rakan-rakan bloggers

Thursday, December 17, 2009

lawak kan??



bacalah...kalautidak.....
Allah saja yang tahu...
Message: Tolonglah ambil masa 2 minit untukmembaca ini....
kalau lebih dua minit tu bukan membaca la tu..tapi mengeja..
Dengan Nama ALLAH yg Maha Pemurah lagi MahaPengasih...
Bayangkan benda ini berlaku pada anda.....
Suatu hari pada masa Sembahyang jumaat
yang di hadiri oleh lebih kurang1,000 jemaah...
tiba-tiba masuk dua orang lelaki yang menutupi seluruh tubuhnyer
dgn pakaian hitam.. tak nampak apa cuma dua biji mata and membawa mesingun...
lalu salah seorang lelaki tu bertempik
""Sesiapa yang sanggupMATI kerana ALLAH sila berdiri di tempat kamu
"Selepas mendengar amaran lelaki itu maka segeralah bertempiaran lari para jemaah itu utk menyelamatkan diri.... daripada jumlah yang 1,000 tadi tu hanya tinggal lebihkurang20 orang sahaja yang masih berdiri di tempat masing-masing termasukPakIman tu...
Lelaki yang bertempik tadi segera membuka tutup mukanya lalu melihat ke arah Pak Imam sambil berkata: "OkPakIman, saya dah halauSEMUA yang hipokrit, sekarang bolehlah PakIman mulakan sembahyangJumaat".... Lalu kedua lelaki tersebut berpaling dan meninggalkan jemaah.... Macammana.. adakah anda rasa lawak dgn cerita di atas.
selainterhibur anda fikirlahlah..." Lawak kan , dari 1,000 org yg mengaku diaIslam hanya20 yg betul-betulberiman... "" Lawakkan berapa banyak manusia yang mudahlupakan ALLAH bila menghadapi bahaya... kedua lelaki hanya membawa mesin-gun.. dia tak kata pun nak bunuh.. tapi generasi skrang.. amat lemah..baru kena ugut terus lari lintang pukang.. lupa yg dia tak sembahyang jumaat lagi...""Lawak, ada juga yang agamanya cuma seminggu sahaja..tu pun bila time sembahyang jumaat.. tunjuk muka kat org kampung.. ada tu lagi dashyat setahun 2 kali aje.. bile time sembahyang raya...""Lawakkan, ramai orang percaya kepada gosip dan apayang di tulis oleh surat khabar daripada apa yang tercatit dalam al Quran""Lawak kan , berapa ramai yg percaya dunia hanya sementara, akhirat adalah tempat yang kekal, tapi berlumba-lumba mengejar dunia""Lawak, kita boleh bersembang dgn boy friend atau girlfriend berejam-rejam tapi nak berdoa kepada ALLAh alahai.. tak cukup masa..Dan lebih lawak lagi, bila kita boleh post banyak thread atau email yang berunsur lawak jenaka dan lucah kesemua tempat tapi merasa berat nak berkongsi dan nak hantar artikel2 yangberunsur agamaLawak kan ??? Kenapa gelak tu kan realiti.. tapi yg paling lawaksekali.. berapa orang yang lepas baca benda ni akan sampaikan ka torang lain... berapa orang yang akan buka email ni untuk luangkan masa membaca? berapa banyak????wallahuaallam..

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Miss Nuffnang

There was an error in this gadget