rakan-rakan bloggers

Thursday, February 16, 2012

K-pop Star Collection



Hellow, Hellow, Hellow..hari ni aku happy sangat sebab aku dah jumpe mp3 cute yang dicari-cari. punca nye adalah hasil dari sifat cemburuku apabila melihat teman-teman ku iaitu si Ainatul Zuhrah, Nur Syahirah Dan Nurul Afiqah masing-masing mempunyai mp3..dan begitu asyik mendengar mp3-mp3 mereka..lalu aku pun berasa terpanggil untuk memiliki mp3 seperti mereka..kebetulan pulak tgh aku berjalan-jalan di kedai online facebook..aku terjumpa 1 kedai ni Korean Stuffs memang style laa..antara item-item yg buat mata aku Bling-bling!!


 Cotton Candy Mp3 Huwaaa Sangat Cute!!!!
Yang ni Harga die RM70.00

 Mmg Style..TVXQ LED WATCH
Big bang, Super junior, 2NE1 pon ade 
Tengok la sendiri kat Online shop ni yer
Harga die RM30.00 jer Murah kan??


 Whoaa!!! Korean Star Led Mouse!!!
sebagai ELF ak pilih yang ni..
Harga die RM38.00



Owh aku tak mampu setia 
kerana merah ialah favourite ku
Dong Bang Shin Ki!!!!

Itu lah antara item-item yang mampu mengeluar kan tanda $$ kat mata aku ($_$) kalau korang lawat online shop ni maybe lagi banyak $$$ yang muncul kt mata korang..selamat berbelanja!!!

P/s:korek-korek tabung tengok ade duit lebih tak hehehe

Thursday, February 9, 2012

Ha dong hoon dan Pororo


yeaaaa~~~...Pororo!!...^_~


kartun Pororo nie asal nyer dari Korea...kartun nie mmg femes giler kt sana...1st time aku tau kewujudan makhluk comel nie masa aku dok layan  Running Man...bila HAHA + Pororo, jadi lah HARORO...mamat korea ni mmg lawak giler..aku minat sangat..


 Berbalik kepada tajuk utama entry ni tadi Haha ni memang seorang yang happy go lucky, sangat-sangat kelakar. Karakter die macam kanak-kanak tapi sangat menyentuh hati wanita aku ni..kalau korang ade rase-rase nak usha pakwe korea aku ni..sila-sila la carik kat youtube atau klik kat Running Man


 Pendek tapi comel hehe
he


Variety show Running man
dari kiri:lee gwang soo,yoo jae sook, song joon ki,ji suk jin, kim joong kook
dari kiri depan : song ji hyo, kang gary, lizzy, ha dong hoon







 mission accepted

Belajar edit gambar dengan pixlr



Salam semua hari ni  aku nak kongsi sedikit kegembiraan aku..iaitu aku dah berjaya edit picture kat internet ni..korek punya korek, gali punya gali..kambus punya kambus lastly aku terjumpe laman web ni..

name die pixlr mungkin dah ramai taw pasal web ni..tetapi mungkin juga ada kebarangkalian makhluk-makhluk yang lambat loading macam aku ni masih wujud dalam bumi malaysia ni..

First of all korang klik dulu kat link ni Pixlr then bukak-bukak je korang akan nampak web yang gelap semacam ade 3 tab browse,open url,webcam..

Terpulang kat korang nak pilih mana 1. kalau aku, aku ambik browse sbb aku gunakan gambar kat laptop aku je..then dalam tu banyak aplikasi yang menarik yang mana budak tadika pun reti explore sendiri. 

untuk sape-sape yang dah berjaya edit picture dekat pixlr ni korang boleh la try edit picture dekat laman sesawang yang lain Laman yang bersawang lain

 


p/s: malu bertanya sesat jalan..jadi jgn berjalan-jalan yer

What you give ,you get back

dah lame aku mnyepi..sorry my baby blog..ak abaikan kau..eh2 lpe lak nk bg salam..assalamualaikum..hmm tarik nafas dalam2 n lepas...hah tenang sket ati aku ni..sejak 2 mnjak ni bnyak lak komplen dr org kat sekeliling aku..ak da lain laa,x active r,da slow r..pndiam r...

adess mse ak active dlu mcm2 lak dorang ckp..boyish r suh jd lmbut r bnyak ckp r..bile ak da jd mcm ni dorang x nk trime lak..masing2 persoalkan perubahan aku..npe ak jd pndiam??npe ak da slow??bkn ke ni yg korang nak..apsal persoalkan ag??ak da ckup pnat nk puaskan ati korang..smpaikan skrg ni ak ase mcm ak da x wujud..ak da x knl sape diri aku..makin lme ase mkin disappear..

korang terima laa leya yg korang create skrg ni..aku leya yg korang create..leya yg ikut ape yg korang nk..ak da letih ngan sume ni..bg ak ruang utk ak bernafas..bwat laa ape yg korang nk bwat kat aku skrg..fitnah laa selagi terdaya..rampaslaa org yg kat sekeliling aku..bile korang da puas..tlg biar kan aku sorang2 bg ak space utk diri aku..walaupun dunia ni kejam..tp aku tau alah tu maha adil..bg laa aku rase kebahagian tu walaupun sikit..

ape yg korang dpt lau fitnah aku??igt,setiap ape yg kite bwat..akn dibalas balik...cme cpt or lmbt je..tnggu lah hari korang t..korang akn ase lebih teruk dr ape yg korang bwat kat aku..ak sabar je tunggu..ingat what u give..u get back..

 Yg penting aku bahagia

Perpisahan Untuk Keredhaan Allah

Salam semua..ni entry kedua aku dalam tahun ni..memang nampak agak melampau kerana orang lain dah bertimbun-timbun entry baru dan aku masih lagi crawling mencari idea yang perlu aku kongsi dengan reader..ade readers ke? hanya mereka-mereka yang tahu..

By the way tirai 2011 aku ditutup dengan kisah cinta bersegi-segi terlalu banyak seginya sampaikan aku pun dah tak tahu berapa per segi kah cinta itu hehehe..metafora betul lah ayat aku nih..kepada Aizam Mohd yusof maaf kan aku sebab ambil keputusan untuk tinggal kan kamu, bukan kerana aku telah menjumpai kekasih yang lebih handsome,mantap dan bergaya dari kamu..tetapi kerana kekasih yang tiada tandingnya di muka bumi ini..tuhanku yang maha SATU..

aku pasti setiap wanita semestinya inginkan pemimpin yang boleh melindunginya..bukannya keadaan yang reverse yang mana dia perlu membimbing imamnya.dan itu juga lah yang berlaku pada aku..jika aku rasa aku dah tak boleh nak beri kebaikan dalam hidup seseorang tu..melangkah pergi dari hidupnya adalah keputusan yang sangat briliant!! nak buwat camne kan dah kite memang tidak boleh meninggal kan kebaikan..kebaikan itu ditendang-tendang..jadi sebelum kene terajang baik angkat kaki dan ca alif but = CABUT

p/s: kta perlu jadi seperti pari-pari mutiara yg mana jika dia hinggap dalam kehidupan seseorang dia                meninggalkan kebaikan.

ala-ala tomey nye pari-pari ni

 ~Senyum tak perlu kata apa-apa senyum~


Balasan AmalanYang Tak ikhlas

Salam mesra-mesra semua!! seperti yang semua tahu aku ni seorang blogger yang pemalas dan aku sangat malas nak update blog aku ni..tp disebabkan member aku si syera ni dah merayu-rayu suruh aku publish kan cerita ni..aku pun dgn berbesar hati nak cerita kat korang semua..

"PERHATIAN kepada semua mahasiswi anda diminta untuk menghadirkan diri di dataran siswi untuk solat hajat perdana,kehadiran adalah di wajibkan "

Disebabkan pengumuman akak tudung labuh yg menjerit-jerit suruh semua siswi turun..jadi aku pun dengan terpaksa rela pun turunlah dataran kat bawah ni..dengan bertelekung litupnye dengar ustaz Misbah bg ceramah..
tgh aku khusyuk-khusyuk dengar ceramah ( actually bnyak sembang ngan ayna,fiqa and syeira) tibe-tibe datang sekor kucing jantan yg tak bermoral dengan selamber nye die angkat kaki die sebelah and dalam kiraan 1...2...3..mencurah-curah air ke ladang gandum (ala-ala iklan koko krunch)

  sesedap rase je die pancut kat aku..student-student lain ape lagi..
"akak-akak!! kucing!! kucing kencing!!"

Ciss!!bedebah punye kucing!! belum sempat ak piat telinge kucing tu..die dah lari terkedek2 dengan cat walk nye..kurang asam!! jd nye x dpt lah aku menunaikan amal aku yg terpaksa rela tadi..

p/s:Lain kali buat sesuatu tu..ikhlas-ikhlas kan lah diri tu dulu..

Ni betul-betul marah ni






Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Miss Nuffnang

There was an error in this gadget