rakan-rakan bloggers

Tuesday, April 6, 2010

baik+demand+gatal

konichiwa!!

hait lame x update blog..bz memanjang r kate kan..hmmm windu nye kat blog aku nih..diam x diam short sem aku bakal berakhir a bulan 4 nih..alhamdulillah moga2 sumenye berjalan dgn lancar n sempurna..keadaan restoran abah aku pun mkin lame mkin masyuk..mkin rmai org..b kn senang nk pulihkan imej restoran lame yg agak kurang mesra pelanggan tu..yg aku ase kembang smacam tu bile customer ckp..ptot laa da tkar org rpe nye..lau casher yg dlu sememeh..wahahaha...nk tgelak pon ade aku nih..haaa sblm tu ak nk jmput r korang rmai2 btandang kle restoran ak yg x sberapa nih eh..nme restoran ni beriani gam muar..knape nme nye camtu sbb restoran ni abah ak sewa..so,x smpat mnyempat nmk tkr nme restoran..soo bantai je r nme tu..menu utama restoran ni of coz laa nasi beriani gam..restoran ni bnyk berkonsepkan mknan johor..wlu pun ak ni b kn org johor..

ag stu aku nk igt kan restoran ktorang ni bru 2 bln dbuka..so lau terlambat serve tu..jgn r mlenting eh..org baru la katekan..consider r sket..spanjang ak kat restoran nih..mcm2 jenis pelanggan ak jmpe..start dr yg baik ati,yg chengei or demand smpai la yg tahap mnggatal..mcm2 jenis org..mmg memerlukan thp ksabaran yg tinggi r..dr stu bru laa k paham mcm ne prasaan org kat restoran tu bile ak bnyak sgt songeh nk m'oder mknan..pasni ak x buat dah camtu...ak lpe lak nk bg tau k0rang location restoran nih kat bndr tasik selatan..klu dr jln bsr korang akn nmpak pjabat tekun nasional..n bank muamalat..restoran ak btol2 blakang bank tu..lau korang nk meriah dtg r time tgh hari or mlm setiap hari selasa n khamis..time tu rmai org huhu...

setiap selasa n khamis ade para2 bakal jutawan skor A kat stu..slh stu program MLM..tp about pndidikan..time tu mmg rmai yg smart2 n cun2 r kat restoran..ak t'igt lak ade sorang bro nih..tlebih mesra lak ngan aku..dok pgl ak pastu bile ak dtg tnye nk ape?? die men2 plak sje je pgl..nk ckp ngan awk..sy rindu kan awk..wahahaha ini mamat sudaa lbey..ak wat mke x tau n tanye blek sbenar nye nk ape eh??die gelak2 n mtk air soya..mesti dlm ati die "cehh bdak ni x mkn saman btol..bru nk wat die tsipu2" wahahaha i'm not that type k..yg lawak nye mse die g kat casher n mtk air coke..ak ckp ngan yash slh sorang pkeja restoran tu.."yash ambik kn air coke utk abg.gatal 1" ak mmg x sangka la yash g jerit dr kaunter casher tu "air coke utk abg.gatal 1!!!" wahaha bderau darah aku..mamat tu da r x smpai ag kat tmpt dduk die..ak wat mke x bsalah je..ye r sape ag abg.gatal yg oder coke lau bkn die..sejak tu seisi warga restoran tu da knl siapa yg ak gelar abg gatal tu..da laa mcm2 nme die bg kat aku..wani r ayu r aishah,fifie,dila..da jenuh ak bg tau nme ak leya..

mcm2 kerenah mnusia ni kan doa2 kan laa family ak bjaya pertahankan restoran ni eh..sbb ni impain mama aku..cme x ksampaian sbb nme restoran ni bkn julia"s cafe..sbb tu nme gabungan ak ngan mama aku..tp x pe kutip dlu dana drpd restoran nih..n usha tmpt baru..bkak ag 1 cwangan ats nme julia's cafe..harap2 impian mama aku nih ter capai..ak x de pic restoran ni laaa len kli laa ak letak eh pic nyer...to all reader,follower n mmbers..i luv u all b bubye..

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Miss Nuffnang

There was an error in this gadget