rakan-rakan bloggers

Monday, June 7, 2010

kerana cinta iru perlukan kesempurnaan

assalamualaikum..

lame ak x menjejakkan nukilan2 beserta garapan aku kat blog ni kan..sorry laa my blog ak tgh kekeliruan prasaan..blog..leya farikha jatuh cinta lagi..tp..cinta leya tu da pergi..bukan salah die..die tak tgl kan aku tapi ak yg mngambil keputusan utk tglkan die..kenapa??bkn sbb bosan,bkn sbb ak da x syg..tp sebab ak dapat rase lagi lame die disisi aku die akn semakin terluka..bagi aku jika aku sayangkan seseorang,cukuplah dgn ak melihat die bahagia.ak akn tersenyum dgn hati yg senang..mmg leya farikha tak ditakdirkan memiliki cinta dunia ni kot.tp x pe laa ak redha..ak x prnah salahkan sesiapa dlm keserabutan idup aku nih.tp cme ak terkilan dgn liku2 idup aku..ak tau itu sume kehendaknya..ak kne pasrah dan redha..tp kdg2 terselit jugak rase terkilan..

ak nak citer satu kisah kat blog nih..ade sorang mmber aku nih..name die x perlulah di sebut kan..die ni slalu je kecewa dlm b'cinta..sekali dua tu mmg laa die kate serik.tp die ttp jatuh cinta lagi..satu hari ni die rase ade prasaan asing dlm hati die..t'hadap kwn yg kamcing ngan die..laki ke pmpuan???of coz laa lain jantina..n die x berani nak ckp..sbb die pmpuan..n lastly die pndam2 n rase tu ilang serta merta..tp lps die nk give up tu.dtg plak seseorang yg mngatakan bahawa lelaki tu pon same mcm die..m'mndam prasaan..mse tu tuhan saje yg tau btape hepy nye die.die nk cuba bg tau boy tu yg die pon ske kat boy tu..tp malangnya..boy tu x mncul2..sebulan..2 bulan..n die terasa yg mybe boy tu bkn diciptakan utk die..dan ade plak sorang guy len m'curah kn isi hati kat die..die pon terima..wlupun ati die..still ag ckp yg die still nk tunggu boy tu..rpe2 nye bahagia yg dcipta x lame..x smpai sebulan hbungan die dgn guy tu..guy u juz nk men2 kan die..hancur luluh hati gadis tu..mcm btimpa2 dugaan die..

n time tu lk si boy tu mncul semula..ape die ase time tu?? ntah laa takut nk pcaye lagi.tp dlm hati die still ade name boy tu..die pon tnggu2 dan menungu..akhirnya pd suatu malam yg( ak sndri pon x tau nk describe)boy tu t'luahkan isi hati die..girl ni sbnr nye nk je trus approve..tp ati girl tu kate sbar..bina keserasian dlu..sbb ni la 1st time girl tu love some1 n some1 tu pon love girl tu..prasaan tu x dpaksa..tp..lain plak yg trjadi..ati girl tu hancur sbb die da pnat mnunggu boy tu buat kali k2
 
kdg2 girl tu t'fikir..kenapa boy tu smpan prasaan kat die,sdg kan boy tu x nk b'cnta"terasa harapan yg baru dibina runtuh mcm tu je.si girl ni yakin yg die perlu b'putus asa dan berserah pd takdir allah jew..die nekad lps kan boy tu pergi..kerana die yakin ada some1 yg blh m'bahagiakan boy tu..bkn girl tu nk tnjuk baik..x same skali cme girl tu sedar n faham..cinta itu x semestinya memiliki...n girl tu akn bahagia melihat org yg disayanginya bahagia..mybe tu balasan pd girl tu sbb menolak cinta s'seorang..walaupun girl tu tau yg hbungan die ngan boy tu samar2 tp die katekan pd org tu..yg hatinya sudah dimiliki..sbb bagi girl slg di hatinya ada nme s'org lelaki..die x kn terima cnta lelaki lain..stlh die b'jaya singkirkan ex die.barulah die jatuh ati kat boy..n die x b'jaya lg lpekan boy..n sbb tu die x terima org lain..tp x pe ak tau girl ni akn survive..mula2 mg perit.tp lame ti msti ok..sbb die tau die x ckup smpurna n girl ni pon ade pesan kat aku..tlg mntak maaf bg pihak die kat boy tu sbb girl tu pnah m'cintai die..'maaf,kerana ak mencintaimu".n lps ni girl ni akn dissapear dalam mase yg lame..dgn harapan.dpt menenangkan keadaan yg bserabut nih n die.ak harap girl ni akn okay..da la mls ak citer kisah boring si girl ni..biarlah die dgn prasaan die..cme ak doa2 moga2 suatu hari ti..die kn temu cinta sejati die..sarang hae yo

1 comment:

m@s2r@~mi@ said...

hurm moga kamu dirahmati Allah, janganlah kamu s=bersedih hati, jodoh itu sudahlah pasti hanya tunggu saatnya akan muncul suatu hari nanti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Miss Nuffnang

There was an error in this gadget