rakan-rakan bloggers

Monday, December 14, 2009

zaman kita..

budak2 yg lahir pd thn 70/80/90an mesti ingatmase skola rendah dulu:

- kat skola ade salesman jual bukucerita.ari ni bg list, esok mintak duitbeli walaupun cerita buku tu dah tau.
salesman susu pon camtu gak.-

kat library, budak2 mmg baca buku tpjust tengok gamba je.bile ade programNilam, sebok semua nak pinjam buku.

- RMT kat skola mkn x best, tp ygberduit pon join RMT, x phm....

- pakai pensel box yg bole bukak dpnblkg, pastu ade sharpener kat tgh2 die.- main lwn pemadam, syg nak guna utkpadam.padahal itu fungsi sbnr, utk padam!

- pakai pembaris yg bergerigi, kat dlm ade air pastu ade bende berkilat dlm air tu.

- cikgu pakai pembaris kuning pjg.Ade pemegang kat tgh2 tp x penah nmpk cikgu pgg pon kat situ.- bulu ayam jd ramping krn sering dijadikan rotan.

- time pendidikan seni, lukis sume bolehtp bile time kaler sume hampeh.ade gakbuat anyaman pakai kertas warna, kolajla, ape la...

- main game 2D.super contra, supermario, street fighter, sume pakai tape.

- jam tgn Boy London jd idaman, sbb bole tuka2 kaler ikut suhu n cuaca.

- takut BCG tp lepas inject poyo la pulak...

- balik skola beli JoJo xpon Dendang.Tora pon best gak.Beli se mata2 nakmainan, coklat die x mkn pon.

- Kasut berlampu kat tapak, yg iklan diekat tV bole tembak alien tu...

- Siri kartun; power rangers, ultraman,transformers, ninja turtles,Thundercats, maskman, Gaban dan mcm lg.

jgn lupe sume ni sbb zaman skrg budak2 xsmpt lyn bende2 ni.

kite akan sentiasaberubah, cume asal-usul kite yg permanent.huhu

~ni la baru zaman kita kawan2

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Miss Nuffnang

There was an error in this gadget