rakan-rakan bloggers

Thursday, April 22, 2010

i'm matured now












Anda dilahirkan pada 16 April 1990, Isnin.



Wanita ini bersikap jujur, tidak mudah menggelabah atau panik, berhati-hati, tidak mudah mengalah serta pandai menjaga diri dan pergaulan. Ramai teman lelaki dan wanita yang menyukainya. Dia juga mudah memberi pertolongan, cergas, berusaha kuat, teliti dan pandai menguruskan kewangannya.

Namun, jika marah berapi-api dan menakutkan, jarang mahu mengaku kalah dalam pertengkaran. Dalam percintaan pula, dia mencurahkan kesetiaan tidak berbelah bagi dan sedia berkorban. Seksualnya kurang membara melainkan pasangannya bijak mengolah keindahan mengenainya


wahaaa skarang ni leya farikha da masuk umo 20 thn..alhamdulillah allah bg ksempatan kat aku utk menghirup udara miliknya smpai sekarang ..bnyak
yg ak kne improve skarang ni ak da makin dewasa ak da x leh beperangai mcm
budak2 ag..lagi 1 yg btol2 ak kne ubah prangai ak yg cpat mlenting nih haish
bkn nye ak x mo ubah tp ade je yg nk bwk ak kat prangai lame ak tu..mmg siak r
kan ak da jnji daa x mo kuarkan bhs kasar2 kesat2 nk jd ank pmpuan yg terbaik utk mama..tp nape ade je penghalang nye..tlg laaa tlg laaa aku..kadang2 ak rase mcm ak ni hina lak terlalu hina kat mata dorang tu..mmg r korang tngok ak hepy ak gelak2 tp deep inside dlm hati nih korang x tau..ak pressure ak tertekan yg teramat sgt sbb ak ni pmendam ak bkn nye jenis yg ske mengeskpresi kan prasaan ak..korang sakit kan ati aku..ape ak wat??ak diam jew..paling2 pon ak wat muka je

soo please laa help me out of thiz ak da fedup da ngan sume ni..jgn laaa sakit kan ati aku ape yg korang dpt lau sakit kan ati aku?/kepuasan?? lau itu yg korang rase buat laa puas2 pastu jgn kacau ak lagi..ak da heartless daaa jgn smpai ak lpe sape diri aku.. please juz dont do it!!!

Monday, April 12, 2010

you're not alone..

hmm lately ni my life getting worst..
x tau laa camne bleh bkenalan ngan heart breaker..the damn thing in my life is bila ak da terjatuh ati kat heart breaker fuhh my whole world seems like hell not juz hell..but bloody hell..no wonder r ayat tu manis smacam..rse x sdap ati sbenar nye tp layan je laaa..mne tau wujud lg org yg ikhlas kat dunia ni..hmm no wonder gak laa ade pepatah dont judge a book by its cover..buku yg kulit nye cntik kat luar tu blm tentu contains die bguz..n bku yg lusuh cover nye tu x beerti containt die pon slusuh cover nyew..
mmg ak btol2 ambik kisah ni jd teladan..jgn mudah trust org sesuka ati..haaa 1stly ak nk kenalkan kat korang whats the meaning of heart breaker ni..kalau korang translate satu2 korang akn translate pkataan ni "penghancur hati"btol tak??hmm meaning die pon mcm tu gak r..heart breaker ni die akn act n pikat pmpuan smpai pmpuan tu fall in love..n bile die da nmpak ade tande2 pmpuan tu da fall.. die pon bla camtu je..haaa time tu korang pn bleh pikir kan ape jd kat pmpuan yg dtinggalkan tu kan.."my life will suck without u!!" msti nye ayat ni kuar..
haaa tp ak x r steruk yg dpikirkan ak juz trtanya2 nape ak yg jd mangsa nk kate ak playgirl mmg x msuk akal..sbb tujuan utama heart breaker ni adalah untuk mmbalas dndam..sbb pe??sbb mse lampau dorang mybe klau yg lelaki prnah dkecewakan dgn teruk oleh ex GF die..yg pmpuan lak mybe pnah dpermain2 kan..tp realiti nye smpai ble korang nk balas mbalas..ko break kan ati die..die lak break kan ati org..trus brangkai2..bangkai btol!! e'eh ter emo lak hiuhihi..klu lah korang tau mmpermainkan ati org tu bleh dikira dosa terbesar dlm idup seseorang..bkn dlm dunia eh..
please laa open ur mind..and think back..smpai bile dndam tu nk bterusan wahai herat breaker ku..yg break kan ati ko tu pmpuan len..yg ko nk bls kat sume girl nape..very cruel..sib baik laa x de kes yg bnuh diri lau ade..x ke ko dhantui rase bersalah seumo idup tu pon lau ko still ade ati n prasaan laa lau x de ko mmg kayu or batu r kan..what the hell..tlg laa hentikan at the end nye nnti bnyak ati yg merana..dlm hidup ni ape yg kite harap2 kan??bahagia kan..mama aku kate lau nk bahagia kne laa maafkan org sbb kemaafan tu dndam yg plg manis n plg indah sbb klu ko dndam2 pon ade idup ko hepy?? x de kan soo jom r kite sling maaf memaafi k..renung2 kan..n slamat beramal heheh....

Wednesday, April 7, 2010

menangislah wahai hati..

ohaiyo gozaimasu
t'awal lak ak bangun pagi ni..alhamdulillah allah masih benarkan aku idup dan menghirup udara nya..wahh ak nk citer something nih pernah tak korang rase nk nangis n sedih sgt..tp korang x tau nape korang nangis smpai tersedu2 betapa sedihnye hati korang sebak,resah,risau..tp korang still ag tertanya2 kenapa ak mnangis kenapa??kenapa??tanpa sebab??
itu lah yg terjadi kat aku..ak gurau2 ngan mama ak ckp"mama klopak mata leya bgerak2 laaa nape eh??"pastu mama juz kate sediakan hati leya..leya bakal besedih tu..ak juz diam yelaaa sape nk caye..n than jumaat mlm tu tetibe ak ase sebak yg teramat sgt..uih nape nih??air mata ni jatuh mmg x bleh dtahan2 ag...smpai tersedu2 ak mnangis seolah2 ak dlm kesedihan yg teramat sgt..mse mmber ak mninggal pon ak x mcm nih..1st time ak nangis teruk camni..puas aku fikir kenapa bleh jd camni..
and lastly ak buat kesimpulan..selama ni aku selalu happy smpai ak lpe bhw dunia ni berputar kdg2 kite akn merasa sedih selama ni ak asyik ketawa je smpaikan ak lpe yg ak sedang ketawa..tp mungkin org lain tgh bersedih..dan semalam sekali lg keaadaan mcm ni jd kat aku woii npe ak nangis nih..ak try gelak2 tp mcm org giler lak ak ase..hahahha ak try carik citer sedih or lagu sedih supaya sume rase sedih tu ilang ngan cepat..
lastly ak tertidur bngun pg2 ak ase tenang sgt yups mungkin slame ni hati ak mnangis tp ak x dpt realize yg hati ni sedang bersedih..
pelik kan??kalau roomate aku si munie ngan seha nmpak ni sti die kate ak tgh meroyan..tips nye bile camni terjadi kat korang jgn laa nk ego smpan air mata korang tu..menangislah nangislah sepuas2 nye sbb hati korang tgh menangis...jgn lah ego ngan dri sendri sebab sikap ego ni akn makan diri sendiri..mcm aku sbb aku ego ak ilang org yg ak syg..jgn lah jd mcm aku eh..berilah peluang utk diri korang bahagia...okay selesailah kuliah pagi bersama leya farikha..renung2kan dan selamat beramal..keep it real

i'm not perfect daughter

Hey Dad look at me
Think back and talk to me
Did I grow up according To plan?
Do you think I'm wasting My time
doing things I Wanna do?
But it hurts when you Disapprove all along
And now I try hard to make it
I just want to make you proud
I?m never gonna be good Enough for you
I can't pretend that I'm alright
And you can't change me ?
Cuz we lost it all Nothing lasts forever
i'm sorry I can't be Perfect
Now it's just too late
And we can't go back I?m sorry I can't be Perfect
I try not to think
About the pain I feel inside
Did you know you used to be My hero?
All the days You spent with me
Now seem so far away
And it feels like you don't Care anymore
And now I try hard to make it
I just want to make you proud
I'm never gonna be good Enough for you
I can?t stand another fight
And nothing? alright ?
Cuz we lost it all Nothing lasts forever
I?m sorry I can't be Perfect
Now it's just too late And we can't go back
I?m sorry I can't be Perfect
Nothing's gonna change
The things that you said
Nothing's gonna make this Right again
Please don't turn your back
I can't believe
it's hard Just to talk to you
But you don't understand ?

bila ade slh faham antara aku ngan abah,ak selalu t'igt lagu perfect by simple plan nih..jd satu2 nya ank pmpuan dlm family mmg agak mnyesak kan lg2 aku ank sulung..walaupun umo ak da 20 thn...dlm pndangan mata abh ak still ag budak2 still ag belsan tahun..kenapa mama bleh share prob ngan aku kenape tidak abah??kenapa die selalu mrungut pasal masaalah die tp die x pernah dduk n story kat aku..abah leya dah besar ank abah ni da blh berfikir cara org dewasa..leya bkn nye mcm duan ngan fitry yg x kan terasa ape2 lau kne marah..yg x rase ape2 lau kne perli..aku bkn punching bag tmpt org lps kan geram n tension..tp ak good listener ak bleh dengar segala masaalah org..ak bleh jd or cuba jd pendengar yg baik...ak harap2 abah akn realize yg ank pmpuan die ni dah dewasa kalau x skarang pun..mybe 1 hari nanti dan abah juga akn realize yg die mmpunyai seorang ank pmpuan seperti yg ustazah ak pnah ckp.."ank pmpuan adalah pendinding ibu-bapa dr api neraka"

Tuesday, April 6, 2010

ilham di mataku

di waktu rindu..
ku mengemis secebis ihsan..

air mataku..
yg bergenang kau biar jatuh..

berlinangan..
tanpa kau cuba memujuk ku..

tergamak lihat
ku tersungkur
digamit hampa..
sisa hari

ku sarat mendung
menanti hujan

bertahun lama..
aku pun derita sendiri
bertingkah sedih dgn sepi
apa mungkin takdir ku begini
akhirnya tuhan..

berikan jwpn yg pasti
bkn nya ak yg berdosa
dambakan cinta suci..

sebaliknya kau
buta hati..
tak nmpak kasih yg kau cari
diri ini menangis di depan matamu..

ya allah sesungguh nye ak berasa amat takut utk menikmati nikmat bahagia mu..ak sungguh takut utk menghirup udara yg dpenuhi dgn ktenangan yg engkau berikan..aku takut aku terleka dan terlupa sehingga aku lemas dlm kebahagiaan itu..ya allah cukuplah segala dugaan utk aku..aku tahu bkau amat mnyayangi hambamu..jgn lah kau duga hati ku lagi ya allah..aku dah tidak mampu utk menghadapi dugaanmu..ya allah jika kau mengurniakan bahagia pada ku kau kurniakanlah bahagia yg sederhana agar ak tidak kecewa bila kau menarik nya dari ku..aku insan biasa yg allah ak insan yg lemah..ak x sekuat yg ak sangka..hati ku terlalu rapuh utk berdiri dgn kekecewaan yg engkau berikan..hanya 1 pinta ku ya allah jika die tercipta utk ku kau permudahkanlah..jika die bkn utk ku..kau jauh kan lah dia dri ku..dan jika perasaan ini mnyayanginya keranaMU kau bantulah kami...dan jika ianya kerana nafsu semata kau lontarkan lah bayang nya jauh dr ku..aaamin..

baik+demand+gatal

konichiwa!!

hait lame x update blog..bz memanjang r kate kan..hmmm windu nye kat blog aku nih..diam x diam short sem aku bakal berakhir a bulan 4 nih..alhamdulillah moga2 sumenye berjalan dgn lancar n sempurna..keadaan restoran abah aku pun mkin lame mkin masyuk..mkin rmai org..b kn senang nk pulihkan imej restoran lame yg agak kurang mesra pelanggan tu..yg aku ase kembang smacam tu bile customer ckp..ptot laa da tkar org rpe nye..lau casher yg dlu sememeh..wahahaha...nk tgelak pon ade aku nih..haaa sblm tu ak nk jmput r korang rmai2 btandang kle restoran ak yg x sberapa nih eh..nme restoran ni beriani gam muar..knape nme nye camtu sbb restoran ni abah ak sewa..so,x smpat mnyempat nmk tkr nme restoran..soo bantai je r nme tu..menu utama restoran ni of coz laa nasi beriani gam..restoran ni bnyk berkonsepkan mknan johor..wlu pun ak ni b kn org johor..

ag stu aku nk igt kan restoran ktorang ni bru 2 bln dbuka..so lau terlambat serve tu..jgn r mlenting eh..org baru la katekan..consider r sket..spanjang ak kat restoran nih..mcm2 jenis pelanggan ak jmpe..start dr yg baik ati,yg chengei or demand smpai la yg tahap mnggatal..mcm2 jenis org..mmg memerlukan thp ksabaran yg tinggi r..dr stu bru laa k paham mcm ne prasaan org kat restoran tu bile ak bnyak sgt songeh nk m'oder mknan..pasni ak x buat dah camtu...ak lpe lak nk bg tau k0rang location restoran nih kat bndr tasik selatan..klu dr jln bsr korang akn nmpak pjabat tekun nasional..n bank muamalat..restoran ak btol2 blakang bank tu..lau korang nk meriah dtg r time tgh hari or mlm setiap hari selasa n khamis..time tu rmai org huhu...

setiap selasa n khamis ade para2 bakal jutawan skor A kat stu..slh stu program MLM..tp about pndidikan..time tu mmg rmai yg smart2 n cun2 r kat restoran..ak t'igt lak ade sorang bro nih..tlebih mesra lak ngan aku..dok pgl ak pastu bile ak dtg tnye nk ape?? die men2 plak sje je pgl..nk ckp ngan awk..sy rindu kan awk..wahahaha ini mamat sudaa lbey..ak wat mke x tau n tanye blek sbenar nye nk ape eh??die gelak2 n mtk air soya..mesti dlm ati die "cehh bdak ni x mkn saman btol..bru nk wat die tsipu2" wahahaha i'm not that type k..yg lawak nye mse die g kat casher n mtk air coke..ak ckp ngan yash slh sorang pkeja restoran tu.."yash ambik kn air coke utk abg.gatal 1" ak mmg x sangka la yash g jerit dr kaunter casher tu "air coke utk abg.gatal 1!!!" wahaha bderau darah aku..mamat tu da r x smpai ag kat tmpt dduk die..ak wat mke x bsalah je..ye r sape ag abg.gatal yg oder coke lau bkn die..sejak tu seisi warga restoran tu da knl siapa yg ak gelar abg gatal tu..da laa mcm2 nme die bg kat aku..wani r ayu r aishah,fifie,dila..da jenuh ak bg tau nme ak leya..

mcm2 kerenah mnusia ni kan doa2 kan laa family ak bjaya pertahankan restoran ni eh..sbb ni impain mama aku..cme x ksampaian sbb nme restoran ni bkn julia"s cafe..sbb tu nme gabungan ak ngan mama aku..tp x pe kutip dlu dana drpd restoran nih..n usha tmpt baru..bkak ag 1 cwangan ats nme julia's cafe..harap2 impian mama aku nih ter capai..ak x de pic restoran ni laaa len kli laa ak letak eh pic nyer...to all reader,follower n mmbers..i luv u all b bubye..
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Miss Nuffnang

There was an error in this gadget