big papa ko membebel spanjang bulan kang..
tp lau dpt dekan lagi masyuk beb..
dpt pesona sebijik..huh!! mempersonakan btol..
cayang papa n mama aku..
huhu pandai dorang umpan pnyakit ma aku ni..
jgn slh paham eh..kluarga aku bkn nye loaded pun..
parents aku byr kan kereta tu smpai aku abis blaja je..
lps tu kau byr laa sndri..
huhu lemak ayam laa nak suh bayar full
botak kpale pak aku kang..huhuhuhu..

berbalik kpd pnyakit "ma" aku td..
tau ke "ma" tu ape...
huhuhuhu
"ma" tu maksudnya malas..hehehe sje je gne bhs ringkas n
sukar difahami..
sekarang aku tgh cuba sdaya upaya menentang virus "ma"
drpd virus tu menular lagi teruk..

caranya mcm ne..
nak tau..huhuhu gne lah antibodi "RA"..
antibodi ni..x dpt kat kedai2 n stokis2 berhampiran tau...
de ade secara smulajadi dalam diri kita..
cuma kita je yang kena paksa saraf2 neuron kte
spya merembeskan antibodi "RA" ni..
tau tak "RA" tu ape..huhuhuhu
simple je.."RA" tu maksud nya.. rajin..
sikap rajin ni..x kan jd..lau kte x pakse dri kita mnjadi rajin..
macam tu jugak lah aku..
kalau nak di ikutkan malas..
dah lme aku di bar drpd mngambil peperiksaan..
sape yg susah??aku gak..

so,moral of value...
buang laa pnyakit "MA" tu..gantikang dengan antibodi "RA"
itupun lau nak hidup ni berjaya la..
lau x nak..teruskan lah hidup dlm kepompong..
truskan lah bergantung pd tongkat..
tnpa cuba utk berjalan..sekian sje dr profesor leya farikha..hek3..
brangan je lbey..kikikikii

mood berangan
leya farikha..
lps balik kuliah..

Wednesday, August 26, 2009

pembakar semangat..

kadang-kadang apa yang kita impikan itu..
bukan milik kita....
impian tak sama dengan cita-cita..
lupakan impian diri..
kejar cita-cita umat..
dunia akan ditinggalkan..
impian akan lebur..
namun cita-cita itu tetap...
bersambung sebagai penerus perjuangan...
leya farikha
9.37 pm...

puasa..sabarkan lah hatiku..

aku geram...geram..geramm...tgh hari tadi aku nk pnjam kereta kat k.deng,ok fine laH DE KTE BLEH PNJAM..masaalahnye skarang nih,dah pukul 6 de x balik lagi aku ,mun,seha jenuh mnunggu..ktorang nak g bazar nak beli bahan utk masak..ntah knape rse rajin smacam hari..
tnggu punya tnggu...k.deng x balik2..lalu aku pun call lah de...skali,ape yg aku dpt tau..mmg mnyakitkan hati dan prasaan aku,mun ngan seha..sorry ea bf akak nk kne kreta..bengong taraf ape laa pmpuan nih..ktorang ni pose tau tak..nk buka pose nak mkn ape..nape ko sengal sgt...
aku tau tuy alasan de je..aku x hadap pun kreta de tu..stidak2 nya bagi la tau awl2..spy ktorang bleh g cafe bli makanan..skang nih,kat cafe pun dah x de ape...ktorang nak b'buka ape??aku mmg sakit ati gler..smpai ati de wat camni kat ktorang..dah la nak pnjam kreta de kne byr rm6 sejam...mmg sengal!!mse aku bwk kreta dlu..hari2 de pnjam kreta aku..x de lak aku nak charge..wlu pun aku sering sakit ati ble mnyak kreta tu kering....de bwk kreta aku smpai ke melaka x bg tau aku pun..aku steady ag..klu aku tau laa de akn brkira..dah lama aku charge stiap meter prjalanan kreta aku yg de pnjam tu...bkn nye nak berkira maa..aku consider..cian mmber nak pnjam kreta..tp klu mmber da bwat taik..ape citer mcm ni...hangat maa ati ni...
2 kreta aku bwk..aku bwk wira de pnjam..honda accord bapak aku pun ak bg pnjam...wlu pun bapak ak pnye..tp skang ble mntak tlg de hantar ke KTM pun kne byr..kne charge...mne aku x puas ati camni..bapak aku dah haramkan aku bwk kreta kat kolej..sbb aku excidentkan de pnye honda accord..sadis2..knapalah aku ditakdirkan jmpa org mcm nih..
berbalik kpd buka puasa td..aku,seha ngan mun..dok pi rodek laa dapur tu carik mkanan..sib baik laa ade setin sardin dan sedikit beras..dpt laa ktorang berbuka puasa..ya allah ya tuhanku..sesungguhnya hambamu ini teraniaya dgn hambamu yg x berpuasa...
moga2 allah ubah la perangai buruk de tu...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Miss Nuffnang

There was an error in this gadget