rakan-rakan bloggers

Sunday, June 8, 2014

cik coffee si wedding planner

Hai peeps we meet again..hujung minggu yang lepas adalah hung minggu yang meletihkan dan sangat busy!! Since khamis cik coffee dah kena berkampung kat rumah one of my customer merangkap kawan yang dah lama menggunakan khidmat cik coffee sejak tunang lagi.kebetulan kerja kat office hari khamis tu hyper banyak..perhh memang exhausted gila punye!!

Pukul 5.30 gerak dari office ambil stage untuk pelamin..then beli bunga untuk hias atas pelamin terus rushing ke Gombak.sampai-sampai je terus letak bag then pasang pelamin..mak aihh penat tu memang penat tapi dah tuntutan kerjaya part time wedding planner terpaksa ku turutkan dengan keluarga pengantin yang tak habis-habis komen..kalau ye pun tunggulaa cik coffee habis hias..then nak komen tu komen laa ni tak, bikin stress je.cik coffee pekakkan telinga buta kan mata je..

tadaaa!!!..ni laa hasil nye

Selesai buat pelamin jam 11.45 pm, tengok pulak pengantin berinai..nak tidur awal macam tak sedap pulak..org melayu kita ni bukan nye semua memahami lagi-lagi yang jenis typical! So, terpaksa lah tunggu mereka habis majlis berinai dengan sanak saudara. Habis je terus mandi and memengsankan diri letih gila baq hang!!

Keesokan nya finalize pelamin and bilik pengantin..then make sure segalanya berjalan dengan lancar..tak pasal-pasal wedding planner kena merewang buat makan tengah hari..disuruh masak nasik 1 periuk besar..nasib baik laa mama cik coffee tu cheff kenduri kawen, dah selalu tngok dia masak..alhamdulillah nasik tu masak just nice je..debor gak jantung!!

Then hari yang dinantikan dah tiba..tiba-tiba pagi2 pukul 7 tuan rumah mintak cik coffee potong buah untuk rojak..krik.krik..krikk..am I wedding planner??? Pukul 11 dah majlis nikah..start pukul 9.30 pakai kan bau pengantin make up done tepat pukul 10.45..fuhh nasib baik sempat seyy..
 done!! inilah pengantin kita!!
bakal suami dia request make up senatural yang boleh!!

cabaran bagi cik coffee sebab mata dia kecil sebelah
fuhh mencabar

okay thats all for entry updates kali ni malas nak membebel panjang-panjang bubye peeps!!!

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Miss Nuffnang

There was an error in this gadget