rakan-rakan bloggers

Wednesday, August 3, 2011

Ragam Bulan Ramadhan

Salam sumer..cik coffee ade citer baru nih..al maklumlah dah lame cik coffee tak update..kawan-kawan semua tanye nape cik coffee tak update blog ni..sebenarnye..cik coffee kurang sihat sikit..dah seminggu dah demam selesema..on off je nih..haaa demam-demam pun cik coffee puasa ok..jangan ponteng-ponteng..sakit bukannye 1 alasan untuk kite ponteng puasa..cik coffee nak share 1 story yang bagi cik coffee agak kelakar dan memalukan la..huhuhu..citer nye bermula mcm ni..


Demam-demam cik coffee pun,cik coffee kena tolong jage gerai mama cik coffee kat bazar ramadhan..nak di jadikan cerita..tgh sibuk-sibuk layan customer..tetibe ade sorang customer berbangsa cina panggil cik coffee..sebenar nye die panggil pembantu cik coffee,tp pembantu tu buat badak je..cik coffee pun dgn tersenyum,layan die..perhhh memang agak menduga kesabaran laa layan die..tp cik coffee ttp senyum,sebab bg cik coffee customer always right!..dah penat2 cik coffee layan die..tetibe die ckp "waa amoii,u banyak baik laa,mmg sgt baik, sbb tu laa u cantik" dengan nada yang agak kuat..then x dpt lak cik coffee kira berapa bnyak customer yg ade time tu..banyak gile..hadoiii (T_T)..dan cik coffee dpt rasakan semua mata tertumpu kat cik coffee..x ckup dgn tu..customer td ulang ag..haiyyaa,manyak baik la u amoi..org cantik mmg selalu baik" x ckup tu..die g tanye org sebelah die.."manyak baik kan ini amoi,cantik laa" abg sbelah tu pon terpakse angguk-angguk..hadoiii customer ni..


cik coffee ase mcm nak mnyorok dlm kain pembantu indon cik coffee je..huwaaaa malu-malu..cik coffee cuba jeling adik cik cofee si cik wan kat sbelah..automatik die jelir kan lidah..hahaha jeles lah tu..hehehe elok je customer tu pergi..ade sorang customer ni tegur cik coffee.."ok lah tu dik,jarang taw org cina nak puji kite..pandai adik layan customer..hihihi cik coffee hanya mampu tersengih..(^_^")

Moral of the value nye..bile kite buat baik kat org,org mesti akan menghargai kite,tp kepada org yang nak menghargai pulak.janganlah puji lebih-lebih..nanti kembang lak org yang kena puji ni..Ape pun sentiase lah kite berbuat baik sesama manusia..buat baik dengan ikhlas,jangan harap kan balasan..okay semua..bubye..Gumapsimida!!!

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Miss Nuffnang

There was an error in this gadget