rakan-rakan bloggers

Monday, June 16, 2014

kisah mamat poyo the IV

Hai peeps we meet again!! Uihh panas betul cuaca kat Malaysia ni sekarang..rasa nak terbakar kepala ni haa..macam mana lah dengan pelancong asing agaknya lagi-lagi yang tinggal dekat Negara iklim sejuk..hari ni agak super busy sikit rasa nya bukan super lagi dah tahap hyper busy dah ni..berlambak-lambak kerja nak kena buat sampai nak pitam rasanya..

Okay disebabkan ade member yang mesej cik coffee suruh story pasal mamat poyo a.k.a aril maka nya hari ni cik coffee akan cerita pasal dia..minggu lepas dia ajak cik coffee pergi kenduri member dia kat nilai..ikutkan memang malas nak pergi , yelaa sabtu tu cik coffee organize majlis kahwin..then ahad nak pergi kenduri kawen lagi lama-lama boleh muntah tengok pengantin..

Tapi dah dia asyik desak je..katanye dia tengah upset so, dia nak ade kawan yang teman dia..dah dia cakap macam tu atas dasar kesian kat kawan cik coffee teman la dia dari kl ke nilai..mula-mula masuk kereta tengok muka dia memang macam serabut sikit laa tak macam muka sebelum ni muka mintak penampaq!! Ceria macam apa ja..lama jugak cik coffee tengok muka dia..yelaa nak identify kenapa mamat ni serabut sangat..tengah ralit teliti muka dia akhirnya dia bersuara..seperti selalu lah kata-kata dia mmg buat org meluat
Dia: kau ni dah betol2 jatuh cinta kat aku ye??
Aku: (tersentak)eh eh eh takde maknenye..sila jgn perasan!!
Dia: setiap pandangan tu ade makne nye cik noraleya.. aku dpt rasakan kasih syg dlm pandangan tu hahaha..
Aku: giler ko ni..mmg kepala ko dah masuk air!!
Dia: hmm mmg sah dah..aku yakin 100%
Aku: apa yg kau yakin??
Dia :kau dah mula suka kat aku..hahaha
Aku: bengong!!!

Haaa kan dah kena bengong tak pasal-pasal menyesal pulak aku ikot mamat tiga suku nih kalau aku tahu aku biar je dia layan perasaan dia sambil memandu..tu tak cukup lagi dengan dia bahan aku depan kawan-kawan dia..mentang-mentang tangan aku penuh inai..dia cakap aku baru ja nikah dengan dia semalam kat selatan thailand..memang kaki aku ringan ja tendang kaki dia..terkelip-kelip mata kau menahan sakit..selatan thailand tu bukan ke tempat rakyat Thailand bertempur..gila kau aku nak menikah kat situ..haish penuh kesabaran aku ngan mamat nih..otw balik dalam kereta sengaja aku suruh dia cerita kenapa dia feeling upset sangat…apa yang dia upset sangat..rupa-rupa nya dia upset sebab takde kawan nak teman pergi kenduri..ya allah aku mati-mati ingatkan dia tengah depress..sabar je laa noraleya.

Tentang pandangan aku tu..aku mmg selalu pandang orang yg tengah marah macam tu..aku akan pandang je muka dia..tak kira la siapa pun dia..tu dah memang habit..nasib baik belum pernah kena jerkah lagi fuhhh

Masa balik tu macam biasa lah aku tak bagi dia hantar dekat dengan rumah..sebab banyak reporter pencen kat situ..mase nak turun tu dia panggil aku..”leya! rindu-rindukan aku taw” aku just pandang n buat muka je..kadang2 rasa serba salah dengan aril ni..aku yang hudus ni jual mahal kat dia..bajet cun sangat je!! Tapi bukan tu masaalahnya..masaalahnya hati..ade seseorang yang perlu aku buang dari hati ni..tapi aku belum Berjaya..even dia dah jadi suami orang, kenyataan tu masih lagi tak mampu buat nama tu keluar dari hati

Aku rasa macam aku dah move on..aku cakap aku dah get over dia..tapi setiap ape yang aku buat, masih membuatkan aku ingat dia..terlalu banyak masa yang diluangkan bersama..sebab tu ianya sukar bagi aku..wayang, karaoke,breakfast semua tu mengingatkan aku kat dia..hmm moga allah kurniakan kekuatan untuk aku buang dia jauh-jauh dari idup aku

Sekian sahaja bebelan cik coffee hari ni...til we meet again peeps bubye!!!


Thursday, June 12, 2014

menahan diri dari amarah,menjaga hubungan sesama manusia

Hai peeps..we meet again..berhari-hari sepi tanpa updates  entri cik coffee pun dah rase rindu giler kalau sehari tak blogging..blogging addicted dah ni ngeh3..dua tiga hari ni banyak diduga kesabaran sampai satu tahap tu rasa nak explode je segalanya..tapi Alhamdulillah masa nak explode sangat-sangat tu cik coffee teringat segala effort yang cik coffee buat untuk berubah daripad seorang yang panas baran kepada seorang yang agak sabar..

Kewarasan akal cik coffee masih boleh mengatasi emosi  yang membuak-buak tu . syukur pada allah kerana menggerak kan hati ini untuk melakukan perubahan.kalau dulu cik coffee seorang yang cerewet,cengey,baran sampai kan munie dengan seha pun tak berapa suka kalau keluar makan dengan cik coffee..ada saje yang tak kena..yang selalu jadi mangsa of course la waiter kedai tu..selamba badak je cik coffee sound tepek kalau tak puas hati..

Bila difikirkan balik..kesian dorang kan? Air muka dorang…mesti dorang malu kena sound depan customer lain..kalau la boleh diputarkan waktu cik coffee nak minta maaf kat dorang semua..tapi banyak sangat dah tak ingat dah restoran ape tah lagi muka waiter tu..hmmm sebab tu la orang kata terlajak perahu boleh diundur, terlajak kata buruk padah nya..hilang percaya orang kat kita..

Tapi bila perubahan tu dibuat..dugaan yang datang tu masyaallah luar biasa..yang pertama orang selalu salah faham dengan kata-kata cik coffee..kadang-kadang ape yang cik coffee maksud kan tu jelas, takde kias sebab cik coffee bukan nye jenis jarum yang suka menusuk hati orang..tapi balasan nye masyallah sakitnye..tuhan sahaja yang tahu..cik coffee bukan jenis perli-perli kalau tak puas hati cik coffee akan datang dekat and time tu cik coffee kias.tapi bukan kias menyindir yang menyakitkan hati orang.pendekatan yang cik coffee guna..”weh aku tngok ko makin cantik seyy!!, tapi kan maaf laa jangan pakai pakaian mcm ni nanti org ambik kesempatan kat ko, aku syg kat ko sbb tu aku tegur ko” bukan nye dgn kata-kata mcm ni “ ko ni islam ke kapir, ko x taw ke tu aurat..pakaian neraka tu taw tak.ko x de maruah ke nak dedahkan badan ko untuk tontonan umum???!!” ni nama nya kata-kata demotivated

Lagi satu seni menegur ialah kita personally bercakap dengan dia, bukan nya tegur depan orang lain.tu menjatuhkan air muka dan boleh mencipta pergaduhan..kalau kita tak suka orang buat macam tu kat kita..kenapa kita buat macam tu kat orang??rasa kan kesan nya kat diri sendiri dahulu, barulah kita buat kat orang..rasa peritnya dulu..

Pernah tak kita fikir, hari ni kita menyakiti orang semahu-mahunya sesakit-sakitnya..dan esok nya kita menyesali perbuatan kita dan ingin memohon kemaafan tapi malangnya orang tu dah tiada?? Tahukah anda dosa kita dengan allah kita boleh mohon ampun pada allah kita boleh bertaubat..tapi kalau kesalahan kita sesame manusia..kita kena minta maaf dan mengaku kesalahan kita pada nya terlebih dahulu..mampukah anda untuk mencari manusia-manusia yang anda sakiti???jangan kerana lisan, kita terhalang dari memasuki syurga nya..jangan kerana iri hati, kita dicampak kedalam nerakanya..

okay laa that’s all untuk today till we meet again peeps..andalah tempat sy meluahkan segalanya..walaupun saya tidak tahu anda siapa,bagaimana rupanya..entah-entah cik coffee syok sendiri update entri..tpi tu semua tak penting..yang penting saya gembira dengan kewujudan blog ni..walaupun manusia diciptakan dengan bahan yang sama..tapi belum tentu manusia dapat memahami manusia..sekian..


Monday, June 9, 2014

belajar melepaskan dengan ikhlas

Salam hai peeps we meet again..hari ni gloomy Tuesday and my heart pun gloomy jugak..cik coffee ade something nak share  actually cik coffee ingat nak share ngan pompom gang but suddenly one of our members nenek dia meninggal dunia pagi tadi..so, cukuplah dengan kesedihan tu tak perlu cik coffee tambah lagi.
Malam tadi mula-mula rasa happy sgt sebab cik coffee reward my self dengan beli handphone baru..but suddent ly kata-kata seseorang telah ruined my mood completely!! Adalah hamba allah ni datang rumah cik coffee bersembang-sembang dengan mama and entah macam mana terbukak cerita pasal majlis yang cik coffee planning sabtu lepas..

Tiba-tiba hamba allah tu tanye, kau bila lagi leya???orang tu kecik lagi dari kau..dah kahwin dah pun??kau tu umur brape leya?? Cik coffee pun jawab laa 24 tahun..then dia cakap 24 tahun?? Makne nye tahun depan kau dah jadi anak dara tua la ye leya?? Kau kena mandi bunga ni..dulu yelaa kau gemok mmg sah-sah la orang tak nak..sekarang ni dah kecik sikit dah acik tengok dah comel dahh pun orang tak nak kau..baik kau pergi mandi bunga buang sial..

Perhhh irama jantung cik coffee terus tak sekata..nak menjawab kang dikata kurang ajar, nak marah pulak orang tua..sedih giler kot diri diperkotak katik kan macam tu..macam seolah-olah cik coffee tak laku sangat je..macam cik coffee ni desperate sangat je nak berlaki..anda pun paham kan ape perasaan nye dihina depan-depan macam tu ..mungkin mak cik tu tak berniat pun nak menghina atau mungkin dia tak sedar kata-kata dia mengguris dua hati yang ade kat situ

Cik coffee terus mintak diri masuk dalam bilik..and yess I am crying!! Bukan cik coffee yang menolak jodoh yang datang and bkn cik coffee yang tentukan bila “jodoh” itu akan datang..ingat cik coffee ni takde perasaan ke..sorang demi sorang bff kahwin sampaikan cik coffee dah rasa takde kawan dah..bila seorang perempuan dah kahwin dia akan kehilangan kawan baik nya..yess that’s right mmg susah cik coffee nak hang out ngan bff yang dah kahwin..sedih taw tak, tapi cik coffee faham ni takdir allah cik coffee tgh bersabar dengan ujian ni..

Si ibu yang terluka pula, asyik menyalahkan si lelaki yang meninggalkan cik coffee..wahai ibu..itu takdir allah…allah dah takdirkan wanita itu jodoh dia..bukan nya saya segala yang berlaku ada hikmahnya..mungkin dia juga terluka dengan tomahan hamba allah tu..cik coffee sangat memahami perasaannya..tak kan dia boleh senyum sedangkan satu-satunya anak perempuan tunggal nya digelar anak dara tua.


Disaat aku masih cuba mengikhlaskan dia yang telah pergi, dia selalu dikaitkan kembali dalam hidup..saat aku mula nak bangkit,ada je yang menolak aku jatuh balik..cik coffee belajar untuk melepaskan semua ni pergi..sebab jika tidak cik coffee tidak tahu kemana arahnya takdir..ianya memang tidak mudah tetapi cik coffee cuba untuk ikhlas..sebab sesungguhnya ikhlas itu melega kan..thats all for today..till we meet again bye peeps!!!

3 Perkara Yang Perlu Disegerakan Selepas berlaku kematian



Apabila berlaku kematian,dalam adat masyarakat melayu ni biasanya mereka akan uruskan jenazah dan sibuk membuat kenduri arwah..ada yang sampai 7 hari 7 malam..tapi mereka tak sedar ada 3 perkara yang perlu mereka segerakan..ape yang sepatutnya perlu kita buat ialah cepat-cepat buat perkara berikut:

·        Yang pertama mestilah Uruskan jenazah si mati

· Yang kedua, perkara ni bukan perkara main-main..ialah hutang!! Perlulah menyegerakan Selesaikan hutang si mati

·        Yang ketiga ialah perkara yang dianggap tidak penting disegerakan dan biasanya dipandang ringan oleh masyarakat melayu kita ni iaitu Urus pusaka si mati

Pengurusan jenazah ni merupakan fardhu kifayah. Anak-anak atau waris terdekat merupakan orang yang paling utama yang patut menguruskan jenazah ibu bapa mereka. Jangan Cuma tahu nak kira harta yang ditinggalkan sahaja.

Selesaikan Hutang Bagi Pihak Si Mati
Ayat terpanjang di dalam Al-Quran merupakan ayat yang menerangkan tentang hutang. Ayat 282 surah al-Baqarah ini bermula dengan:

Wahai orang-orang yang beriman, apabila kamu ada urusan hutang yang perlu diselesaikan pada tempoh masa tertentu, maka catatlah …

Ayat ini menunjukkan setiap hutang kita perlu dicatat. Kerana hutang bukan perkara main-main..cik coffee tak pasti tentang hadis ni tapi pernah dikhabarkan pahala amalan si mati akan tergantung sehinggalah hutangnya selesai..jadi sebagai anak atau waris yang menyayangi si mati tolonglah selesaikan hutangnya..tak kesian ke kita pada si mati???

Dalam satu hadis, Nabi Muhammad S.A.W tidak mahu solatkan jenazah yang masih berhutang sehingga Sahabat bernama Abu Qatadah menjamin hutang tersebut.

Pernah didatangkan jenazah kepada Nabi saw untuk disolat, namun Baginda bersabda: “Solatlah untuk sahabat kalian. Sesungguhnya ia masih mempunyai hutang.”Abu Qatadah lalu berkata, “Aku yang menjaminnya.”Nabi saw bertanya lagi, “Dengan sempurna?”Abu Qatadah menjawab, “Dengan sempurna.”
Dan hutang yang menjadi tanggungan jenazah itu adalah 18 atau 19 dirham. (Hadis Sahih direkodkan oleh Imam Ibn Majah)

Jadi, pastikan orang yang rapat dengan kita terutamanya pasangan kita, tahu mengenai semua hutang-hutang kita. Siapa lagi yang dapat menguruskan hutang tersebut kalau bukan pasangan kita sendiri?

Makanya, silalah pastikan catatan harta & hutang ini dibuat dengan baik dan sistematik.Cik coffee perhatikan Banyak kesilapan yang dilakukan oleh masyarakat melayu islam kita ni dalam perwarisan harta dan pusaka..antaranya yang jelas dapat kita lihat ialah:

Isteri Jarang Letak Suami Sebagai Penama
Kebanyakan isteri jarang sekali meletakkan nama suami sebagai penama harta mereka.Antara sebabnya? Tak mahu suami mereka berkahwin lagi. Atau dalam maksud sebenarnya, tidak percaya kepada suami.Sedangkan masa bercinta berjanji gunung dan lautan akan diredah.lautan api. Akan ku renangi...janji sehidup dan semati..ermm Di manakah api percintaan  yang membara yang pernah berputik di hati satu ketika dahulu? Hmm kesian.

Perkara ini menyebabkan hutang piutang dan harta pusaka lambat diuruskan dengan baik. Ada isu harta sepencarian barangkali. Letak nama ibu bapa yang barangkali telah tua yang menyukarkan mereka turun naik pejabat tertentu untuk menuntut harta. Letak nama anak yang barangkali masih belum cukup umur untuk menguruskannya kelak.

Urusan Harta Pusaka

Seterusnya urusan harta pusaka.Malangnya dalam masyarakat kita, harta pusaka ini dianggap sesuatu yang sensetive untuk dibincangkan. “Kubur arwah masih merah, sudah buka cerita tentang harta pusaka.”Walhal, ketika itulah masa yang paling sesuai untuk berbincang kerana semua waris berkumpul pada satu tempat. Terus dapat berbincang dan capai kata sepakat. Nak berkumpul semula agak susah, nak tunggu raya baru ada semua waris, itupun kalau semua balik kampung. Akibatnya, ]tuntutan harta pusaka mengambil masa bertahun-tahun lamanya dan akhirnya dibiarkan beku di Amanah Raya tanpa ada sebarang tuntutan.

Islam & Harta

Islam sebenarnya menggalakkan umatnya menjadi harta & berharta. Sebelum kita wujud lagi, bapa kita wajib membayar mas kahwin. Apabila kita lahir, sunat membayar sedekah dan membuat aqiqah seekor sekiranya perempuan dan 2 ekor sekiranya lelaki. Malah, ketika kita mati kelak urusan hutang amatlah serius. Jika tidak masakan Nabi saw enggan solat jenazah yang masih berhutang.Fahamilah, ilmu pengurusan kewangan ini penting bukan hanya ketika kita hidup tetapi juga digunakan selepas pemergian kita nanti. Catat semua harta & hutang yang kita ada. Jika tidak ada cara yang mudah untuk kita uruskan hal wasiat harta dan pusaka ni
anda boleh la berkunjung ke 

wasiyyah shope sdn bhd
n0 1,  jalan 9/42,Taman sejahtera
off jalan kuching,51200
Kuala Lumpur
Tel:0362509573
Fax:0362592853


Sunday, June 8, 2014

cik coffee si wedding planner

Hai peeps we meet again..hujung minggu yang lepas adalah hung minggu yang meletihkan dan sangat busy!! Since khamis cik coffee dah kena berkampung kat rumah one of my customer merangkap kawan yang dah lama menggunakan khidmat cik coffee sejak tunang lagi.kebetulan kerja kat office hari khamis tu hyper banyak..perhh memang exhausted gila punye!!

Pukul 5.30 gerak dari office ambil stage untuk pelamin..then beli bunga untuk hias atas pelamin terus rushing ke Gombak.sampai-sampai je terus letak bag then pasang pelamin..mak aihh penat tu memang penat tapi dah tuntutan kerjaya part time wedding planner terpaksa ku turutkan dengan keluarga pengantin yang tak habis-habis komen..kalau ye pun tunggulaa cik coffee habis hias..then nak komen tu komen laa ni tak, bikin stress je.cik coffee pekakkan telinga buta kan mata je..

tadaaa!!!..ni laa hasil nye

Selesai buat pelamin jam 11.45 pm, tengok pulak pengantin berinai..nak tidur awal macam tak sedap pulak..org melayu kita ni bukan nye semua memahami lagi-lagi yang jenis typical! So, terpaksa lah tunggu mereka habis majlis berinai dengan sanak saudara. Habis je terus mandi and memengsankan diri letih gila baq hang!!

Keesokan nya finalize pelamin and bilik pengantin..then make sure segalanya berjalan dengan lancar..tak pasal-pasal wedding planner kena merewang buat makan tengah hari..disuruh masak nasik 1 periuk besar..nasib baik laa mama cik coffee tu cheff kenduri kawen, dah selalu tngok dia masak..alhamdulillah nasik tu masak just nice je..debor gak jantung!!

Then hari yang dinantikan dah tiba..tiba-tiba pagi2 pukul 7 tuan rumah mintak cik coffee potong buah untuk rojak..krik.krik..krikk..am I wedding planner??? Pukul 11 dah majlis nikah..start pukul 9.30 pakai kan bau pengantin make up done tepat pukul 10.45..fuhh nasib baik sempat seyy..
 done!! inilah pengantin kita!!
bakal suami dia request make up senatural yang boleh!!

cabaran bagi cik coffee sebab mata dia kecil sebelah
fuhh mencabar

okay thats all for entry updates kali ni malas nak membebel panjang-panjang bubye peeps!!!

Wednesday, June 4, 2014

kadang-kadang kebenaran itu menyakitkan

Disebabkan telahpun berjanji dengan siti naseha baharudin untuk menceritakan kisah ni..so cik coffee pun update la cerita pasal ni..

Kisah nye ade sorang girl ni dapat kerja kat tempat baru..then kat tempat kerja baru tu…dia rapat dengan sorang boy ni yang sama-sama induction dengan dia..hari-hari mereka berdua ni rehat sama-sama, pergi kerja sama-sama, balik kerja sama-sama..even kalau boy tu datang kerja naik motor pun..dia akan hantar girl tu sampai ke monorail..for your information..dari tempat kerja mereka ke monorel tu makan masa 25 minit berjalan kaki dan boy tu memang sangat caring laa sebab sanggup teman girl tu berjalan disebabkan perasaan risau girl tu jalan sorang-sorang.

Berdekatan dengan monorel tu ade bus stop..yang mana bus stop tu laa yang jadi tempat dorang duduk dan bersembang sebelum girl tu balik..setiap hari mesti mereka akan berhenti disitu meluangkan masa bersembang..mula nye dari situ..lama-lama mereka fall in love..sanggup penat-penat balik kerja pergi tengok wayang, dinner same-same..letih pun tak terasa.

Then hubungan tu berkekalan sampai lah hari raya aidilfitri tahun lepas boy ni datang berjumpa parents girl ni untuk minta kebenaran untuk berkawan dengan girl ni..tanpa dirancang, boy ni pun menyatakan hasratnya ingin mengikat pertunangan pada hari raya tahun depan nye..girl tu hanya mendiamkan diri walaupun dia rasa macam belum masanya untuk ketahap tu.tapi sesuatu yang buat girl tu gembira sebab parents girl ni sangat selesa dan  menyenangi boy tu..

Setelah beberapa bulan berlalu..sesuatu yang tak dijangka telah terjadi..disebabkan tekanan yang terlalu kuat dari ketua bahagian tempat kerja..girls ni mengambil keputusan untuk memberi notis 24 jam tanpa gaji kepada company mereka..tanpa berbincang atau memberi tahu boy tu..keesokannye boy ni mcm tercengang-cengang mencari girl tu sebab dia tidak tahu menahu tentang keputusan yang dibuat girl ni..belum lagi desakan dan perlian rakan sekerja yng lain “takkan kau tak tahu kot??” perkara ni  membuatkan si boy ni rasa seakan diri dia tak penting..si girl pun rasa bersalah dan berulang kali dia meminta maaf tapi tak dipedulikan. Akhirnya boy tu membalas permohonan maaf girl tu dengan berkata dia perlukan masa, sebab dia terlalu kecewa dia juga berpesan kepada girl tu supaya menunggu dirinya.

Sebulan berlalu pertanyaan khabar dari girl tu disambut dingin dan akhirnya girl tu mengambil keputusan untuk tunggu je tanpa mengganggu boy tu..tanpa girl tu sedari dia adalah sibodoh yang terlalu percayakan kata-kata boy tu..akhirnya hari yang ditunggu-tunggu muncul juga..suatu pagi di bulan februari boy tu mula mesej girl tu balik..gembiranya hati girl tu hanya tuhan yang tahu..tapi mesej tu lah yang buatkan dunia girl tu berubah “maafkan saya syg, awak tak perlu tunggu saya lagi..cariklah kebahagiaan awak sendiri..u deserve better”bersama dengan wedding picture boy tu..

Hancurnya hati hanya tuhan yang tahu..orang yang selama ni dibayangkan masa depan bersama nya akhirnya bersama orang lain.tapi girl tu tetap bersyukur sebab akhinya penantian tu dah tamat.baginya cinta tu merimaskan dan melemaskan..mungkin dia dah fobia..sekian hikayat novel pendek dari cik coffee..kebenaran nya?? Saya serahkan pada anda..adakah ini kisah benar??saya serahkan pada anda juga..hehehe till we meet again bubye peeps!!!

Sunday, June 1, 2014

kisah Mamat Poyo III

Hai peeps  setelah sekian lama tak dengar khabar pasal mamat poyo si aril..haa kali ni aku nak update pasal dia kisah ni berlaku time weekend yang lepas ni iaitu sabtu. Seorang member ajak aku pergi kenduri kahwin kawan kitorang dekat seri kembangan. Cerita nya setahu cik coffee last contact ngan mamat poyo, dia kate dia offshore ke sabah.so, aku a.k.a cik coffee ni memang tak expact la dia akan menghadirkan diri kat majlis kenduri tu cik coffee dengan si yana (member yang ajak kenduri) memang datang lambat, sampai je kat meja yang di reserve untuk kitorang, cik coffee tercengang!!

 Apesal macam kenal je mamat ni..punye laa cik coffee ralit pandang dia sekali dia wink mata dia ..punye la terkejut terus capai kerusi and duduk.adeii apesal mamat aril ni ade pulak!! Bukan ke tengah offshore!! Seperti selalu dia la yang paling riuh antara semua tapi..yang musykil nye..dia tak terkejut pun tengok cik coffee yang dah completely berubah dan mengembang.

Tengah sembang-sembang..dia ambik kerusi, dia duduk sebelah cik coffee then guess what?? dengan selamber badak air nye..dia ambik handphone cik coffee yang dah mmg sedia ade atas meja dia bukak gallery..ya allah membara hati ni tuhan je yang tahu..nak je rampas hp tu and ckp “ko tak reti hormat privasi org ke!!” tapi cik coffee diamkan sbb tak nak malukan dia depan kawan-kawan lain..

nak dijadikan cerita dalam hp cik coffee tu penuh dengan gambar Jk1m members yang tersepuk tak sempat nak transfer dalam lappy..sekali dia belek-belek dia jumpe picture the only pompom boy dalam group kitorang..terus dia tanye..siapa ni?? Cik coffee just pandang, senyum and diam je..dia tanye lagi “oii, jwb laa siapa ni” masa tu tetibe idea jahat muncul !!

aku: kau agak-agak siape??
Dia: bf ko ke?
Aku: yups kwn lelaki aku (bukan menipu ea..betul laa kawan lelaki bkn pakwe)
Dia: owhh dah berpunya..tapi takpe selagi belum kawen…
Aku: hah?????????

Aku biarkan je dia dengan salah faham dia..maaf kan leya ye abg pali..tak pasal-pasal abg pali jd mangsa ngeh3..the worst thing pulak, balik tu dia offer nak hantar cik coffee balik umah..sekali jalan kata nye..si yana ni memang haluan nye bertentangan ngan cik coffee..dia duduk nilai, so memang dia akan berpatah balik laa kalau hantar cik coffee balik rumah..cik coffee suruh hantar ke ktm serdang je..dah sampai member-member yang lain marah..okay fine!! Ko hantar aku balik!!

Dalam kereta cik coffee expact dia akan banyak bercakap..tapi dia diam je..suasana jadi awkard dah nak sampai sungai besi baru dia bersuara. Dia cakap sesuatu yang bagi cik coffee agak menyedihkan laa..

Dia: leya , kau baru putus cinta kan? Yana citer kat aku…aku whatsapp dgn dia hari tu.

Aku:hmm aah, ex aku dah kawen pun…biar la dia..

Dia: mesti hati ko sakit sgt kan sbb tu ko jadi mcm ni..leya yang aku kenal dulu..agak kasar tapi hati dia lembut…tu yang buat aku jatuh hati tu..leya yang sekarang ni org nye lembut tapi hati dia dingin..kenape laa aku takde time tu..
.
Cik coffee tersentak rasa nak menangis pun ade..kenapa dia suka org macam cik coffee?? banyak lagi perempuan yang sesuai dengan dia..kenapa dia nak suka dekat si bam bam  yang hodoh ni?? Lepas dari hari ni mesti hati dia berubah..dia suka leya yang dulu..bukan nye cik coffee yang sekarang..and lagi 1, si yana mulut tempayan tu dah tunjuk pic latest cik coffee..padan la mamat tu cool je..cehhh that’s all la for today penat pulak nak bercerita..dah macam cerpen dah punye detail aku bercerita nih..tapi percaya lahh..tiada yang tidak benar melainkan yang benar-benar belaka!! Bye peeps till we meet again!!!

selfie pagi isnin
#monday bluesss
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Miss Nuffnang

There was an error in this gadget