rakan-rakan bloggers

Wednesday, May 21, 2014

Tanda-Tanda Wanita Itu Menolak Anda



by ENSAIKLOPEDIA PETUA MELAYU LAMA

Pernahkah anda terpandang seorang wanita yang sangat menarik lalu ingin mendekatinya? Naluri ingin rapat dan mengenali seseorang adalah sangat biasa bagi seorang lelaki mahupun wanita. Apabila sudah mula kenal, anda ingin jauh lebih mendekati dirinya, kalau boleh ingin menyayangi, mencintainya serta ingin sentiasa berada disisinya. Namun adakalanya anda hanya menyimpul impian. Gadis yang kita minati itu umpama jinak-jinak merpati. Dia nampak seperti menyenangi anda tetapi sebenarnya dia hanya menganggap anda tidak begitu istimewa di hatinya.

Berikut tanda-tanda wanita yang sebenarnya menolak pelawaan anda untuk menjadi pasangan anda:

1. Dia tidak membalas panggilan anda - Siapa yang tidak riang bila si dia menelefon. Sekalipun hanya bertanya khabar berita atau mendendangkan kata-kata romantis, ia sesuatu yang ditunggu-tunggu. Tapi tatkala anda menelefon dan dia mengelak menjawabnya, ia petanda awal anda bukanlah istimewa sangat. Lebih buruk jika anda meninggalkan mesej dan dia tidak membalasnya.

Review
" tak semestinya..kadang-kadang perempuan ni bila ada lelaki cuba menyapa, dia tak tahu nak balas mcm mane…lagi-lagi lelaki yang dia suka..nak angkat call takut tergagap-gagap tengah fikir-fikir ayat yang sesuai talian bunyi ring tone habis..mampu menghela nafas je laa”

2. Dia cuba menjodohkan anda dengan kawannya - Jika anda menyuarakan isi hati, tiba-tiba si gadis memberitahu anda nampak sepadan dengan kawannya atau si polan dan si polan. Dia akin bersungguh-sungguh memuji orang lain dan menyakinkan anda bahawa anda tersilap memilihnya. Nampak sangat dia sebenarnya tidak tertarik dengan anda.

Review
Kadang-kadang orang mcm ni spesis cik coffee..simpan perasaan ,tapi takut orang tahu..jadi pura-pura tak ak suka..bila org ejek-ejek laki tu dgn org lain.. buat-buat cool dan turut serta menyokong dan memasangkan lelaki tu ngan pmpuan tu..membara beb…lagi sadis kadang2 buat-buat suka kat lelaki lain..padahal takde feeling pun..psyco kan..ngeh3..kejadian ni berlaku mase cik coffee kat kolej dulu..sob sob sob sedeyy hehehe


3. Tiada bahasa tubuh - Selain kata-kata, bahasa tubuh memberikan banyak petanda. Dari pandangan mata, sentuhan tangan dan sebagainya sudah menggambarkan dia memang bahagia. Kalau tiada semua itu, bermakna anda hanya kawan biasa baginya.

Review
Haaa ni lagi satu sepsis..perempuan ni dilahirkan dengan sifat malu..kalau dia suka, dia akan curik-curik pandang je..and akan pastikan dia tak tertangkap..and lagi pro dia buat-buat macam tak suke kat laki tu..bila jalan dpn lelaki tu dia akan sombong lain macam..nak cover debor katenye..

4. Menolak pelawaan anda dengan baik - Apabila sudah sayang, sebenarnya orang sanggup berkorban apa saja. Namun kalau dia menolak dan berasa takut-takut dengan anda tatkala anda mengajaknya keluar, faham-faham sajalah penting atau tidak anda di sisinya.

Review
haaa yang ni mmg betul laa..kalau tak suka mmg perempuan akan tolak.

5. Tidak mahu jalin perhubungan terlalu rapat - Dari salam perkenalan anda ingin menjalin perhubungan yang lebih erat. Malah kalau boleh menyayanginya dengan sepenuh hati. Namun kalau dia sudah menolak anda awal-awal lagi dan memberitahu tidak mahu menjalin hubungan yang lebih serius, fahamlah sendiri maksudnya.

Review
Yang ni faham-faham sendiri laa no comment dah terang lagi bersuluh dengan spotlight




No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Miss Nuffnang

There was an error in this gadget