rakan-rakan bloggers

Wednesday, May 11, 2011

kalau lelaki kata..hehe

1.Kalau lelaki kata: oklah awak, kita sembang lain kali yek 

Maknanya: memang kami bz pon.takde nk kias ape-ape.

2.Kalau lelaki kata: tak pe, saya tak kisah.


Maknanya: memang kami tak kesah pon sebenarnye.takde nk perli or sinis-sinis.

3.Kalau l...elaki kata: kita kawan aje lah ekk..saya memang suka kat awak tapi saya suka sebagai kawan je.


Maknanya: sebab lame sgt bkawan.dah tbiase.so,x leh nk develope feeling more than a friend.takde sbb laen.mase nak dulu,korg yg jual mahal sape suruh kan.sori la ea.

4.Kalau lelaki kata: eh....u call ekk?sori.ttdo td. 


Maknanya: ye,memang kami tdo pon.

5.Kalau lelaki kata: lain kali je la kita keluar, i bz la sekarang ni...nanti i free i call u, okay? 


Maknanya: kami ade byk keje yang tertangguh.tolong la pham.jgn la pk -ve sgt.ape pon yg kami buat,utk future.

6.Kalau lelaki kata: i sebenarnya tak la memilih sangat. 


Maknanya: mmg kami tak memilih pon.kami pilih perempuan yg sedap mata kami memandang je.x semestinye kene lawa.

7.Kalau lelaki kata:i tak kisah penampilan u macam mana pun. 


Maknanya: jangan la mekap sgt doe.pnat tau tggu. 



8.Kalau lelaki kata: lain kali kita keluar lagi ekk? i kena balik cepat la...ada hal.. Maknanya: memang lepas ni aku nk lg keluar ngan kau.

9.Kalau lelaki kata: saya suka perempuan yg mcm ni...mcm tu..bla...bla. ..bla.. Maknanya: saya tipu je.saya tak kesah pon.lelaki tak



 detail nk pilih ape2 pon.saje nk bg awak mrajok.sbb awak comel ble mrajok.kihkihkih

10.Kalau lelaki kata:u keje kat mana? as what? 


Maknanya:mintak-mintak la keje biase2 je.kalau keje besau.taste pon besau gak.hantaran besau.demand mesti tggi pnye.nk jage


standard la kate kan. *punye la senang nk pham ayat lelaki kn ?direct je kan.so,jgn pk bukan-bukan ea.tata~ PEACE NO WAR! ♥

kalau perempuan tanya...hehehe




Kalau perempuan tanya: Lawa ke budak pompuan tu?

Makna tersembunyi: Siapa yang paling lawa? I ke, budak pompuan tu?


Kalau perempuan tanya: You dah makan ke belum?

Makna tersembunyi: Jom pi makan. Lapar ni!



Kalau perempuan kata: Lawa-lawa la baju kat sini, yek.

Makna tersembunyi: Belikanlah untuk I.



Kalau perempuan kata: Rasa macam nak pening la.

Makna tersembunyi: Tolong picit kepala. 



Kalau perempuan kata: Letihnya hari ni. Mana nak masak, basuh kain-baju lagi...

Makna tersembunyi: Kita makan kat luar jelah. Lepas tu, tolong basuh kain-baju sekali, yek.



Kalau perempuan kata: Kita lebih sesuai berkawan saja.

Makna tersembunyi: I tak nak kat you. Tak paham-paham ke?



Kalau perempuan kata: I suka berkawan dengan you. You baik, memahami bla bla bla...

Makna tersembunyi: Hish... I rasa macam minat sesangat kat you la... Rasa macam nak jadi awek you je.



Kalau perempuan tanya: You pernah tak teringatkan awek you yang dulu?

Makna tersembunyi: Kalau nak gaduh, kalau berani sangat, sebut la nama dia depan aku.



Kalau perempuan kata: I sanggup berkorban demi kebahagiaan you.

Makna tersembunyi: Amboi! Aku kena berkorban.Habih, hangpa dua ekoq gak yang seronok.



Kalau perempuan kata: I tak kisah kalau memang betul you nak kahwin lagi satu. Asalkan you berterus-terang dengan I, bersikap jujur dan berlaku adil.

Makna tersembunyi: Sapa kata aku tak kisah? Adil ke tak adil, aku tak kira! Langkah mayat
 aku dulu sebelum nak menikah lagi satu. 



Kalau perempuan kata:

Ini motor abang ker?

Makna tersembunyi:



- kereta abang kene tarik ke...?

- MOTOR KAPCAI BURUK ADA HATI NAK BAWAK AKU. KALAU SUPERBIKE KE OK LAH.

- "ko gile nak suruh aku naik moto ni???!"

Tips- Tips untuk anda yang berkahwin atau bakal berkahwin

TIP PERKAHWINAN

1. KETIKA MENCARI CALON
Janganlah mencari isteri, tapi carilah ibu bagi anak-anak kita. Janganlah mencari suami, tapi carilah ayah bagi anak-anak kita.

2. KETIKA MELAMAR
Anda bukan sedang meminta kepada orang tua/wali si gadis, tetapi meminta kepada Allah melalui orang tua/wali si gadis.

3. KETIKA AKAD NIKAH
Anda berdua bukan menikah di hadapan penghulu, tetapi menikah di hadapan Allah.

4. KETIKA RESEPSI PERNIKAHAN
Catat dan hitung semua tamu yang datang untuk mendoa’kan anda, kerana anda harus berfikir untuk mengundang mereka semua dan meminta maaf apabila anda berfikir untuk BERCERAI kerana menyia-nyiakan do’a mereka.

5. KETIKA MALAM PERTAMA
Bersyukur dan bersabarlah. Anda adalah sepasang anak manusia dan bukan sepasang malaikat.

6. SELAMA MENEMPUH HIDUP BERKELUARGA
Sedarilah bahawa jalan yang akan dilalui tidak melalui jalan bertabur bunga, tapi juga semak belukar yang penuh onak dan duri.

7. KETIKA RUMAH TANGGA GOYANG
Jangan saling berlepas tangan, tapi sebaliknya justru semakin erat berpegang tangan.

8. KETIKA BELUM MEMILIKI ANAK
Cintailah isteri atau suami anda 100%

9. KETIKA TELAH MEMILIKI ANAK
Cintailah isteri atau suami anda 100% dan cintai anak-anak anda masing-masing 100%.

10. KETIKA EKONOMI KELUARGA MERUDUM
Yakinlah bahawa pintu rezeki akan terbuka lebar berbanding lurus dengan tingkat ketaatan suami dan isteri.

11 .KETIKA EKONOMI BERKEMBANG
Jangan lupa akan jasa pasangan hidup yang setia mendampingi kita semasa menderita.

12. KETIKA ANDA ADALAH SUAMI
Boleh bermanja-manja kepada isteri tetapi jangan lupa untuk bangkit secara bertanggungjawab apabila isteri memerlukan pertolongan Anda.

13. KETIKA ANDA ADALAH ISTERI
Tetaplah berjalan dengan gemalai dan lemah lembut, tetapi selalu berhasil menyelesaikan semua pekerjaan

Wednesday, May 4, 2011

The Truth Of life


Life is just one damned thing after another do not take life too seriously. You will never get out of it alive.Life resembles a novel more often than novels resemble life.Be glad of life because it gives you the chance to love, to work, to play, and to look up at the stars.You don't get to choose how you're going to die. Or when. You can only decide how you're going to live. Now.

Dream as if you were going to live forever; live as if you were going to die tomorrow.Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did do. So throw off the bowlines. Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream. Discover.

To live in this world you must be able to do three things: to love what is mortal; to hold it against your bones knowing your own life depends on it; and, when the time comes to let it go, to let it go.
Where there is love there is life.

Happiness is not so much in having as sharing. We make a living by what we get, but we make a life by what we give.Live your life and forget your age.It's faith in something and enthusiasm for
something that makes a life worth living.The truth is always exciting. Speak it, then. Life is dull without it.

We are always getting ready to live but never living.Life is "trying things to see if they work."The purpose of life is a life of purpose.Lives, like money, are spent. What are you buying with yours?

Life can be found only in the present moment. The past is gone, the future is not yet here, and if we do not go back to ourselves in the present moment, we cannot be in touch with life.Birth, life, and death -- each took place on the hidden side of a leaf.

We can discover this meaning in life in three different ways:

 (1) by doing a deed
 (2) by experiencing a value and
 (3) by suffering.

Life is the flower for which love is the honey.We make a living by what we get, but we make a life by what we give.The goal of life is living in agreement with nature.Love life and life will love you back. Love people and they will love you back.


Our lives are like a candle in the wind.

Laugh as much as you breathe and love as long as you live.

Live your life to the fullest potential, and fight for your dreams
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Miss Nuffnang

There was an error in this gadget